Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı süt
2 kaşık yoğurt
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1/2 çay bardağı ruşeym
1/2 su bardağı sıvı yağı
Çörek otu
Yapılışı:
• Pırasaları ince ince kıyıp bir tencerede az sıvı yağ ile kavururuz. Ocağı kapattıktan sonra pırasanın içine 1 çay kaşığı tuz ve kırmızı biber ekleyerek karıştırırız.
• Tüm malzemeleri karıştırarak hamuru yoğururuz. Ele yapışmayacak şekilde olduktan sonra elimizle küçük bezeler halinde parçalar alıp el yordamı ile yuvarlayarak avuç ayası büyüklüğünde açarız. İçine önceden kavurduğumuz pırasayı 1 tatlı kaşığı civarında doldurarak yuvarlak kapatıp tepsiye yerleştiririz...
Afiyet olsun. :)
8 Ocak 2012 Pazar
Hardallı Ballı Salata Sosu...
Öncelikle bu tarifleri bizlerle paylaşan sayın Memet Özer beyefendiye buradan teşekkür ederim.
Malzemeler:
2 tatlı kaşığı fransız tipi dijon hardalı
1 çay kaşığı bal
1 limon suyu
Ceviz içi
Sarımsak
1 adet arpacık soğan
Sızma zeytinyağı
1 portakal suyu ve rendesi
Deniz tuzu
Karabiber
Balzamic sirke
Yapılışı:
Tüm malzemeler Braun Multıquick5 ile karıştırılır. Ortaya muhteşem bir sos çıkar. Sevgili Mehmet Özer'e bu sos tarifi için çok teşekkür ederim.Mevsim yeşilliklerinden özellikle marul,roka ve taze nane yaprakları çok yakışıyor.Süslemek için sarı ve kırmızı biberi kullanabilirsiniz.Sanırım bu yılın son tarifi bu artık 2012 de yeni tariflerle buluşmak üzere..Mutlu Yıllar..
5 Ocak 2012 Perşembe
Volcano, Çilek Sos ve Vanilyalı Dondurma Eşliğinde...
ÇİLEK SOS
Malzemeler:
Dondurulmuş çilek
Şeker
Çilek esansı
Vanilya esansı
Gerekirse koyulaştırmak için çok az nişasta
Yapılışı:
Çilekler şeker ile beraber pişirilir. yumuşayan çileklere çok az nişasta katılır ve püre haline getirilir. Esans katılır.
VOLCANO (10 kişilik)
Malzemeler:
5 yumurta sarısı
250 gr tereyağ
250 gr bitter çikolata
125 gr un
Alüminyum kalıp
250 gr tereyağ
125 gr şeker
Yapılışı:
Tereyağ ısıtılır. Rende haline gelmiş çikolata üzerine dökülür ve şeker ilave edilirek çırpılır. Çırpma işlemi devam ederken yumurtalar teker teker ilave edilir. Sonra un ilave edilir. Kalıplar yağlanır ve unlanır. Karışım içlerine paylaştırılır. 200 derece fırında 10 ila 15 dakika pişirilir. Ortası içine çökmeye başlayınca altını kapatın. Çünkü daha fazla pişerse kek gibi olur.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
Dondurulmuş çilek
Şeker
Çilek esansı
Vanilya esansı
Gerekirse koyulaştırmak için çok az nişasta
Yapılışı:
Çilekler şeker ile beraber pişirilir. yumuşayan çileklere çok az nişasta katılır ve püre haline getirilir. Esans katılır.
VOLCANO (10 kişilik)
Malzemeler:
5 yumurta sarısı
250 gr tereyağ
250 gr bitter çikolata
125 gr un
Alüminyum kalıp
250 gr tereyağ
125 gr şeker
Yapılışı:
Tereyağ ısıtılır. Rende haline gelmiş çikolata üzerine dökülür ve şeker ilave edilirek çırpılır. Çırpma işlemi devam ederken yumurtalar teker teker ilave edilir. Sonra un ilave edilir. Kalıplar yağlanır ve unlanır. Karışım içlerine paylaştırılır. 200 derece fırında 10 ila 15 dakika pişirilir. Ortası içine çökmeye başlayınca altını kapatın. Çünkü daha fazla pişerse kek gibi olur.
Afiyet olsun.
4 Ocak 2012 Çarşamba
Kremalı Ispanak Sote Eşliğinde Bonfile Madalyonları ve Jüs Sos...
KREMALI SOTE ISPANAK
Malzemeler:
Ispanak
Soğan
Sarımsak
Zeytinyağı
Parmesan rendesi
Muskat
Krema
Tuz
Karabiber
Toz şeker
Yapılışı:
İnce kıyılmış soğan ve sarımsak ibir çimdik toz şeker, tuz ve karabiberle zeytinyağı içinde kavrulur. Ispanak ilave edilir ve yumuşayana beraber sotelenir. Daha sonra bir süzgeçe bastırılark bütün
fazla suyu süzülür. Aynı tencere de krema kaynatılılarak koyulaştırılır ve karışım ilave edilir. En son parmesan rendesi ve muskat ilave edilir.
