Malzemeler:
3 yumurta (oda ısısında)
1 1/2 su bardağı tozşeker
1 su bardağında biraz az sıvıyağ
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket (2 tatlı kaşığı) kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tepeleme yemek kaşığı toz kakao
Yapılışı:
1. Yumurtaları ve şekeri yaklaşık 5 dakika yüksek hızda kabarıp krema gibi olana kadar çırpın.
2. Tercihen sıvı akıtma ucu olan bir bardak veya kaba sıvı yağı koyup çırpmaya devam ederek ince, ince sıvı yağı akıtıp karışıma yedirin.
3. Limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
4. Unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte ayrı bir kaba eleyin.
5. Yine mikserle karıştırarak biraz sut biraz elenmiş undan ilave ederek süt ve unlu karışıma düşük hızdaki mikserle yedirin.
6. Karışımı ikiye ayırın. Bir tanesine kakaoyu ilave edip karıştırın. Bunu yaparken yaklaşık yarim çay bardağı su ilavesi ile kek hamurunun kıvamını inceltebilirsiniz.
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza önce sade karışımı dökün. üstüne kakaolu karışımı gezdirerek çatalla biraz birbirine karışmasını sağlayın.
7. Isıtılmış 175C dereceli fırında kızarana ve kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.
8. Biraz ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
Afiyet olsun. :)
ellerine sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSil