Şimdi sizlere bir tarif vereceğim. Fakat bu tarifin ismi falan yok. Üzerine limonlu bir salata sosu koyduğum için limon soslu karnıbahar dedim. Lezzeti çok güzel ve bir o kadar sağlıklı bir garnitür olabilir... Bu yemeği yapmamın en büyük nedeni 5 yaşındaki yeğenimin çok ciddi bir yemek seçici olmasının yanında bu yemeğe bayılması. Annelere şiddetle tavsiye edilir. :)
1 adet karnıbahar
3-4 diş sarımsak
1 büyük boy limon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tepeli isot (pulbiber)
1 çimdik tuz
Hazırlanışı:
Karnıbaharı istediğimiz boyutlarda böleriz. Bir tencere içine koyarak kaynadıktan sonra 5 dk kadar pişiririz. Patates gibi çatal batırınca girmeli fakat dağılmayacak kadar pişmesi gerekiyor. Karnıbaharlar haşlanırken sarımsağı ince kıyarız. Bir kase içerisinde sarımsağın üzerine limon ve tüm baharatları atarak karıştırırız. Haşlanan karnıbaharı kevgir ile sudan süzerek çıkarıp servis edeceğimiz büyük bir kaba koyarız. İsteyen kişi sosa batırarak isteyen fotoğraftaki gibi karnıbaharın üzerine kaşıkla dökerek tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun...
ellerinize sağlık. salata tarzı olunca bende dayanamam.
YanıtlaSilÖyle vallahi. :) Teşekkürler.
SilEllerinize sağlık güzel bir tarif.. En kısa zamanda deneyeceğim :)
YanıtlaSilÇok hafif oluyor tavsiye ederim. Sevgiler. :)
Silelinize dilinize emeğinize sağlık,çalışarak çok şeyler öğrendiniz,kolaylık ve başarılar dilerim,saygılarımla
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim İlhami bey. Nacizane uğraşıyorum ama şu da var ki en iyi bildiğimiz işte bile öğrenecek çok şeyimiz vardır..
SilSaygılar.