BÜTÜN BONFİLE MADALYONLARI VE JÜS SOS
Malzemeler:
Bütün bonfile (İyi temizlenmiş ve kasap tarafından et filesine geçirilmiş)
Zeytinyağı
Deniz tuzu ve karabiber
Tereyağ
Kahverengi et suyu
Yapılışı:
Bonfilenin etrafı iyice zeytinyağı deniz tuzu ve karabiber ile ovulur. Fırına girebilecek bir tava iyice kızdırılır. Bonfilenin her tarafı iyice kahverengi olana kadar tereyağ da ilave edilerek tavada çevrilir. önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirilir. Sos için etin tavada bıraktığı suya biraz daha et suyu ilave edilir ve koyulaşana kadar kaynatılır. Dilerseniz biraz nişasta ekleyerek de kayulaştırabilirsiniz. bofile halka şeklinde dilimlenir ve sos ile servis edilir.
Afiyet olsun.
3 Ocak 2012 Salı
Yaban Mantarlı Risotto (6 kişilik)
6 avuç dolusu Arborio tipi pirinç
Aldığı kadar aromatik tavuk suyu
1 kutu kestane mantarı
50 gr kurutulmuş porcini mantarı (ya da bulabileceğiniz başka mantar çeşitleri)
1 adet büyük baş soğan
3 dis sarımsak
1 kaşık elma sirkesi
100 gr parmesan rendesi
50 gr tereyağ
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
İnce doğranmış soğan ve sarımsağı zetinyağı içinde iyice yumuşayana kadar sotelenir. Daha sonra hiç yıkamadan pirinç ilave edilir. Beraber 3 dakika daha sotelenir. Altı açılır ve elma sirkesi ilave edilir. Sonrasında sıcak tavuk suyu kepçe kepçe ilave edilir. (Pirinçler yumuşayana kadar.) Daha önceden yüksek ateşte sote yapılan mantarlar da ilave edilir. altı kapatıldıktan hemen sonra tereyağ ve parmesan rendesi ilave edilerek tencere içinde yedirilir.
Afiyet olsun. :)
2 Ocak 2012 Pazartesi
Antipasto Tabağı... (IZGARA KABAK, PATLICAN VE DOMATES MOZERELLA, PESTO SOS ÇEKTİRME BALSAMİK SİRKE İLE)
FESLEĞEN PESTO SOS
Malzemeler:
Taze fesleğen
Kavrulmuş dolmalık fıstık
Parmesan peyniri
Sarımsak
Sızma zeytinyağı
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapılışı:
Tüm malzemeler üzerlerine yavaş yavaş zeytinyağı ilave edilerek
Braaun Multiquik 5 akışkan bir püre haline getiririlir.
IZGARA SEBZELER VE DOMATES MOZERELLA
Malzemeler:
Kabak
Patlıcan
Taze mozzarella peyniri
Taze fesleğen
Sızma zeytinyağı
Tuz karabiber.
Balsamic sirke
Yapılışı:
Sebzeler her iki taraflarına da zeytinyağı sürülerek ızgara tavasında ızgara yapılr. Domatesler ve mozzerella peynirleri halka şeklinde kesilir ve tuzlanır. Balsamic sirke bir kase içinde kaynatılarak yoğunlaştırılır. Beraber servis edilir.
1 Ocak 2012 Pazar
Elmalı Kurabiye...
Öncelikle yeni yılın tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ederim. Yeni yılın bu ilk gününde sizinle elmalı kurabiye tarifini paylaşmak istedim. Elma ile yapılan kurabiye tariflerine her zaman bir sempatim olmuştur. Özel bir yeri var bende. Bu tarifi Oktay Usta'nın sitesinden alarak uyguladım. Çok lezzetli oluyor. :)) Umarım beğenirsiniz...
Malzemeler:
4 adet elma
1 çay bardağı ceviz içi
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Pudra şekeri
Hamuru için:
125 gr margarin (yarım paket)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un
Yarım su bardağı yoğurt
Çay kaşığının ucuyla tuz
Yapılışı:
Öncelikle elmaları soyup rendeleyin. Bir tencereye elmaları koyup ocağı yakın, şekeri ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin, tencerenin altını kapatın. Tarçın ve ceviz içini ekleyerek karıştırın ve bir kenarda bekletin.
Yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı, margarini ve tuzu bir kaba aktarıp karıştırın. Biraz un ekleyerek yoğurmaya devam edin ve kabartma tozu ile vanilyayı da ekleyin. Hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha katı olana kadar un eklemeye devam edin. İstenilen kıvamı elde edince, hamurumuzu düz bir zemine yayarak açın. Ardından kare parçalar kesin. Her bir kare parçayı çapraz şekile getirip, taşmayacak şekilde iç malzemeden ekleyin ve rulo halinde sarın. Fotoğraftaki görüntüyü elde etmeye çalışın. Fırın tepsinizi yağlayın ya da yağlı kağıt serin. Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar ortalama 40 dakika pişirin. Piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp, elmalı kurabiyeleri soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra elmalı kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri ve isteğe göre tarçın ekin.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
4 adet elma
1 çay bardağı ceviz içi
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Pudra şekeri
Hamuru için:
125 gr margarin (yarım paket)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un
Yarım su bardağı yoğurt
Çay kaşığının ucuyla tuz
Yapılışı:
Öncelikle elmaları soyup rendeleyin. Bir tencereye elmaları koyup ocağı yakın, şekeri ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin, tencerenin altını kapatın. Tarçın ve ceviz içini ekleyerek karıştırın ve bir kenarda bekletin.
Yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı, margarini ve tuzu bir kaba aktarıp karıştırın. Biraz un ekleyerek yoğurmaya devam edin ve kabartma tozu ile vanilyayı da ekleyin. Hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha katı olana kadar un eklemeye devam edin. İstenilen kıvamı elde edince, hamurumuzu düz bir zemine yayarak açın. Ardından kare parçalar kesin. Her bir kare parçayı çapraz şekile getirip, taşmayacak şekilde iç malzemeden ekleyin ve rulo halinde sarın. Fotoğraftaki görüntüyü elde etmeye çalışın. Fırın tepsinizi yağlayın ya da yağlı kağıt serin. Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar ortalama 40 dakika pişirin. Piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp, elmalı kurabiyeleri soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra elmalı kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri ve isteğe göre tarçın ekin.
Afiyet olsun.
Braun Kızlar Gecesi...
Öncelikle bu reklam çekiminde var olduğum için başta Memet Özer bey olmak üzere tüm yayın ekibine ve tüm blog arkadaşlarıma teşekkür ederim...
Değişik Tatlar / Mehtap'ın beni bilgilendirmesi üzerine gittiğim reklam çekimi Taksim İstiklal Caddesinde şubesi bulunan The House Cafe'de gerçekleşekmiş. Meydanda buluştuğum bir blogger arkadaş ile birlikte mekanı tarif edildiği üzere bulduk. Kısa bir süre beklemenin ardından sırasıyla Funda ve Aytül hanımla bir araya geldik. Mehtap'ı yayın ekibi evinden alıp direkt mekana gelecekti.
Braun Multiquick 5 mutfak robotunun tanıtımının yapılacağı bir reklam çekimiydi. Memet bey'in sunumu ile başlayan çekim yapılan eşsiz güzel yemeklerin tadımı ile devam etti. Tarifleri yayınlayacağım. Dikkatimi büyük oranda çeken durum şuydu; Braun Multiquick 5 o kadar kullanışlı ve güçlü ki inanılmaz etkilendim. Memet bey sürekli sebze, meyve, kuruyemiş doğruyor blender banamısın demiyordu. Mesela benim evimdeki blenderı kullanırken bir süre çalıştırıp sonra yeniden durmak ve yeniden çalıştırmak gerekiyor. Braunda ise kesintisiz çalışıyordu. Bunu blender'ını yeni yakıp tamirden almış biri olarak konuşuyorum. Keşke benim aldığım zamanlarda bu üründen olsaydı diye düşünmedim değil doğrusu. :))
Yemekler çok lezzetliydi. Sevgili Memet Özer beyefendiye ve bana bu güzel günü yaşattıran yayın ekibine çok teşekkür ederim...
27 Aralık 2011 Salı
Kakaolu Kek...
En çok sevdiğim keklerden birisi kakaolu kektir. Görünüşü çok hoş gelir, tadı gibi. :)) Pek kek yapmıyordum bu aralar. Kısmet oldu yaptım. Önümüzdeki günlerde katılacağım toplantılara ve kurslara yemeklerimi yapıp götürmem gerekiyor. Bu kekten yine yapmayı düşünüyorum. Umarım sizler de beğenirsiniz...
Malzemeler:
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı az eksiği sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
1 kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı toz kakao
3 su bardağı un
1 su bardağı az eksiği sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
1 kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı toz kakao
Yapılışı:
Yumurtaları ve şekeri yaklaşık 5 dakika yüksek hızda kabarıp krema gibi olana kadar çırpın. Sıvı yağı koyup çırpmaya devam ederek ince ince sıvı yağı akıtıp karışıma yedirin. Sonra sütü içine ekleyin. Unu, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Sonra sıvı karışıma iyice el çırpıcısıyla karıştırın. Soğuk fırında kızarana ve kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin. Biraz ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
Afiyet olsun. :)
18 Aralık 2011 Pazar
Muzlu İrmik Helvası...
Çok basit bir tarif. 10 dakikada tatlı hazırlanıyor. :))
Malzemeler:
1 su bardağı Selva muzlu irmik
2 çay bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
1 adet dilimlenmiş muz
İsteğe göre ceviz
Yapılışı:
Bir tencereye önce sütü sonra içerisine irmiği ve şekeri ilave edip önce kuvvetli ateşte sonra da kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca içerisine margarini ekleyip iyice çırpın. Karışım, boza kıvamına gelince tatlının tamamını suyla ıslatılmış tepsiye dökün. Tepsiyi hafifçe sallayıp düzleştirin. Yüzeyini muz dilimleri ile süsleyin. Kurumaması için tatlının üzerini folyo veya film ile kapatın. Kolay dilimlenebilmesi için oda sıcaklığına geldikten sonra en az 4 saat buzdolabında bekleterek servis yapın.
Afiyet olsun. :)
Rulo Muhallebi...
Facebooktaki arkadaş listemdeki bir blogger'ın yaptığı tarifi yapmaya çalıştım. Fakat o arkadaşın sitesini de unuttum. Eğer bana kendini hatırlatırsa tarife hangi siteden aldığım bilgisini eklerim. Çok hafif ve şık bir tatlı. Umarım siz de beğenirsiniz. :)
Malzemeler:
1,1 kg süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya,
1 paket kakao (50 gr)
1 paket krem şanti,
1 su bardağı süt (krem şanti için)
Hindistan cevizi
Yapılışı:
• Krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın ve buzdolabına koyun.
