17 Haziran 2013 Pazartesi

Sebze yatağında ızgara et

Yapılış fotoğraflarını bir önceki yazımda bulabilirsiniz. Serkan Bozkurt'un etkinliğinde hazırladığım yemeğin tarifi...
izgara et, sebze yataginda izgara et, mangalda et, et nasil terbiyelenir

Malzemeler: (2 kişilik)
1 tane küçük top kabak
3 tane küçük boy renkli biberler
1 baş küçük boy soğan
1 tane domates
Taze baharatlar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı palm yağı
1 çay kaşığı tuz
2 büyük parça et
1 çay kaşığı pulbiber


Hazırlanışı:
Zeytinyağı ve pulbiber ile etleri terbiyeleyin. Tüm kabak ve biberleri iri iri doğrayıp palm yağı ile soteleyin. Üzerine domatesleri yine iri doğrayarak atın. O da yumuşadıktan sonra taze baharatlarını atıp ocağı kapatın. Izgara da veya mangalda etleri pişirerek önceden servis tabağına koyduğumuz sebzelerin üzerine koyup servis yapın. Palm yağı yerine zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Çok hafif ve lezzetli oluyor. Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.