Kurabiye de acı olur mu demeyin. Vallahi oluyormuş. Ben de ilk duyduğumda biraz garip geldi. Tuzluyu biliyoruz ve seviyoruz ama acılı biberli daha bi değişik oluyormuş. Denemek gerek. Sevgili çocukluk arkadaşım Ebru'nun tarifi ile yaptığım bu kurabiyeyi inşaallah siz de seversiniz. :)
Malzemeler:
3,5 su bardağı un
1 adet yumurta
250 gr oda sıcaklığında beklemiş margarin
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı pulbiber (isot kullandım ben)
1 pk. kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle yumurtanın akını ve sarısını ayırırız. Bir yoğurma kabına margarini, yumurta akını, pulbiberi, sirkeyi ve tuzu koyarak karıştırırız. Unu ve kabartma tozunu eleyip ekleriz. İyice yoğurduktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alarak istediğimiz gibi şekillendiririz. Ben belli bir büyük parça alarak onu tezgahta yaydım. Sonra bıçakla bölerek fotoğraftaki gibi şekillendirdim. Önceden yağlanmış fırın tepsisine şekillendirdiğimiz kurabiyeleri biraz aralık bırakarak yerleştiririz. Üzerine yumurtanın sarısını fırça ile süreriz ve bastırmadan çatalla çizikler oluştururuz. Önceden ısıtılmış 170 C'lik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiririz.
Afiyet olsun. :)
Ellerine sağlık canım :) Biz baharatlı tarifleri severiz
YanıtlaSilCanım çok teşekkür ederim. :) Evet bende severim.
SilBana çocukluğumdaki pastane kuru pastalarını hatırlattı Yağmurcum. Böyle acılıları olurdu aralarında. Ellerine sağlık, ne güzel olur biliyorum çünkü:)
YanıtlaSilCanım çok sağol. Bende ilk kez denedim. Çok güzel oldu. :) Sevgiler...
SilSağol kuşum. :)
YanıtlaSil