• Bu karışımı biz dikdörtgen büyük boy cam fırın kabında hazırlayacağız. Bu cam kabın içine hindistan cevizi serpin. Ama hindistan cevizini bol koyun.
• Muhallebi için tüm malzemeleri çelik bir tencerede karıştırıp ocakta pişiririz. Koyu bir kıvam alıyor. Çok koyu olmasın. Bu defada servis edilirken kırılması söz konusu. Ama kesinlikle gevşek bir kıvam olmayacak. Muhallebi piştikten sonra önceden hindistan cevizi serptiğimiz cam kaba tencereden yavaşta üzerinde gezdire gezdire dağıtırız. Kepçe ile her yöne eşit koyamayacağımı düşündüm. Belki siz kepçe veya kaşıkla daha rahat koyabilirsiniz. :)) İyice soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi ekleyip buzdolabında 2 saat kadar bekletiriz. Servis yaparken tepsinin kısa kenarından ikiye keseriz. Sonra uzun kenarından tepsiyi 4'e bölerek keseriz. Ben bir tanesini kenardan alıp çatal bıçak yardımıyla yuvarladım. Müthiş bir görüntü. Çok rahat rulo haline geliyor. Dışı hindistan cevizi içi krem şantili hoş bir muhallebi oluyor. :))
Şimdiden afiyet olsun...
11 Aralık 2011 Pazar
Havuçlu Peynirli Poğaça...
Ben bu tarifi sevgili Aylin'in sitesinden aldım. Sağolsun arkadaşım güzel bir tarif uygulamış. Çok beğendim ve hemen yaptım. Umarım siz de beğenirsiniz.
Malzemeler:
2 yumurta
2 tepeleme yemek kaşığı katı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy havuç
Yarım şişe soda (100 ml)
1 çay kaşığı tuz
Çeyrek demet maydanoz
1 su bardağı tulum peyniri (veya beyaz peynir)
1 paket kabartma tozu
1,5 bardak tam buğday unu
2 su bardağı beyaz un
Yapılışı:
Hamuru yoğuracağımız kabın içine yumurtaları kırın. Bir tanesinin sarısını üzeri için ayırın. Maydanozları ince ince kıyın. Havucu mikserde çekin veya rendeleyin. Peyniri iyice parçalayın veya yine mikserde çekin. Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurmaya başlayın. Eğer tam buğday unu yoksa biraz daha un gerekebiliyor. Elimize yapışmayacak kadar olmalı. Ben çok katı yapmadım daha iyi pişsin diye. Çok un koyunca sanki içi pişmez gibi geliyor. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. 175 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin. Eğer isterseniz peyniri hamura karıştırmak yerine ortasına da koyabilirsiniz.
Afiyet Olsun…
Lahana Sarması...
Kış mevsiminin en sevdiğim yemeklerinden birisidir lahana sarması. Anneme yalvarırdım küçükken yapsın diye. Ben lahananın bir tek bu yemeğini seviyorum diyebilirim. Özellikle sıcakken çok lezzetli oluyor. :))
Malzemeler:1 tane orta boy lahana
250 gr pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
2 baş soğan
5-6 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tane küp şeker (1 çay kaşığı)
Yapılışı:
Lahananın alt kısmını çevirip alt kısmından büyükçe bir parça bıçakla keseriz. Sonra bir tencereye içine biraz su koyarak bunu içine koyup 10 dk haşlarız. Çıkardıktan sonra bir kaba koyarız. O haşlanınca kendini bırakıyor ve içini bıçakla oyduğumuz için yaprak yaprak çıkarabiliyorsunuz. Önce soğanları ve sarımsakları doğrarız. Derin bir kapta tüm malzemeleri doğradıklarımızla beraber ekleyerek karıştırırız. Sonra ayıklayıp yıkadığımız pirinçleri üzerine ekleyerek el yordamı ile karıştırırız. Bunu bir tencerede biraz kavururuz. Daha tane tane oluyor. Sonra bir yaprak alıp içine bir yemek kaşığı kadar iç doldurup bohça gibi katlayıp ters çevirerek tencereye dizeriz. Hepsi bittikten sonra üzerini kapatacak şekilde su koyarak ocağa yüksek ateşte koyarız. Kaynamaya başlayınca hemen kısmamız gerekiyor. Sonra kısık ateşte 40-45 dk. pişinceye kadar bekletiriz.
Afiyet olsun.
10 Aralık 2011 Cumartesi
Ev Yapımı Lahmacun... (Urfa usulü)
Merhabalar; bir haftadır tarif yayınlamıyorum. Bir sürü birikti. En yakın vakitte hepsini sırayla yayınlayacağım inşaallah. :))
Ben lahmacunu cok severim ve dışarıda yiyemem. Yemememin nedeni malzemelere güvensizlikten öte kendi elimin lezzetini daha cok sevmem. Özellikle pratik olduğu icin misafirler gelmeden karıştırıp lahmacun salonlarında pişirime verince misafir geldiğinde hazır oluyor. Şiddetle tavsiye ediyorum. :)
Ben lahmacunu cok severim ve dışarıda yiyemem. Yemememin nedeni malzemelere güvensizlikten öte kendi elimin lezzetini daha cok sevmem. Özellikle pratik olduğu icin misafirler gelmeden karıştırıp lahmacun salonlarında pişirime verince misafir geldiğinde hazır oluyor. Şiddetle tavsiye ediyorum. :)
2 Aralık 2011 Cuma
Patatesli Milföy Böreği...
