Güneydoğu'nun yemeklerini yapa yapa enginar, kereviz hiç öğrenmedik. Evde hiç bilmediğim bir tat. Bir senedir kerevizi rendeleyip salatasını veya doğrayıp sebzeli yemeğini yedim ama enginarı hiç yapmadım / yemedim... Geçenlerde annem "Al gel kızım, çok faydalıymış dedi." Pazardan 4 tane aldım. Pahalı birşey 2 TL tanesi. :) Evde de tavuk vardı. En iyisi tavuklu yapayım dedim. Direkt yesem belki sevmeyecektim. Risk etmedim.
Malzemeler:
4 adet enginar (Kişi başı 1 adet için)
1 tane havuç
2 adet yeşil biber
1 tane küçük tavuk göğsü (yarım olabilir)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı su
Hazırlanışı:
Tavukları yıkayıp doğrayın. Su koyarak haşlayın. Suyunu çekince zeytinyağı ile pembeleşene kadar kızartın. Başka bir tencerede enginarları yan yana koyarak üzerini geçecek kadar su koyarak haşlayın. Yeşil biber ve havuçları ince doğrayıp az yağda pişirin. Pişen ve suyu azalan enginarın üzerine biber, havuç ve tavukları koyarak üzerini kapakla kapatıp kısık ateşte 10-15 dk pişirin. Servise hazır.
Afiyet olsun. :)
Ellerine sağlık Yağmur.. Bende enginarı bloğumda tarif olsun diye pişirmiştim. İnşallah devamı gelecek. ALIŞILIYOR .. Annenin dediği gibi çok faydalı fakat yaprakları dahada faydalı..
YanıtlaSilYapraklarını hiç denemedim kendisi gibi. Onu da önümüzdeki günlerde deneyimleyip paylaşmayı düşünüyorum. Sağol canım. :)
SilEllerine sağlık yağmur hanım afiyet olsun.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. :)
SilCok güzel görünüyor, enginari cok severim, ellerine saglik
YanıtlaSilTeşekkürler canım. :)
SilEnginarin her haline bayilirim, bu da harika gorunuyor, eline saglik:)
YanıtlaSilTavuklar iri duruyor biraz ama lezzeti süper oldu. Çok sağol canım. :)
SilEnginar tariflerini çok seviyorum ama hiç tavuklu denememiştim ellerine sağlık
YanıtlaSilMutlaka deneyin. :) Çok sağolun.
SilÇok güzel gözüküyor mutlaka deniyecem ellerine sağlık teşekkürler.
YanıtlaSil