Ben pek kereviz yemezdim. Çünkü geldiğim kültürde pek bilinen bir sebze değil. Ben de bunun cacık gibi yenilebileceğini düşündüm. Bu şekilde daha rahat tüketebilecektim. Ayrıca pişmeden tüm vitamini içinde kalacaktı. Artık sevdiğim bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Meze veya yemek yanına cacık olarak tüketilebilir.
Malzemeler:
2 tane orta boy kereviz
400 gr yoğurt
2 tane taze sarımsak
Tuz
Tozbiber
Yapılışı:
Kerevizleri rende ile rendeliyoruz. Taze sarımsakları doğruyoruz. Sonra üzerine yoğurdu, tuzu ve isteğe göre biberi ekleyerek servis ediyoruz...
Afiyet olsun.
çok güzel bir lezzet oluyor bu şekilde ellerine sağlık...
YanıtlaSilEvet canım deneyince farkettim güzelliğini. Yemektede artık seviyorum ama çiğ hali daha hoşuma gitti benim. :)
Silgüzel fikirmiş yağmur'cum bende evde kalan bir kerevizi değerlendirmek istiyordum deneyebilirim bu tarifi,ellerine sağlık tatlım..
YanıtlaSilKesinlikle iyi oluyor. Özellikle de az olunca kereviz değerlendirmek için iyi bir fırsat :)
SilBen kerevizi çok severim,o kukosuna bile bayılıyorum.
YanıtlaSilCacıktada deneyeceğim..
Ellerine sağlık canım..
Meliha'cım ben yeni yeni alışıyorum. Gerçekten güzelmiş. Neden yapmıyordum diye hayıflanıyorum bunca yıldır. :))
SilYenmezmi kereviz. Bide kırmıız lahana ile rendele bak bakayım nasıl oluyor. ellerine sağlık canım
YanıtlaSilYa bebeğim öğreneceğim çok şey var. Yapa yapa alışıyorum. :))
Sil