29 Ocak 2014 Çarşamba

Ekşili..

Babaannem rahmetlikten bizlere kalan bir mirastır bu salata. Kendimi bildim bileli yapar ve yeriz. Özellikle patates kızartmasının yanında. Biz öyle küçükken ketçap - mayonez ile vs patates yemez bilmezdik. Mis gibi salatamız vardı. İçinde soğanı, maydanozu, sarımsağı ve baharatları ile eşsiz bir lezzet. Yediğimiz ekmeğin içine koyup üzerine patatesleri yeriz. Kim bizden öğrenip yaptı ise bağımlısı oldu. Mutlaka deneyin derim. :)
Malzemeler:
1 bağ maydanoz
5-6 dal taze sarımsak
1 büyük baş kuru soğan (varsa tazesi daha da iyi olur.)
1 tatlı kaşığı tepeleme pulbiber (ben isot kullandım)
2 çimdik limon tuzu


Hazırlanışı:
Maydanoz ayıklanıp yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Üzerine taze sarımsağı ve soğanı da yine ince doğrarız. Tüm doğradıklarımızı karıştırıp üzerine baharatlarını atarız. Belki diyeceksiniz neden limon değilde limon tuzu kullanıyorsun? Annem diyor ki; limon kullanırsan yeşillikler sulanır ve dibinde su çok olur yenmez. Kuru olması için limon tuzu kullanmalısın. :)

Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. bu lezzet tam benlik ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok sağol. :) Ziyaretine çokta sevindim. Haberin olsun.... :)))

      Sil
  2. cok lezzetlı bır salata nur ıcınde tasın babaannelerımız elınıze sağlık

    YanıtlaSil
  3. en sağlıklısı salata.nefis olmuş canım.her öğün yemeli bence.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ederim. :) Çok rahat tüketilebilir bir salata. Biraz soğan, sarımsak vs kokabilir tabi... :)) Sevgiler.

      Sil
  4. nefis bir salata olmuş eline sağlık,içine haşlanmış mısır da koyunca mmmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım güzel salata. Zira içine mısır konunca lezzeti farklı olacaktır. Bu tadı ve görüntüsü ile patates yanında yeniyor bizde. :) Selamlar.

      Sil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.