-
Gül reçelini çok severim. Rayhası ve lezzeti çok lezzetli oluyor. Yalnız şekerlenmemesi ve doğru yapılması gereken bir reçel. Bu tarifi yine Kader ablamdan aldım. Zira reçel konusunda güvenim ona tam.
- 1 kilo gül
- 6 su bardağı suHazırlanışı:
3 kg şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 su bardağı limon suyu - Gülü temizleyip limon suyuyla iyice mıncıklayın. Güller sönüp suyu çıkıncaya kadar iyice sıkın ve suyundan arındırıp gülleri ayırın. Bir tencereye 6 su bardağı su koyup kaynatın. Kaynayınca sıktığımız gül yapraklarını ekleyip suyunu çekinceye kadar haşlayın. Şekeri ekleyin ve kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika şeker eriyinceye kadar kaynatın. Şeker eriyip kıvamı alınca ayırdığımız limon suyuyla ovduğumuz gül suyunu ekleyin. Gül suyu tam rengini verince limon tuzunu ekleyip 1 taşım kaynatın ve tencereyi hemen buzlu suya oturtun ki rengi bozulmasın. Soğuyunca kavanoza boşaltın. İster buzdolabında, isterseniz serin ve güneş görmeyen bir yerde saklayabilirsiniz. Ben buzdolabında saklıyorum hem rengi bozulmuyor hem de kıvamı çok güzel oluyor.
- Afiyet olsun.
kader hanımın tarifi çok güzel. fakat suyunu çekene kadar pişiridkya. sonra toz şeker koyduk bunu neyle pişirdik. orda su ilave ettikmi anlayamadım canım yaaa:( ayırdığımız gül suyuda ilk başta limon tuzu ile ovduğumuz zamankimi?
YanıtlaSilLimon suyuyla sıktığımız ablacım. :) Su ekstradan eklenmiyor.
SilEllerine sağlık canım, çok severim ama bir yapmak nasip olmadı.
YanıtlaSilİnşallah deneyeceğim.
Hayırlı cumalar birtanem,
sevgiler....
Çok lezzetli bir tarif canım. Çok sağol. Sana da hayırlı cumalar. Sevgiler. =)
Sileline sağlık g +
YanıtlaSilSağol ablacım. =)
SilEllerine saglik, bende hersene mutlaka yaparim. benim tarif biraz daha degisik, gül receli mide ve kalp icin cok iyiymis öyle derler :)
YanıtlaSilHımm bilmiyordum canım. Çok sağol. =)
Sil