Hayatımda ilk kez soğan çorbası denedim. Enteresan bir lezzet. Soğan çorbası fikren biraz değişik gelsede tadını ben çok beğendim. :)
4 adet iri soğan (çok ince kıyılmış)
2-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 tatlı kaşığı kekik
2 yemek kaşığı un
1/2 çay bardağı sirke
8 su bardağı tavuk suyu
6-8 dilim baget etmek (kızartılmış)
50 gr rendelenebilecek sert bir peynir
Hazırlanışı:
Çorbayı pişireceğimiz tencerede tereyağı ve zeytinyağını orta ateşte ısıtıp üzerine ince kıyılmış soğanları ekleyin. 10-12 dk kızartın. Biraz koyu olacak soğanlar. Sarımsak, kekik ve şekeri ekleyip çevirmeye devam edin. Yaklaşık 30-35 dakika karıştırarak iyice kahverengi oluncaya dek kavurun. Üzerine unu serperek döküp iyice yedirin. Ayrı bir kapta sirkeyi koyup iyice kaynatın. Özü kalana kadar pişirin. Sonra sirke özünü ve önceden hazırladığımız tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Üzerinde oluşan köpüğü taşmaması için kaşıkla alın. Kısık ateşte yaklaşık 45 dk pişirin.
Fırının ızgarasını ısıtın. Küp doğranmış ve sarımsak sürülmüş ekmekleri kaplara bölüştürdüğümüz kaselerin içine tek tek veya 3 adet yerleştirip fırına koyun.
Peynir rendesi koyup eriyene kadar 3-4 dakika fırında bekletin.
Afiyet olsun. :)
Çok lezzetli bir çorba ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkürler. :)
SilEn sevdiğim ,çorba ama ben sirke koymazdım.Denemeli,Yağmur'cum.
YanıtlaSilAblacım sirke yerine aslında beyaz şarap kullanılması gerekiyormuş. Ben kullanmadığım için onun yerini tutabilir diye kullandım... Çok sağol. :)
Sil