26 Şubat 2012 Pazar

Hamsi Buğulama...

Balığın en hafif hali bence. Hem pratik hem de sağlıklı bir lezzet. :)

Malzemeler:
1 kg hamsi
1 baş soğan
2 tane limon
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı toz biber
Tuz
Zeytinyağı
3-4 bardak su

Yapılışı:
Hamsilerin kılçığını ayıkladıktan sonra yıkayıp iyice temizleriz. Sonra geniş bir tencereye önce soğanın yarısını jülyen bir şekilde kesin ve en alta dizin. Üzerine yaprak yaprak hamsilerin yarısını tek tek dizin. Soğanın geriye kalanını yine araya dağınık koyun. Daha sonra hamsinin geriye kalanını aynı şekilde dizin. Ayrı bir kapta salça, tuz, zeytinyağı, biber ve suyu ekleyerek kaşıkla karıştırıp tenceredeki hamsinin üzerine dökün. Ocağı yakıp pişmeye bırakın. Yaklaşık 30 dk pişirdikten sonra servise hazır hale gelecektir. Afiyet olsun. :)

4 yorum:

  1. yağmurcum benim yerimede ye:)

    YanıtlaSil
  2. 34 bardak suyla balık corbası olur. hamsi bugulaması olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi okuyamadığınız anlaşılıyor. 3-4 dedim 34 değil. 😂

      Sil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.