Malzemeler:
8 adet milföy hamuru
4 tane orta boy patates
2 adet kırmızı biber
4 tane yeşil biber
1 adet kuru soğan
2 yumurta (1'i içine 1'i üzerine)
Üstünü kapatacak kadar kaşar peyniri
Tuz, pulbiber, karabiber
Yapılışı:
Önce buzluktan milföyleri çıkarırız. Onlar yumuşarken patatesleri rendeleyip üzerine biberleri ince ince doğrayıp üzerine yumurtanın tamamı öteki yumurtanın beyazını ve baharatları atarız. Bir kenarda yumuşamış olan milföyleri el yardımıyla uzunlamasına açarız. Sonra tezgaha koyup içine kaşıkla hazırladığımız malzemeyi içine yayarak koyarız. Kenarlarını hazırladığımız karışıma kadar katlayarak fırın tepsisine koyarız. Yumurta sarısını hamur kısımlara süreriz. Önceden ısıtılmış fırına koyarız. Fırını açıp rendelenmiş kaşarları üzerine koyup tekrar eriyinceye kadar pişiririz.
Afiyet olsun.
25 Kasım 2011 Cuma
Vanilya Aromalı Bademli Helva...
Bizim geleneksel aile tatlılarımızdan birisi de irmik helvasıdır. Geçenlerde katıldığım 6, blog yazarları buluşmasında hediye edilen Selva'nın aromalı irmikleri bir bir deniyorum. Görür görmez ailemden öncelikle itiraz edilen irmiği helva halinde iken tadınca çok beğendi ev ahalisi. :)) Bu defa baktım evde vanilyalısından kalmış, birazda badem var. Aklıma hemen vanilya aromalı bademli helva yapmak geldi. Ben denedim çok hoş bir lezzet. Denemenizi tavsiye ederim. :)
Malzemeler:
125 gram tereyağı
10 - 15 tane badem
2 su bardağı vanilyalı irmik
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı su
Hazırlanışı:
Yağı eritip bademleri ve irmiği koyun. İrmiklerin rengi biraz koyulaşana kadar kısık ateşte kavurun. Suyu, sütü ve şekeri ayrı bir tencerede şeker erimesini sağlayın. Sonra şerbeti kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin ve karıştırın. Zaten hemen suyunu çekiyor. Bir iki dolandırıp tencereyi ocaktan alıp kapağını kapatın ve 10 dakika demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun :)
22 Kasım 2011 Salı
Kumpir...
Çocukluğumdan bu yana sevdiğim fakat kendi fırınımda pişirilemeyeceğini düşündüğüm kumpiri hep yapmak istemişimdir. Geçenlerde internet sayfalarında gezerken pişirilebileceğini yazıyordu. Hemen malzemeleri alıp deneyeyim dedim.
Malzemeler:
4 adet iri boy patates
3 tatlı kaşığı tereyağı
Rendelenmiş kaşar peyniri (ben kaşar peynirini bol kullandım.)
Küçük boy hazır garnitur (isteğe bağlı olarak küp doğranmış, patates, havuç ve bezelye)
4-5 adet sosis
Küp doğranmış 5-6 adet küp doğranmış turşu
Yeşil ve siyah zeytin
Yonca ketçap ve mayonez
İstediğimiz malzemeleri de ekleyebilirsiniz.
Yapılışı:
Patatesleri yıkayıp kurulayın. Sonra alüminyum folyo ile açık yeri kalmayacak şekilde kaplayın. Önceden ısıtılmış fırın 200 derecede 1 saat kadar pişirin. Patatesleri fırından çıkarın. İnce ince kıyılmış sosisi bir tavada zeytinyağı az gezdirerek hafif pişirin. Patatesi tabağa alıp bıçakla ortadan dikine ikiye ayırın. Önce içine tereyağını patateslere tatlı kaşığı ile iyice yedirerek her iki kanadına sürün. Bu işlem yapılırken bir taraftanda rendelenmiş kaşar peynirini üzerine dökerek beraber karışmasını sağlayın. Böylelikle tüm patates tereyağı ve kaşar peyniri ile yoğunlaşmış oluyor. Sonra içine tüm malzemeleri koydum. Üzerine ketçap ve mayonez ekleyerek afiyetle yiyebilirsiniz. Yalnız bir uyarı çok lezzetli oluyor. :))
Afiyet bal olsun :)
Etiketler:
ketçap
,
kumpir
,
kumpir tarifi
,
mayonez
,
patates kumpir
,
sebzeyemekleri
,
Yonca gıda
16 Kasım 2011 Çarşamba
Çikolata Soslu Muzlu İrmik Tatlısı...

