Lahmacun salonlarındaki sıradan ve oralarda beklemekten rahatsız olmanın yanı sıra, istediğim vakit fırında lahmacun yapmanın keyfine bugün vardım çok şükür Amavivo Pizza Taşı'nın sayesinde. Malum evdeki fırınlarda pişirilmiyor. Yüksek sıcaklık ve taş fırın istiyor lahmacun pişirimi.
Malzemeler:
1 kg köftelik kıyma
3 büyük boy kuru soğan
1 baş sarımsak
1 bağ maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı yoğurt
100 gr ceviz
3 büyük boy kuru soğan
1 baş sarımsak
1 bağ maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı yoğurt
100 gr ceviz
Hamuru için:
1 kg tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
3 yumurta
Su
Ve Amavivo Pizza Taşı (Her tarafı kurumadan eşit bir şekilde pişmesi için)
Yapılışı:
• Önce Amavivo Pizza Taşı'nı fırına ısınmaya bırakırız. Çünkü 45 dk kadar kalırsa tam performans sağlıyor pizza taşı.
Yapılışı:
• Önce Amavivo Pizza Taşı'nı fırına ısınmaya bırakırız. Çünkü 45 dk kadar kalırsa tam performans sağlıyor pizza taşı.
• Lahmacun hamuru için derin bir yoğurma kabında ya da temiz bir tezgah üzerinde önce unu koyup ortasını havuz gibi açarız. Üzerine tuz, şeker ve yumurtayı koyduktan sonra en son suyu ekleyip kenarlarından toplayarak yoğururuz. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru dinlemeye bırakırız.
• Bir kaba önce eti koyarız. Soğanları ve maydanozu ince kıyıp üzerine ekleriz. Geriye kalan tüm malzemeleri de ekleyip bir güzel karıştırırız.
• Hamuru cevizden az büyük bezeler haline getiririz. Tezgaha un sererek hamurlardan birini alıp elimizle yuvarlarız ve tezgaha yerleştirip bastırırız. Merdane veya oklava yardımıyla yuvarlak lahmacun boyutlarında incecik açarız. Üzerine yaklaşık bir avucumuzun büyüklüğünde kıyma karışımından alıp elimizi ıslatarak eti kenarlarından 1 cm kalacak şekilde yayarız.
• Isınmış fırındaki pizza taşının üzerine servis tahtasıyla koyarak pişiririz. Yalnız fırın çok sıcak olacak çünkü et ve hamurun pişmesi ve kurumaması için sıcak bir fırın gerekiyor.
Elinize sağlık çok güzel ama malesef o taşa sahip olmayınca o lezzeti yakalyamayacağız herhalde sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkürler. Zira illa ki taş olması tabi ki gerekmiyor. Taş hayatımızı kolaylaştırıyor. Fırın tepsisinde deneyin. Ya da içi hazırlayınca en yakın lahmacun salonunda pişirebilirsiniz. :) Sevgiler...
SilEllerinize sağlık,harika olmuştur eminim :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Dün misafir ağırladım bu yemekle. Harika oldu gerçekten. Hatta paket yaptım, evine götürdü. :))
SilEllerine sağlık canım...
YanıtlaSilTaş fırında pişen lahmacunlara benziyor...
Nefisss bir görüntü afiyetler olsun...
Sevgiler...
Evet, zaten taş fırın gibi oldu vallahi. Taşta pişti. :)) Çok sağol canım ziyaretin ve yorumun için. Sevgiler. :)
SilNefis olmuş ellerinize sağlık, ev yapımı olunca lezzetide süper oluyor..Nazo
YanıtlaSilEvet gerçekten nefis oldu. İçi dışı ev yapımı. :)
SilEllerinize sağlık Yağmurcum.. Bu tarz bir taşa benim de çok ihtiyacım var.. Hele yazın ne kadar çok pide ve lahmacun yapıyorum misafirlerime.. Afiyetler olsun yiyenlere.. Sevgiler..
YanıtlaSilCanım ablacım çok sağol. Gerçekten oldukça pratik. Hatta benim gibi kullanan başka blog yazarları arkadaşlarımda çok memnun. Herşey yapılabiliyor üzerinde. Yeter ki hamur işi olsun. :)
SilTAM BUĞDAY UNLU tarifleri çok seviyorum biz evde biraz yağlı kıyma tercih ediyoruz ama pideciler kuyruk yağı koyuyor sanırım
YanıtlaSilmissss olmuş afiyetle
Canım benim ziyaretin için teşekkür ederim. :) Pideciler neler koymuyorlar ki? Evde boşuna tüm yemekleri denemeye çalışmıyorum. Aklıma geldikçe.. Iyk. :) Yorum için sağol. Sevgiler...
