Malzemeler:
1 bağ reyhan
6 yemek kaşığı süzme bal
1/2 çay kaşığı tarçın (eğer kabuk tarçın varsa 1 adet)
1/2 limon suyu ve kabuğu
1 tatlı kaşığı limon tuzu
2 litre kaynar su
Hazırlanışı:
2 litre suyu kaynatın. Limonun kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın. Tüm malzemeleri derin bir kaba koyun.
Reyhanı yapraklarından ayırıp saplarını atın. İri iri doğrayın ve üzerine ekleyin. Üzerine kaynayan suyu ekleyip kapak olabilecek bir malzemeyle üzerini örtün.
Soğuyana kadar ben beklettim. Demlendiğine kanaat getirirseniz siz 20-25 dk kadar bekletebilirsiniz. Kapağını açıp blenderdan geçirin. Önce tel süzgeçten sonra tülbentten geçirip sürahiye koyun ve buzdolabında soğuması için bekletin.
Afiyet olsun. :)
Ben de arkadaş tarifleriyle dün gece yaptım çok beğendik:) ellerinize sağlık
YanıtlaSilTesekkurler. :)
Silmisler gibi. ellerine sağlık.
YanıtlaSilg+
Ablacım. Çok teşekkür ederim. :)
Silİçilmez mi şimdi o şerbet ellerine sağlık...vanilinsten de okudum gerçekten süper...ben sade yapıyordum,limon ve tarçın eklemek çok daha akıllıca,afiyet olsun...bu arada yeni işin de hayırlı olsun Yağmurcum,başarılar...hayırlı iftarlar...
YanıtlaSilAblacım ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkür ederim. Sevgiler... :)
SilYağmur'cum afiyet bal olsun canım..Biz müptelası olduk bu şerbetin..Hem çok basit hem de çok lezzetli..Bal ilavesi de süper fikir..Ben de bitki çayı yaptığımda şeker yerine bal kullanırım..Bunu yaparken aklıma gelmedi:))İçenlere afiyet şifa olsun..Sevgilerimle..
YanıtlaSilBallıyı tavsiye ederim canım. Tarif için tekrar teşekkürler. Sevgiler... :)
SilOlsada içsek oh misler gibi :) Ellerine sağlık canım benim.. ;)
YanıtlaSil