Balığı çok seviyorum ve standart kızartma ya da buğulama olarak yapıyordum. Serkan Bozkurt'un mutfak okulu Chef's Table'de Cookplus'ın workshopunda öğrenip yapmıştım. İnşaaallah siz de beğenirsiniz. :)
Malzemeler:
100 gr Beyaz Balık Fileto
30 gr tereyağ
1/2 adet domates
1 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 adet lavaş ekmek (küçük boy)
1 çay kaşığı kimyon
1 tutam kadar taze fesleğen
1 diş kadar sarımsak
Lavaşı sarmak için yağlı kağıt (dürüm kağıdı)
Hazırlanışı:
Sızma zeytinyağını yapışmaz tavaya koyup kızdırılır. Yalnız yağı yakmamak gerek. İçine ince kıydığımız sarımsağı ilave ederiz. Hafif sarımsak kokusu çıkınca balığı içine koyup iki yüzlü pişiririz ve çıkarıp doğrama tahtasında çok ince kıyarız. Domatesi ve sivri biberi ufak ufak doğrarız. Vok tavada tereyağı eritiriz. Üzerine biberi, balığı ve domatesi sırayla atarak soteleriz. İçerisine baharatları atarak karıştırırız. Lavaşı harcın üzerine kapatarak yağını çekmesini sağlarız.
Sonra içinden ekmeği çıkarıp fotoğraftaki gibi ya da tek tek koyarak içine harcı koyup rulo yapıp yağlı kağıda koyarak servis yaparız...
Afiyet olsun. :)
ellerine sağlık :)
YanıtlaSilÇok sağol canım benim. :)
YanıtlaSil