Silişde bunu denemek lazım. Çıtır ve ince açılmış.. Okurken yutkundum:) gece gece acıktım.. Hmene yatsam iyi olcak:) ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanım benim kıyamam. Ben de yaptım hemen ortadan kaldırdım. Ben de fazla bakmamaya çalışıyorum... :)) Sevgiler çok sağol.
SilEllerine sağlık Yağmur'cuğum . Becerikli kızsın canım. Pizza taşını güle güle kullan harika bir taş. Sevgiler....
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Sevgiler. :)
SilOfff nefis görünüyor yağmurcum.Yanınada şöylebol köpüklü ayrannn.eline saglık.
YanıtlaSilNe diyosun tabi ki ayransız olmaz. Ben çok severim ayran ve lahmacun ikilisini. Çok teşekkürler canım. Öpüyorum. :)
Silurfalının elinden de yenir yani...
YanıtlaSilDeğil mi ablacım! :)) Sevgiler.
SilŞimdi önümde olsaydı yerdim amaaa :)
YanıtlaSilYok yok yememek lazım. Hem kilo alıyoruz. Aslında tadı kötüydü dermişim... :)) Sevgiler canım.
Silmerhaba
YanıtlaSilkoycan yeşilli sarcan yicen offf ellerine sağlık
Aynen değil mi? :)))
SilYağmurum ellerine sağlıkkk:) <3
YanıtlaSilhttp://sedodanlezzetlitarifler.blogspot.com.tr/
Sağolasın ablacım. <3 :)
SilCok guzel olmus afiyet olsun
YanıtlaSilTeşekkür ederim ziyaretinize ve yorumunuza, sevgiler. :)
SilLavaşlar incecik tam kıvamında,lahmacuna bayılırımm :)
YanıtlaSilArkadaşım ziyaretin için ve yorumun için teşekkür ederim. Evet insanın kendi eli gibisi yok. İstediğin gibi yapıyorsun. Bazı lahmacuncular çok kalın açıyorlar. Etli pide yiyormuşum gibi geliyor. :) Sevgiler.
Silmerhabaaa
YanıtlaSilçok ama çokk güzel görünüyorlarrr eline sağlıkkk
çok da severimmm :)
sevgilerrrrr
Çok teşekkür ederim arkadaşım. Çok sağol. :) <3
Silellerinize sağlık canım çekti... sevgiler..
YanıtlaSilSevgiler arkadaşım, ziyaret ve yorum için teşekkürler. :)
Silcanım lahmacunlar nefis görünüyor..ellerine sağlık..bende evde lahmacun yapanlardanım..fırını son ayarı 280 de pişiriyorum..bu söylediğin taşı nereden alabiliriz..sevgiler
YanıtlaSilBu taşı amavivo pizza taşı olarak arattırıp iletişim bilgilerine ulaşabilirsin canım. =)
SilLeyla hanımcım ziyaretin ve yorum için teşekkürler. Bu taş Amavivo Vesuvo pizza taşı. Facebook sosyal medya hesabını vereyim oradan iletişime geçebilirsin. :)
YanıtlaSilhttps://www.facebook.com/AmavivoTurkiye?fref=ts
Sevgiler. :)
Yağmur'cum, ellerine sağlık, çok güzel olmuş :)))
YanıtlaSilVallahi nasıl canım çekti fotoğraflara bakınca anlatamam :))))
öpüyorum çok seni, sevgiler canım...
Canım benim çok Sağol. Birgün yapıp ikram etmek nasip olur inşallah. Beklerim İstanbul'a yolun düşerse. :)
SilGeldim canım benim ellerine sağlık olsa da yesem yani harikasın :)
YanıtlaSilEvet gerçekten bana da dedirttiriyor olsada yesem diye. :) Çok sağol. Sevgiler. <3
SilElinize sağlık. Lahmacun yedi yıl sonra da güzel...
YanıtlaSilÇok teşekkürler .) Evet 7 yıl olmuş.. Siz deynince farkettim.
Sil