6 Haziran 2014 Cuma

Nohutlu Lahoz...


Geçtiğimiz günlerde okuduğunuz üzere yani inşaallah okumuşsunuzdur Cine5'te yayınlanan Deniz'den Mutfak Hikayeleri programının kamera arkasına konuk olmuştum. Deniz hanımla birlikte yaptığım bu yemeği sizlerle paylaşayım dedim. Zira çok farklı ve lezzetli. Mutlaka deneyin. :)
lahoz balığı nasıl pişirilir, etyemekleri, farkli tarifler, balik tarifleri, farkli balik tarifleri, denizden mutfak hikayeleri, nohutlu yemekler, nohutlu lahoz balığı, yemek bloğu, yemeksohbetleri, yağmur ipar

Malzemeler: (5 kişilik)
1 adet lahoz balığı (isteğe göre başka büyük bir balık kullanabilirsiniz.)
1 adet büyük boy domates
1 orta boy soğan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı tuz
Üzerine taze kekik
Taze reyhan ve yeşillik

Hazırlanışı:
Bir tencerenin içiniqe soğanı julyen (uzun) kıyın. Domatesi küp küp doğrayın. Az zeytinyağı ile soteleyin. Üzerine nohutları atıp bir taşım pişirin. İçi temizlenmiş lahozu 3 parmak kalınlığında kesin, yıkayın. Karışımın içine lahozları koyarak baharatları atıp karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Ateş fazla harlı olmasın. Buharda yavaş yavaş pişecek. Piştikten sonra taze kekik ve yanına taze reyhan ve yeşillik ekleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. İkinizinde ellerine sağlık. Çok farklı balık yemeği.. g+

    YanıtlaSil
  2. Grida Yani Lahoz Çok lezzetli bir balıktır, ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Lahoz balıgini hiç duymamıştım ama eminim harika olmuştur, balıgin her turlusunu cok severim, eline saglik:)

    YanıtlaSil
  4. Hiç denemediğim bir tarif ..ellerinize sağlık...Değişik tarifler ilgimi çekiyor...g+

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.