6 avuç dolusu Arborio tipi pirinç
Aldığı kadar aromatik tavuk suyu
1 kutu kestane mantarı
50 gr kurutulmuş porcini mantarı (ya da bulabileceğiniz başka mantar çeşitleri)
1 adet büyük baş soğan
3 dis sarımsak
1 kaşık elma sirkesi
100 gr parmesan rendesi
50 gr tereyağ
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
İnce doğranmış soğan ve sarımsağı zetinyağı içinde iyice yumuşayana kadar sotelenir. Daha sonra hiç yıkamadan pirinç ilave edilir. Beraber 3 dakika daha sotelenir. Altı açılır ve elma sirkesi ilave edilir. Sonrasında sıcak tavuk suyu kepçe kepçe ilave edilir. (Pirinçler yumuşayana kadar.) Daha önceden yüksek ateşte sote yapılan mantarlar da ilave edilir. altı kapatıldıktan hemen sonra tereyağ ve parmesan rendesi ilave edilerek tencere içinde yedirilir.
Afiyet olsun. :)
Mmmm nefis mi nefis,çekici mi çekici :)
YanıtlaSilEllerine ,emeğine sağlık canım..
Mutlu akşamlar dilerim..
Çpk güzeldi yağmur tadı damağımda kaldı vallahi.
YanıtlaSil