31 Ekim 2016 Pazartesi

Siyah Fasülye ve Piliç Burritos...

Meksika yemeklerini sevdim ben. Sanıyorum bizim damak tadımıza çok yakın geldi. Cook ürünlerinin kolaylıkları ile birlikte deneyimlediğim bu özel lezzeti sizinle paylaşmak istedim. :)
Malzemeler:
2 adet tortilla ekmeği
2 2adet tavuk göğsü
1 adet kırmızı biber (kapya)
1 adet sarı biber
2 diş sarımsak
100 gr kültür mantarı
10 gr fajita baharatı
1 adet avokado
20 ml acısso
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Cook sebze-meyve torbası

Fasülye püresi için:
100 gr siyah fasülye
2 diş sarımsak
40 gr domates konserve
10 ml lime suyu
¼ kırmızı soğan
10 ml elma sirkesi
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Fasülye püresi için tüm malzemeleri rondoya koyun ve püre haline getirin.
Buzdolabından çıkardığımız tavuk, biber ve mantarları jülyen doğrarız. Bir tavada 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip tavukları soteleyin.
Başka bir tavada soğan, sarımsak soteleyin ve biberleri ve mantarları ekleyin. Tavukları sebzelerin olduğu tavaya ekleyin ve fajita baharatı ile lezzetlendirin.
Avokadoları soyun ve ince dilimleyin. Tortilla ekmeklerinin içine hazırladığınız püreyi sürün. Tavadaki tavuklu karışımı koyun ve üzerine avokadoları yerleştirin.
En son acı sosu gezdirip gösterildiği şekilde sarın ve kuru tavada ısıtıp servis edin.

Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.