25 Ocak 2014 Cumartesi

Fırında Soğan Kebabı...

Şanlıurfa'nın has yemeklerinden kebabı kışın ancak fırında yapabiliyoruz. Bence süper oluyor. Mutlaka deneyin. Benden pratik tarif isteyen takipçilerime duyurulur... :)

Malzemeler:
1,5 - 2 kg küçük boy kuru soğan (tepsinizin aldığı kadarı ile)
1 kg kıyma (Yarı yarıya kuzu - dana / tek çekim)
1 yemek kaşığı nar pekmezi (Sos değil gerçek pekmez kullanın.)
Tuz

Hazırlanışı:
Soğanlar her iki başı düz olacak şekilde kesilir. Yalnız kabukları soyulmaz fotoğraftaki gibi. Sonra 1 tatlı kaşığı kadar tuz ile kıyma karıştırılır ve bir soğan bir kıyma şeklinde tepsiye yerleştirilir.

Önceden ısıtılmış yüksek ısılı fırında etler kızarana kadar pişiririz. Nar pekmezini az sulandırıp üzerine her tarafına gelecek şekilde dökün. Ben evde lavaş ekmek açtım. Tarifi için tık... O şekilde tükettik.
Lezzetine gerçek anlamda ulaşabilmeniz için bu şekilde hazırlamanızı tavsiye ederim. :)

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık bu kebabı ben de yaptım harika oluyor sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Evet gerçekten hafif ve lezzetli oluyor. Selamlar. :)

      Sil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.