17 Haziran 2014 Salı

Mangalda tavuk kebabı...



Malzemeler:
2 kg kuşbaşı tavuk
1 tatlı kaşığı tepeleme toz kekik
1 tatlı kaşığı pulbiber
1/4 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
3-4 diş sarımsak

kebap tarifi, urfa kebabi, sanliurfa kebap tarifi, tavuk kebabi, mangalda tavuk, tavuk izgara tarifi, tavuk kebabi nasil yapilir, yoreselyemekler, etyemekleri
Yapılışı:
Sarımsak ayıklanıp ince doğranır. Tüm baharatları ve sarımsağı önceden karıştırırız. Yıkayıp süzdüğümüz kuşbaşı tavukları üzerine atıp iyice karıştırırız. Mangalı yapmadan bir gece evvel veya 5-6 saat evvelden yapmamız gerekiyor. Ağzı kapalı bir kapta buzdolabının alt gözünde bekletip yapacağımız zaman şişlere saplayarak mangalda pişiririz. Benim ete karşı biraz mide problemim var. O nedenle iyi pişsin diye biraz küçük doğruyorum. Siz kendi isteğinize göre büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz. Yanına soğan ve maydanozla yapılan salata tavsiye ederim. :)


Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Urfa kökenli biri olarak mangaldan iyi anlarım. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. mımm mımm mımm ellerine sağlık.Mangal işi erkek işi oluyor genelde. Ben pek beceremem:)
    g+

    YanıtlaSil
  3. Nefissss olmuş canım ellerinize sağlık…
    Ben bu lezzete gerçekten bayılırım yanısıra kanada da bayılırım…
    Oyyyy Yağmurcum yahu inan bu saatte canım çekti …
    Afiyetler olsun tatlım…
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.