24 Haziran 2013 Pazartesi

Lebeni...

Çocukluğumun en özel ve lezzetli yemeğidir "lebeni". Annem özellikle şehir dışına çıkıyorsa bir kazan pişirirdi. "Çocuksunuz koşup oynayıp gelince yersiniz." diye tembihlerdi. Geçenlerde canı aşure çekmiş. Malzemelerden bir kısmını ayırıp lebeni yaptım. Umarım siz de beğenirsiniz. Çok hafif bir buğdaylı yoğurt çorbasıdır.
lebeni, lebeni corbasi, corba tarifleri, yemek tarifi, yoresel corba
Malzemeler:
200 gr nohut
500 gr buğday
500 gr yoğurt
Nane
Tuz

Yapılışı:
Geceden ısladığımız nohutları ve buğdayları ayrı tencerelerde haşlarız. İkisini birleştirip suları ile birlikte karıştırırız. Soğuduktan sonra yoğurt ile karıştırıp isteğe göre üzerine nane serpip servis ederiz. Ayrıca ben yanında kuru soğan kırıp yemeyi çok seviyorum... İsteğe göre yağda biber kızdırıp üzerine döküp servis yapabilirsiniz... :)

Afiyet olsun. :)

8 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  2. Yaz için çok güzel bir çorba
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Yaza uygun süper tok tutucu ve besleyici bir öğünmüş.Eline sağlık,Yağmur'cum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok sağol. Ziyaret için teşekkürler.. Sevgiler... ;-)

      Sil
  4. ben malzemeleri karıştırıp biraz pişiriyorum öyle daha güzel oluyor hem isteyen sıcak isteyen soğuk yiyebiliyor yazın sıcaklarda koy dolaba soğuk soğuk harika oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında eksik yazmışım. Karıştırıp birbirine lezzeti geçtikten sonra bu işlemleri yapıyorum. Ilk müsait anımda düzelteyim. Sevgiler. :-)

      Sil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.