17 Nisan 2012 Salı

Bayat Ekmek İsrafına Son "Ekmeğimi Seviyorum."

Bayat ekmek israfına son.
Bizler EKS Yemek Blogları platformu olarak ,ekmek israfına dur diyoruz. Ülkemizde her sene 44 milyar ekmek üretiliyor ve bu ekmeklerin 4 milyarı ne yazık ki israf ediliyor.Ekmek israfının günlük maliyeti ise tam olarak 2.6 milyon lira.İstanbul Halk Ekmek A.Ş. Edirnekapı İşletme Müdürü Abdullah Arslan’ın TBMM sunduğu yazılı rapora göre; günlük üretilen 120 milyon ekmeğin 12 milyonu çöpe atılıyor.Yani her 10 ekmekten biri israf ediliyor.Ülkemizde her sene israf edilen ekmeklerle 60 tane hastane,180 tane okul inşa ettirebileceğimizi biliyor muydunuz?

İsraf Önlenebilir

Ekmek israfının önüne geçmek ve bu vesile ile milli servetimizin kaybolmasını engellemek, basta evlerde ev hanımları olmak üzere,okullar,hastaneler,yemekhanesi olan iş yerleri,askeri tesisler gibi  bütün toplumumuzun farklı kesimlerinin dikkat etmesi gereken bir konudur.Bu konuda halkımızı ve işletmeleri bilinçlendirme çalışmalarının kesintisiz sürdürülmesi gerekmektedir.
EKS Yemek Blogları Platformu
EKS Yemek Blogları Platformu üyeleri olarak bizler;Şefimiz Eyüp Kemal Sevinç önderliğinde bu konunun takipçiliğini üstlendik.15/04/2012 Pazar günü bu konuyla ilgili baslattığımız çalışmalarımızın bir kısmını EKS Mutfak Akademisi’nde yaptığımız etkinliğimizle gerçekleştirdik.Bu etkinlikle , Show Tv Ana Haber Bülteni’ne haber olarak girişimimizi bütün Türkiye ile paylaştık.Her blog yazarı  kendine özel reçetelerini  uygulayarak bayat ekmeklerden;mantı,kek,içli köfte,pizza gibi yiyecekler yapılmasının mümkün olduğunu gösterdi. Ülkemizde bu konuda kamuoyunun dikkatini çekmek,bayatlayan ekmeklerin değerlendirilmesi konusunda halkımızı bilinçlendirmek ,bayat ekmek kullanarak geliştirdiğimiz reçetelerimizi paylaşmak,yeni cözüm yolları üretmek ve ekmek israfına yol açan olası sebeplere karşı toplumumuzu  uyarmak amacıyla yaptığımız çalışmalar çoğalarak devam edecek.

Ekmek israfının önüne geçerek milli servetimize katkıda bulunmak  için herkesin dikkatini bu konuya çekmek istiyoruz.Ekmek israfını önlemek için önce kendi evlerimizde basit önlemler alabilir ve ekmekleri israf etmek yerine;

    • İhtiyacımız dışında alınan,elimizde kalan ekmekleri ihtiyac sahipleri ile paylaşabiliriz.
    • Onları farklı formatlara sokarak farklı menülerde değerlendirebiliriz.
    • Hayvan dostlarımızın da dışarıda aç olduğunu bilerek onlarla paylaşabiliriz.

Bizler çevremizi ekmek israfı konusunda duyarlı davranmaya davet ediyoruz…

6 yorum:

  1. Sevgili Yağmur hanım ,maalesef ekmek tüketimi ve israfı konusunda dikkatli davranmıyoruz,çöpe giden ekmeğin miktarı aşırı derecede,unutmayalımki her bolluğun bir darlığı olur,sevgi ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Sizden ricam içinde bulunduğum bu sosyal sorumluluk projesini yaymanız. Nasıl yaparsınız bilmiyorum ama desteğinizi bekliyorum. :) Selamlar...

      Sil
  2. Merhaba,
    Ekmeğimi seviyorum kampanyasını destekliyorum, bunun için arkadaşlarımızla yemek tariflerini paylaştığımız bir sitemiz var, orada bayat ekmeklerle yapılan tarifler yayınlıyoruz :) Ayrıca kampanyanın organizatörü kim? Duyurusunu yayınlamak isteriz...
    http://yemekveyemek.net/index.php/pizza/273-kolay-pizza

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce sizden bu konuda yazı gelmişti yanlış hatırlamıyorsam. Ben yazdım bu siteye gelip. Fakat dönüş olmadı. :(

      Kampanyanın organizatörü Şef Eyüp Kemal Sevinç / EKS Mutfak Akademsi

      Duyuru bu. Aynı metin ortak duyurumuz bizim...

      Sil
  3. Merhaba canım, çok önemli bir projeye imza atıyorsunuz.
    Her gün milyonlarca ekmek çöpe gidiyor, inanılmaz bir israf.
    Seninle röportaj yaparak mutlaka bu projenin daha çok insana yayılmasına destek vermek istiyorum.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bu konuda bir sıkıntı yok. Tabi ki her zaman yaparız. Bu konuda senden haber bekliyorum. Konuşuruz yine. :) Öptüm.

      Ayrıca desteğin için teşekkür ederim. Mühim bir proje çünkü. :)

      Sil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.