Malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı un
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı un
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
Yapılışı:
Yumurtanın sarısını ve beyazını ayıralım. Çırpma kabında tereyağını ve şekeri koyup iyice karıştıralım. Sonra yumurtanın sarısını ekleyip karıştırmaya devam edelim. Daha sonra içine unu ve hindistan cevizini ekleyerek ele yapışmayacak şekilde yoğuralım. Cevizden biraz daha büyük parçalar alarak elimizde yuvarlayarak istediğimiz şekli verelim. Ben yassı bir şekil verdim. :) Üzerine yumurtanın beyazını sürüp hindistan cevizi serpelim. Soğuk fırında 175 derecede 25 dakika pişirelim. Tarifte 175 derece yazıyor. Fakat benim fırının dereceleri tutmadı. Fırın çok sıcak olmayacak. Dikkatli pişirmenizde fayda var.
Not: Kabartma tozu yok. Ayrıca üstteki fotoğrafta beyaz unla alttaki fotoğrafta tam buğday unuyla yaptım.
Afiyet olsun. :)
mmmm hem hindistan cevizi hem kurabiye,çok severim.Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor gerçekten.
YanıtlaSilBende kurabiyeyi çok severim. Hele ki hindistan cevizli. Sık sık yapıyorum. :) Yorumun için teşekkür ederim. :)
Silslm çok güzel görünüyor:))) Bu tarifi sıvıyağ ile yapsak nasıl olur acaba?????
YanıtlaSilGenelde kurabiyelerde kendimi bildim bileli katı yağ kullanılıyor. Denemedim isterseniz siz deneyin. Ama tavsiye etmem. Vardır bir püfü ki insanlar bunu katı yağ ile yapıyorlar bilemiyorum. :)
SilYorumunuz için teşekkür ederim. Sevgiyle Kalın...
Yağmurcum, beğenip yapmana çok memnun oldum.Ellerine sağlık, sevgilerle
YanıtlaSilNe demek yapılmaz mı? :)) Dilek'cim tariflerin tutuyor, en sıkı takipçinim diyebilirim. Çok çok öptüm. :))
Silçok güzel bir kurabiyeydi ellerine,emeğine sağlık canım,öperim seni..
YanıtlaSilBir de bunu tam buğdaylısını sana yaparım. O daha leziz oldu bence. :)) Afiyet olsun canım arkadaşım.
Sil