Küçüklüğümde hiç sevmediğim şimdi ise tadına doyamadığım bir lezzet bu. Nedendir bilmiyorum -sanırım annemin deyişi ile "İnsan gün gün huy değişir." kızım der hep bana- artık çok seviyorum. Eminim yemeyenler benim gibi bir gün seve seve yiyeceklerdir. :)
Malzemeler:
1 kg tatlı kabak
1 kg toz şeker
1/2 limon
Süslemek için ceviz veya Hindistan cevizi
Yapılışı:
Kabakları doğrayıp tencereye koyarız. Üzerine şeker ekleyip yaklaşık 12 saat kadar bekletiriz. Mesela ben gece koyup sabah kahvaltısından hemen sonra tencereyi ocağa koyarım. Harlı ateşte yaklaşık yarım saat kadar yani kabaklar yumuşayıp yeme kıvamına gelene kadar pişiririz. Piştikten sonra ocağı kapatmadan limonu sıkarak bir taşım kaynattıktan sonra kapatıp soğumaya bırakırız.
Afiyet olsun. :)
Yağmurcuğummm canımmm ellerine sağlık nefis görünüyor kabak tatlın bitmeden ben de alıp bir yapayım canımmmm sevgilerimle çok öpüyorumm
YanıtlaSilCanım yorumun için çok teşekkür ederim. Bende öpüyorum. :))
Silelıne sağlık canım cektı gıdeyım markette varmı acada hemen yapayım
YanıtlaSilCanım daha vardır diye düşünüyorum. Sevgiler. :-)
SilSağol canım benim. :)
YanıtlaSilbu keratada cevizsiz olmuyor nasılda birbirlerini tamamlıyor resimde bile :) ellerine sağlık
YanıtlaSilYaa aynen valla. Hatta ben bu fotoyu çektikten sonra cevizleri yiyip üzerine biraz daha ceviz koydum. :))
SilKabak tatlısına hiç dayanamam .Off off üzerine bol ceviz..Ellerine sağlık sekerim :)
YanıtlaSilBende valla çok seviyorum. Küçükken sevmediğim bir tatlıyı büyüyünce nasıl yiyebiliyorum hayret. :)
Sil