Senenin belli aylarında (yazın kısa bir süre) yetişen özel bir sebze beyaz hindiba. Bir etkinlikte tadımlamış ve çok sevmiştim. Deneyenler bilir çiğ olarakta pişmiş olarakta birçok şeye yakışıyor. Bu da deneyimlerimden bir tanesi. Nomad Tarım'ın özellikle ürettiği ve birçok büyük markette rahatlıkla bulabiliyorsunuz.
Malzemeler: (8 kişilik)
800 gr hindiba
40 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
5 gr beyaz biber
5 gr tuz
Az karabiber
Hazırlanışı:
Hindibalarından baş kısımlarından 1 cm kadar kesip atın. Hindibaları yaprak yaprak ayırıp bir tepsiye dizin ve tuz, karabiber ile tatlandırın. Üzerine tereyağı sürüp fırında 20 dk 180 C ısıda pişirip servis yapın.
Afiyet olsun.
Teşekkür ederim.
YanıtlaSil