Malzemeler:
1 kg ıspanak
100 gr pilavlık bulgur
1 küçük 1 büyük boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tozbiber
Yapılışı:
Ayıklanıp bol su ile yıkanan ıspanakları iri iri doğranır. İçine salça, küçük boy soğan, az tozbiber, tuz, karabiber ayrı bir kapta harmanlanarak pişirilecek tencereye konulur. Üzerine 1 çay bardağı su konur. Kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.
O pişerken büyük boy soğanı iri iri kıyılır. Bol zeytinyağı ile kavrulur. Pilav pişip suyu çektikten sonra üzerine dökülüp servis edilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.