Bu aralar karadut meyvesine takmış durumdayım. Biliyorsunuz zamanı çok kısa. Ve hemen bitecek. Ben de birşeyler denemeye çalışıyorum. Katkısız dondurma yapma peşindeyim. Bakalım beğenecek misiniz? :)
Malzemeler:1/2 kg karadut
1,5 su bardağı pudra şekeri (veya toz şeker)
5 yemek kaşığı nişasta
1 pk vanilya
1 pk hazır salep (gerçek sahlep olsa daha iyi, gerçeği olursa 1 yemek kaşığı)
1/2 kg süt
Arzuya göre hazır krema ekleyebilirsiniz.
Yapılışı:
Sütü bir tencereye koyarız. Bir kapta şeker ve salepi karıştırdım. Ve tenceredeki süte ekleyip karıştırıp, kaynamaya bırakın. Birkaç taşım kaynadıktan sonra içine nişastayı koyup katılaşmasını sağlayın. Nişastayı koymadan evvel çok az su ile iyice karıştırıp süte dökmelisiniz. Yoksa topaklanma olur. Mikserde karadutları çekin. Katılaşma olduktan sonra karadutları içine döküp 1-2 taşım kaynatın. Ocağı kapatıp soğumaya bırakın. Biraz ılıdıktan sonra dondurma makinasına döküp 15-20 dk kadar döndürün. Dondurmayı bir kaba döküp buzluğa koyun.
Afiyet olsun. :)
Ellerine sağlık canım, bu tarif harika sıcakların bastırdığı şu günlerde, serinletici nefis bir tatlı :)))
YanıtlaSilsevgiler...
Kesinlikle öyle canım. Çok sağol. ;-)
SilMübarekdeki renge bak :)
YanıtlaSilNefis görünüyor canım, ellerine sağlık.
Ha ha süper yorum. Yanıt vermekte zorlanıyorum. Koptum.. ;-)çok sağol..
SilEllerine sağlık Yağmurcum. Yine nefis bir dondurma tarifi. Mutlaka deniycem...Sevgilerimle...:-))
YanıtlaSilÇok sağol Selda.cim. Dene bence de... Selamlar canım. :-)
Sil