Malzemeler:
Mıhlama:
1 su bardağı mısır unu
150 gr çeçil peyniri
100 gr tereyağ
1 su bardağı sıcak su
Tatlı Balzamikli Arpacık Soğan:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gr arpacık soğan
2 adet kurutulmuş domates
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı balsamic
Bir tutam taze biberiye
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
• Mıhlama için önce derin bir tavada tereyağı eritiriz ve mısır unu eklenip rengi hafif kahverengi olana kadar kavururuz. Su ilave ederiz. Su çekince peyniri ince didikleyerek içerisine ekleyip yedirilir.
• Brunoise doğranmış sarımsak, bal, balsamik sirkesi, taze biberiye yaprakları, tuz, karabiber ve jülyen doğradığımız kuru domates bir kapta karıştırırız ve arpacık soğanların içerisine ilave edilir. Karıştırıp altına yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine dökülerek önceden ısıtılmış 180 C fırında yumuşayıncaya dek pişirilir.
• Servis tabağına koyduğumuz mıhlamanın üzerine pişmiş soğanları dökerek servis ederiz. :)
• Brunoise doğranmış sarımsak, bal, balsamik sirkesi, taze biberiye yaprakları, tuz, karabiber ve jülyen doğradığımız kuru domates bir kapta karıştırırız ve arpacık soğanların içerisine ilave edilir. Karıştırıp altına yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine dökülerek önceden ısıtılmış 180 C fırında yumuşayıncaya dek pişirilir.
• Servis tabağına koyduğumuz mıhlamanın üzerine pişmiş soğanları dökerek servis ederiz. :)
Farklı gerçekden.. Teşekkürler paylaşım için.
YanıtlaSilCanım ablacım çok sağol. Ben de ziyaretin için teşekkür ederim. :)
YanıtlaSil