6. blog yazarları buluşması'nda hediye edilen Selva'nın meyva aromalı irmiklerini denemek istedim. Sonuç muhteşemdi. Sadece soğuması için beklettiğimde fotoğraftanda anlaşılacağı gibi muzları erken dilimledim üzerine. O nedenle biraz karardı. Ama tatlı nefis oldu. Benimde yeğenim var oradan biraz biliyorum. Özellikle çocukların yemek yeme alışkanlığı son dönem nesillerde (sanırım sorun birazda annelerde :) biraz zor. Bu tatlı aromasıyla hem çocukların hem de büyüklerin damak lezzetine uygun.
İÇİNDEKİLER
1 su bardağı muzlu irmik
2 çay bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
1/2 su bardağı öğütülmüş ceviz içi
1 adet dilimlenmiş muz
Üzeri sosu için yarım paket çikolata sosu (maalesef hazır kullandım. :)
HAZIRLANIŞI
Sütün içerisine irmiği ve şekeri ilave edip önce kuvvetli ateşte sonra da kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca içerisine margarini ekleyip iyice çırpın. Karışım, boza kıvamına gelince tatlının tamamını suyla ıslatılmış tepsiye dökün. Tepsiyi hafifçe sallayıp düzleştirin. Yüzeyini ceviz ve muz dilimleri ile süsleyin. Kurumaması için tatlının üzerini folyo veya film ile kapatın. Kolay dilimlenebilmesi için oda sıcaklığına geldikten sonra en az 4 saat buzdolabında bekleterek servis yapın. Afiyet olsun. :)
Teşekkürler Selva...
Etiketler:
irmik tatlısı
,
muzlu irmik
,
selva irmik
,
tatlilar
27 Ekim 2011 Perşembe
Cezerye...
Çocukluğumda yaz aylarında 2-3 senede bir Mersin'e gittikçe akraba pastanelerinden yediğim bir tatlıydı bu. Ta ki yengemin tarifini buldum diyene kadar evde yapıldığını bilmediğim bir tatlıydı. Tadını çok beğeniyorum. :))

Malzemeler:
6 adet orta boy havuç (750 gr kadar)
6 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket pötibör bisküvi
Hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Önce havuçları yıkadıktan sonra rendeleyin. Bir tencereye şekeri ve havucu koyun. Onları iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Öte yandan bisküvileri iyice ufalayın. Pişen havucun ocaktan alıp ılımasını bekledikten sonra önceden kırdığımız bisküvileri ekleyin ve yoğurun. Bisküviyi belli bir katılığa eriştikten sonra fındığı ve tarçını da bu karışıma ekleyin. Beklemeden hemen el yordamıyla top haline getirin. Sonra hindistan cevizine bulayın. Yalnız hafif yumuşak olduğu için ben kaseye hindistan cevizini biraz koyup cezerye topunu içine atıp kaseyi yuvarlıyorum. Her tarafına bulaşıyor. Arzuya göre düz bir cam tepsiye yayarak soğuduktan sonra da suya batırılmış bıçakla kesilerek servis yapabilirsiniz. Ayrıca bu top cezeryelerin üzerine kürdan ile çok hoş görünüyor.
Afiyet olsun...
23 Ekim 2011 Pazar
Yumurtalı Köfte...
Şanlıurfa'nın bilinen köfte çeşitlerinden bir tanesi. Ben oldukça pratik olduğu için sık sık yapıyorum bu yemeği. İsmine çoğu yerde çiğköfte meşhur olduğu için yumurtalı köfte diyorlar. Aslında alakası yok. Yumurtalı köftedir bunun adı. Sık sık söylesemde herkese ünlü aşçılar bile maalesef öyle biliyorlar. Nefis ve hafif bir tat, deneyin. :)
Malzemeler:
1.5 su bardağı ince bulgur
4-5 adet yumurta
1 baş sarımsak
1 baş soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 bağ maydanoz
1/2 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı kimyon
1,5 tatlı kaşığı pulbiber
Hazırlanışı:
Öncelikle tüm malzemeleri hazırlarız. Sarımsak, maydanoz ve soğan ufak doğranır. Öteki malzemelerle beraber bir kaba konulur. Zeytinyağını koyarak yumurtayı kavururuz. Yalnız sarısını dağıtın. Çünkü omlet tarzı olmaz. Sonra suyu ısıtırız. Çelik bir çiğköfte tepsisinin içine bulguru koyarız ve ısıttığımız su ile bulguru ıslatırız. Hiç beklemeden yumurta ve maydanoz hariç tüm malzemeleri içine koyup yoğururuz. Maydanozu atarız, elimizle ufak bir karıştırmadan sonra üzerine yumurtayı yağı ile birlikte koyarak yumurtaları iri parçalar gelecek şekilde yoğururuz. Yani yumurtalar ezilmeden harmanlanmalı. Sonrasında yanında yeşillikler, turp vs her ne olursa yakışır beraber servis edilir...
Afiyetler olsun. :)
18 Ekim 2011 Salı
Susamlı Kurabiye...
Gittiğim diksiyon kursunun son günü yemek için yaptığımız kurabiyelerden.. :)
Malzemeler:

250 gr margarin
1 çay bardağı susam
2 çay bardağı pudra şekeri
6 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri derince bir kapta yoğurduktan sonra ellerimizle yuvarlarız. Sonra susama bulaştırıp önceden yağladığımız tepsiye dizeriz. 150 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişiririz.
Afiyet olsun...
13 Ekim 2011 Perşembe
Salça Soslu Makarna...
