Malum Erzincan'daydım geçtiğimiz ay. Baktım oradaki bir yöresel pazarda kış kabağı diye bizim normal kabakların 2-3 katı büyüklüğünde ve daha koyu renkte kabaklar var.
Hemen aldım ve bildiğimiz balkabağı ile yaptığımız kabak tatlısını denedim. Bence güzel oldu. Bulabilirseniz mutlaka deneyin derim. :)
Malzemeler:
1 kg tatlı kabak
1 kg toz şeker
Yarım limon suyu
Yapılışı:
Kabakları doğrayıp tencereye koyarız. Üzerine şeker ekleyip yaklaşık 12 saat kadar bekletiriz. Mesela ben gece koyup sabah kahvaltısından hemen sonra tencereyi ocağa koyarım. Harlı ateşte yaklaşık yarım saat kadar yani kabaklar yumuşayıp yeme kıvamına gelene kadar pişiririz. Piştikten sonra ocağı kapatmadan limonu sıkarak bir taşım kaynattıktan sonra kapatıp soğumaya bırakırız.
Afiyet olsun. :)
1 kg tatlı kabak
1 kg toz şeker
Yarım limon suyu
Yapılışı:
Kabakları doğrayıp tencereye koyarız. Üzerine şeker ekleyip yaklaşık 12 saat kadar bekletiriz. Mesela ben gece koyup sabah kahvaltısından hemen sonra tencereyi ocağa koyarım. Harlı ateşte yaklaşık yarım saat kadar yani kabaklar yumuşayıp yeme kıvamına gelene kadar pişiririz. Piştikten sonra ocağı kapatmadan limonu sıkarak bir taşım kaynattıktan sonra kapatıp soğumaya bırakırız.
Afiyet olsun. :)
Cok nefis gorunuyor Yagmurcum ellerine saglik sizlere afiyet seker olsun canim sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Özgül'cüm. Ziyaretine de çok sevindim. Benden de sevgiler. :) <3
SilCanım ellerine sağlık, çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler :))
Emel'cim canım arkadaşım / ablam.... Çok teşekkür ederim ziyaretine. Benden de sana kocaman sevgiler, selamlar. :) <3
Sil