29 Mart 2015 Pazar

Peynirli Poğaça

Mutfağımın tadına doyamadığımız lezzeti Teremyağ, yepyeni bir lezzet daha çıkarmış. Lezzeti ile eşsiz Teremyağ`a sütün en kıymetlisi kaymağı eklemişler. Kaymaklı olunca şaşırdım tabi ki ama hikayesini öğrenince işte #benimlezzetsirrim dedim. Anadolu’daki hamarat hanımlar yemeklerinde lezzeti arttırmak için yağ ile birlikte kaymak kullanırlarmış. Bu sır da pek bilinmezmiş :) Teremyağ Gurme Kaymaklı ile ben de bu sırrı keşfedenlerden oldum. Artık keklerim, poğaçalarım, pilavlarım ve de yemeklerim daha bir lezzetli olacak.

İşte bugün sizlere Teremyağ Gurme Kaymaklı ile hazırladığım nefis bir poğaça tarifim var. Poğaçamız kıyır kıyır, bol dereotlu, peynirli lezzeti bol nefis bir anne poğaçası. Teremyağ Gurme Kaymaklı`nın lezzet farkını hissedeceğiniz nefis bir poğaça. Kolay ve bol lezzetli...

Daha bir çok tarif ve püf noktaları için Teremyağ ile kıskandıracak lezzetler hazırlamak Teremyağ Facebook ve Instagram sayfalarını takip ederek hepsi denenmiş ve birbirinden leziz tariflere ulaşabilirsiniz. Hanımlar; siz de bu sırrı mutfağınıza taşıyın ve eşsiz lezzetler hazırlayın :)

Teremyağ`dan gelen hediye paketim. İçinde adıma özel bir tarif defteri, adımın baş harflerinin işlendiği önlük, eldiven ve ahçı başlığı, muhteşem Teremyağ Gurme Kaymaklı tarifleri, buzdolabı not defteri ve kalemi. Tabi ki bir de Teremyağ Gurme Kaymaklı..Çok teşekkürler Teremyağ Gurme Kaymaklı ailesi...

MALZEMELER
6 yemek kaşığı(200 gr.)Teremyağ Gurme Kaymaklı Margarin
2 tane yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine)
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı un(600 gr.)
1\2 demet incecik doğranmış dereotu
İÇİ İÇİN
200 gr.beyaz peynir
ÜZERİ İÇİN
çörekotu

YAPILIŞI

Teremyağ Gurme Kaymaklı`mızı ve hamurumuz için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırma kabımıza alıp, yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Daha sonrada 15 -20 dakika kadar dinlendiriyoruz.

Hazırladığımız hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler koparıp, avucumuzun içinde açıyoruz ve içine beyaz peynirimizden koyup yuvarlak şekilde kapatıyoruz.

Hazırladığımız poğaçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizip, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiyoruz.

Daha sonrada 180 derece fırında kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika kadar pişiriyoruz.

Bu ölçüden 1 tepsi poğaça çıkıyor.

Afiyet Olsun...

Bu içerik http://nurlumutfakta.blogspot.com/ tarafından hazırlanmıştır. 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

13 yorum:

  1. Olsada yesek sıcak sıcak.. nefis olurdu:))) sevgiler yağmurcum:))

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli görünüyor canım.Kıyır kıyır bir poğaca olmuş.Eline saglık..Afiyet şifa olsunnn.

    YanıtlaSil
  3. Teremyağı tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. Kahvaltı için ve çay saatlerinde iyi bir arkadaş olur çayın yanında. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Üfff nefis görünüyor. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık arkadaşım ..pek severim poğaçayı..hem de her türlüsünü..

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.