Tatilde olduğum için bir süredir tarif paylaşmıyordum. Tatil dönüşü ev malum karışık ve dağınık geliyor insana. Kolları sıvadım ve yaklaşık 5-6 gün temizlik ve genel değişiklik yaptım annemle beraber. Yeni koltuklarda üzerine alınınca iyice yorulduk. Malum yeni düzen vs. O yoğunlukta yemek yapmayı bırakın yemeye bile fırsat olmuyor. Bir an evvel insanın ortalığı toparlama isteği geliyor içinden... Bir nevi bahar temizliği oldu. :)) Yoğunluğun arasında daha evvelden almış olduğum makarna paketi gözüme ilişti. Dedim hemen bir makarna yapayım. Çok severim. Favori yemeğim diyebilirim...
Selva'nın 3 dk içerisinde pişen makarnasının oluşu ayrı bir güzellikti. Çünkü kim 3 dk pişen makarnayı o yoğunlukta istemezki. Tarifimi aşağıda yayınlıyorum.
Malzemeler:
1 pk. makarna
1 yemek kaşığı domates salçası (arzuya göre üzerine 1 adet domateste doğranırsa lezzetli oluyor.) 1 baş soğan
1 tane domates
Aslında yeşil veya kırmızı biberde kullanılır. Fakat karışıklıkta koymayı unuttum.
Sıvı yağ
1 çay veya tatlı kaşığı pulbiber (acıyı kendi yeme alışkanlığınıza göre koyun.)
Yapılışı:
Önce makarnanın suyunu orta boy tencereyi yarısından biraz fazla olacak şekilde su ile doldurup ocağa koyun. İçine biraz sıvı yağ ve biraz tuz serpin. (yapışmaması için) Başka bir tencerede sosunu hazırlayın. İçine soğanları orta boy doğrayıp yağda kızarmaya bırakın. (biberli yapmak için biberleri de doğrayıp soğanla beraber kavrulmaya bırakın.) Pembeleşen soğanların üzerine domates salçasını ekleyip karıştırın. Hatta ben içine birazda su ekliyorum. Çünkü domates salçası iyi pişmeyince kokuyor ve ben bundan hoşlanmıyorum. Suyu azalıp güzel bir sos haline gelene kadar pişsin. Sonra üzerine pulbiberi atın. Öteki tenceredeki ısınan suyun üzerine makarnayı atın ve 3 dk pişmesini bekleyin. Haşlandıktan sonra demir süzgeçte süzün. Sonra sosu üzerine ekleyin. Karıştırdıktan sonra tabaklara koyup servis yapın. İsteğe göre üzerine peynir koyup yenilebilir. Annem peynirli seviyor. Onun tabağını çektim. :))
Afiyet olsun.
10 Ekim 2011 Pazartesi
6. Blog Yazarları Buluşması...
Uzun süreli bir tatilin ardından İstanbul'a dönüş uçağı ile cumartesi sabahı döndüm. Ertesi günün heyecanı ile hazırlıklara başladım. Ne giyeceğim, nasıl gideceğim vs. :))
Pazar sabahı uyandığımda hemen giyinip yollara düştüm. Vapurdan iner inmez buluşacağımız mekan çok yakındı. Fakat ben 15 dk gecikmiştim. Koştura koştura mekana girdim. Daha evvelki buluşmalarımızdan tanıştığımız birçok blog yazarı arkadaşımı kapıdan girince hemen gördüm. İnanılmaz heyecanlıydım. Çok sevdiğim can arkadaşlarım Evren ve Zeynep beni gördüler. Sıcak bir görüşmenin ardından Evren'in masasına oturdum. Annesi Emel abla ve Neşe arkadaşımla aynı masadaydık. Güzel bir sohbetin ardından takipçilerimi ve beni takip edenlerle bir araya geldim. İnanılmaz güzel insanlar. Bu blog yazarı olmayı seçmemin yegane nedenlerinden biri de bu. Yeni ve samimi insanlar tanımak. :))
Orada birçok marka tanıtım için ürün göndermiş. Birçoğunu çekiliş ile verdiler. Birazını da masalara dağıttılar. Numaram 34 idi (İstanbul plakası. :)) Her numara okunduğunda numaram okunacak diye yüreğim hop hop ediyordu. Dayanamayıp ayağa kalktım. En sonunda numaram okundu ve birçok ürün hediye edildi.
Bu Sponsorlarimiz,
Selva (Can Bozyokus-Erkam Duvenci)
Gurallar Art Craft (Pelin Ozbay),
Feast (Aysun Giresunlu),
Engilish Home (Ezgi Yildirim), Sensodyne (Duygu Akpinar),
Sinangil (Metin Bey)
Back-Up
Sarayli Giyim (Aysegul Ozcan),
Adana Gida (Aybike Yesil),
Seker Shop (Esra Kars),
Wella (Duygu Akpinar)
Maggi (Yasemin Sumengen),
Bulent Gurler (Kitap),
Mc Donalds (Berrin Ersoy Saglam),
Mehmet Ates Fotograf Studyosu,
Santimix
Yonca Gida (Sevil Sahin),
Akdeniz Bijuteri
Panino Sandvic
6, Blog Yazarları Buluşması'nı gerçekleşmesine ve günümün güzel geçmesine katkıda bulunan çok sevgili can arkadaşım Zeynep Zcn (zeynepinyemekgunlugu.wordpress.com) ve Meltem, Melike ve Esra'ya çok teşekkür etmek istiyorum. Emeğinize ve yüreğinize sağlık. :))
Bir sonraki buluşmada görüşmek üzere...
