9 Ocak 2014 Perşembe

Kuru Kayısı Reçeli...

Evde reçel yapmayı çok seviyorum. Hem katkı maddesi yok. Hem de nefis oluyor. İstediğiniz gibi pişirebiliyorsunuz. :)
Kuru Kayısı Reçeli, reçel tarifi, kayisi reçeli nasil yapilir, kayisi reçeli, kuru kayisi, kayisi receli, evde recel yapimi, kahvaltilik, kahvaltilik tarifler, kahvaltiliklar, kahvaltilik reçel,
Malzemeler:
1 kg kuru kayısı
1,5 kg toz şeker
4 su bardağı su (standart boy)
1 orta boy limon
1-2 taze tüm karanfil


Hazırlanışı:
Kayısılar güzelce ılık su ile yıkanır. Tek tek yıkamakta fayda var. Tozlu ve ilaçlı olma durumunda temizlenmiş olacaktır. İyice suyunu süzün. Hatta temiz bir havlu ile kurulayabilirsiniz. Şekeri bir tencerede su ilave ederek kaynatın. İçine karanfili atın. Şerbet kıvamına gelen şekerin içine kayısıyı atın. Kayısılar reçel kıvamına gelip pişince limonun sıkın. Yarısının kabuğunu içine atıp bir taşım kaynatıp ocağı kapatın. Ben biraz diri seviyorum. Çok kaynatırsanız daha yumuşak bir kıvam olabilir. Ayrıca pişirirken çok karıştırmayın -ki tüm kalsın kayısılar.

Afiyet olsun. :)

5 yorum:

  1. Canım çok teşekkür ederim... :) Sevgiler. <3

    YanıtlaSil
  2. Yağmur hanım elinize sağlık.Yazın kayısı reçeli yapamayan ben:))) Güzel bir fikir verdiniz .Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende fikri beğendim. Annem sağolsun. Ben yapılabileceğini bilmiyordum. Ama asıl güzeli şu ki kuru kayısı olduğu için daha diri kalıyor ve ben böyle daha çok sevdim. 😊

      Sil
  3. Yagmurcum Merhabalar...hep taze kayisidan yaparim ben reçeli kuru kayisidan denememistim ellerine sağlık ...anneler her zaman güzel fikir verirler. ...afiyet olsun sizlere. ....

    YanıtlaSil
  4. Canım öncelikle ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim. :)

    Çok hoş oldu. Taze olanı biraz daha dağılıyor. Sert olandan yapmak gerekiyor belki. Bilemiyorum. Bu böyle çok güzel oldu. Şiddetle tavsiye ederim. :)

    Sevgiler. Teşekkürler... :)

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.