24 Haziran 2011 Cuma

Milföy hamurunda etli pide...


Malzemeler:
10-12 adet milföy hamuru
150 gr. köftelik kıyma
2 adet orta boy domates
2 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
1 yumurta
Üstünü kapatacak kadar kaşar peyniri
Tuz

Yapılışı:
Önce buzluktan milföyleri çıkarırız. Onlar yumuşarken soğan, domates ve biberi ufak doğrayıp üzerine kıyma ve tuzu atarız. Bir kenarda yumuşamış olan milföyleri el yardımıyla uzunlamasına açarız. Sonra tezgaha koyup içine kaşıkla hazırladığımız malzemeyi içine yayarak koyarız. Kenarlarını hazırladığımız karışıma kadar katlayarak fırın tepsisine koyarız. Yumurta sarısını hamur kısımlara süreriz. Önceden ısıtılmış fırına koyarız. Etler piştikten yani pembeleştikten sonra fırını açıp rendelenmiş kaşarları üzerine koyup tekrar eriyinceye kadar pişiririz.

Resim kaşarsız. Çünkü kötü bir marka kaşar peyniri kullandığım için kaşarlar erimedi ve kaşarsız bir görsel çekip yukarıda gösterdim. :))

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Milföy sen nelere kadirsin:) Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Benim evde pide yaparken en zorlandığım şey hamuru oluyor. Çok pratik bir tarif olmuş. Elinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.