25 Şubat 2014 Salı
Kakuleli Zerdeçallı Kurabiye...
Geçtiğimiz gün Gülhan Kara ile Chef İstanbul'da düzenlenen Tupperware etkinliğinde yaptığımız kakuleli zerdeçallı kurabiye tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Kakuleyi ilk kez denedim. Tadı kokusu nefis. Zaten zerdeçalı çok sever ve kullanırım. Kurabiyeye de çok yakıştı. :) Zerdeçal ile kurabiye dışında zerdeçal'da yapabilirsiniz. Zerde tarifi için tık...
Malzemeler:
120 gr tereyağı veya margarin
60 gr pudraşeker
2 yumurta sarısı
1 portakal
1 gr dövülmüş kakule
1 fiske zerdeçal (0,5 gr)
150 gr un
60 gr toz badem
Hazırlanışı:
Fırını 190 C ısıtın. Un, toz badem, pudraşeker, kakule ve zerdeçalı Tupperware sihirli miksim 4.5 lt içinde harmanlayarak karıştırın.
Portakalın kabuğunu rendeleyin. Unun ortasını havuz gibi açıp yumurta sarısını, portakal kabuğunu ve tereyağını ekleyip yoğurun. Hamuru top haline getirip hamuru ikiye bölün.
Her bir tarafını yine tupperware'nin merdanesi yardımıyla 3 mm kalınlığında açın. Aynı zamanda kalıp olarakta kullanacağımız mavi kenarlıkları merdaneye takarak her tarafı eşit kalınlıkta yapabilirsiniz.
Sonra kenarlıkları çıkararak fotoğraftaki gibi istediğiniz şekilde çıkarıp direkt ızgaraya direkt yerleştirip pişireceğimiz tupperware malzemesine koyarak fırına yerleştirip üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyetler olsun. :)
Canım etkinliğin fotolarını gördüm çok keyifli geçmiş :))) Gülhan hanıma hayranım zaten... Kurabiyelerin kokusunu alır gibi oldum şu an. Misss... Ellerine sağlık, Kakuleyi bende hiç kullanmadım şimdiye kadar ama zerdeçal ve zencefili sıklıkla kullanıyorum kek ve kurabiyelerimde. Afiyetler olsun canım...
YanıtlaSil