Ben kırmızı (kapya) biberini çok severim. Küçüklüğümden bu yana evde varsa hemen ocağa koyup közlerdim. Büyüyünce biberleri közlemenin ötesinde soslayıp yemeyi de sevmeye başladım. Çok basit bir tarif anlaşılacağı üzere. :) Kahvaltılık olması bakımından tercih edilecek bir tarif. :)
Malzemeler:
3 tane kapya biberi
3-4 diş kuru sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
Hazırlanışı:
Biberleri istediğimiz boyutta doğrarız. Sarımsakları doğrayıp tereyağı ile birlikte bir tavada soteleriz. İsterseniz biberleri közledikten sonra da doğrayıp bu işlemi yapabilirsiniz.
Afiyet olsun. :)
MMMMM ALDIM ÇOK SEVERİM CANIM:)
YanıtlaSilTeşekkürler canım. Sevgiler. :)
Silbende çok severim dün 6 kg biberi közledim soyulmadı birde içleri simsiyah cıktı alırken dikkat hepsi çöp emeğime yazık oldu ellerine sağlık.
YanıtlaSilAy çok üzüldüm. Yazık tabi yaa... Ben de pazardan alıyorum ama çok şükür hiç rastlamadım. Kötüsü çıkmış kısmetinize. Neyse sağlık olsun.
SilÇok teşekkür ederim ziyaretiniz ve yorumunuz için, sevgiler. :)