Malzemeler:
7 yemek kaşığı vanilyalı irmik (Ben Selva'nın kullanıyorum, isteğe göre vanilya ekleyebilirsiniz.)
3 su bardağı Yörsan Günlük Süt
6 yemek kaşığı pudra şekeri (veya normal şeker)
2 su bardağı hindistan cevizi (5 yemek kaşığı içine konacak)
Yapılışı:
Sütü bir tencereye koyarak üzerine irmiği ve pudra şekerini ekleyip ocağa koyarız. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiririz. Yine de karışacak kadar kıvamlı olmalı. Ocağı kapatırız. Üzerine 5 kaşık hindistan cevizini ekleyerek karıştırıp soğumaya bırakırız. Yaklaşık 10-15 dk bekletmemiz gerekiyor. Bir kaseye hindistan cevizi koyarız. Bir kaseye de elimizi ıslatmak için su. Elimizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde bir parça olacak şekilde top yapıp kasedeki hindistan cevizine bulayarak servis yapacağımız tabağın içine koyarız.
Tüm karışımı şekillendirdikten sonra fotoğraflarda da göreceğiniz gibi değişik şekillerde sunum yapabiliriz.
Afiyet olsun. :)
nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilCanım çok teşekkür ederim. :)
Sil