Pazar sabahı uyandığımda hemen giyinip yollara düştüm. Vapurdan iner inmez buluşacağımız mekan çok yakındı. Fakat ben 15 dk gecikmiştim. Koştura koştura mekana girdim. Daha evvelki buluşmalarımızdan tanıştığımız birçok blog yazarı arkadaşımı kapıdan girince hemen gördüm. İnanılmaz heyecanlıydım. Çok sevdiğim can arkadaşlarım Evren ve Zeynep beni gördüler. Sıcak bir görüşmenin ardından Evren'in masasına oturdum. Annesi Emel abla ve Neşe arkadaşımla aynı masadaydık. Güzel bir sohbetin ardından takipçilerimi ve beni takip edenlerle bir araya geldim. İnanılmaz güzel insanlar. Bu blog yazarı olmayı seçmemin yegane nedenlerinden biri de bu. Yeni ve samimi insanlar tanımak. :))
Orada birçok marka tanıtım için ürün göndermiş. Birçoğunu çekiliş ile verdiler. Birazını da masalara dağıttılar. Numaram 34 idi (İstanbul plakası. :)) Her numara okunduğunda numaram okunacak diye yüreğim hop hop ediyordu. Dayanamayıp ayağa kalktım. En sonunda numaram okundu ve birçok ürün hediye edildi.
Bu Sponsorlarimiz,
Selva (Can Bozyokus-Erkam Duvenci)
Gurallar Art Craft (Pelin Ozbay),
Feast (Aysun Giresunlu),
Engilish Home (Ezgi Yildirim), Sensodyne (Duygu Akpinar),
Sinangil (Metin Bey)
Back-Up
Sarayli Giyim (Aysegul Ozcan),
Adana Gida (Aybike Yesil),
Seker Shop (Esra Kars),
Wella (Duygu Akpinar)
Maggi (Yasemin Sumengen),
Bulent Gurler (Kitap),
Mc Donalds (Berrin Ersoy Saglam),
Mehmet Ates Fotograf Studyosu,
Santimix
Yonca Gida (Sevil Sahin),
Akdeniz Bijuteri
Panino Sandvic
6, Blog Yazarları Buluşması'nı gerçekleşmesine ve günümün güzel geçmesine katkıda bulunan çok sevgili can arkadaşım Zeynep Zcn (zeynepinyemekgunlugu.wordpress.com) ve Meltem, Melike ve Esra'ya çok teşekkür etmek istiyorum. Emeğinize ve yüreğinize sağlık. :))
Bir sonraki buluşmada görüşmek üzere...
23 Eylül 2011 Cuma
Mercimekli Çorba...
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 baş kuru soğan
1.5 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Yıkadığımız mercimeği tencereye koyarız. Üzerine suyunu ekleriz. Bol koymak gerekiyor. Çünkü mercimek eriyince suya ihtiyaç duyuluyor. Yoksa krem gibi olur ve dibine yanar. Üzerine doğranmış soğanı, yağını ve tuzunu atıp ocağa koyarız. 1 saat kadar piştikten sonra üzerine baharatlarını atıp servis edilir.
Afiyet olsun.
19 Eylül 2011 Pazartesi
Peynirli Semsek... (Peynirli Gözleme)
Malzemeler:
300 gr beyaz peynir
1/2 kg un
Tuz
300 gr beyaz peynir
1/2 kg un
Tuz
Yapılışı:
Unun içine bir çimdik tuz atarak su ile hamur yoğurulur. Bu hamuru 18-20 cm çapında açarak yarı ortasına kadar peynir fazla olmamak kaydıyla konur. Yatay bir biçimde katlanır.
Resimdeki gibi katlayıp teflon tavada yağsız bir şekilde pişiriyoruz.
Afiyet olsun
.
.
16 Eylül 2011 Cuma
Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı...
Pilavların en lezzetlisi ve yemeklerin yanına en yakışan pilavı bana göre. :)
Malzemeler:
1 su bardağı arpa şehriye (ben arpa şehriyeyi seviyorum.)
100 gr tereyağı
1 çay bardağı kadar sıvı yağ (ben zeytinyağı ile yapıyorum.)
2 bardak pilavlık iri bulgur
Hazırlanışı:
Arpa şehriye yağ ile kavururuz. Rengi koyulaşınca bulguru ilave edip, biraz daha kavurmaya devam ederiz. Üzerine 4 bardak su ilave edilerek pişmeye bırakılır.
Afiyet olsun. :)
13 Eylül 2011 Salı
Söğülme...
Patlıcanın en hafif hali. Az malzeme ve süper bir lezzet için mükemmel bir tarif. Bizim memlekette "Söğülme" derler yani Şanlıurfa'da. Bazı yörelerde Babagannuş dediklerini işittim. Kıymalı da yaparım bazen. Siz de beğenirsiniz umarım. :)
Kişi başı 1 büyük boy patlican
Eğer kıymalı yapılacaksa 250 gr kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Yapılışı:
Patlıcanları iyice közledikten sonra kabuklarını soyuyoruz. Bıçakla ince ince doğrayıp oldukça eziyoruz. Eğer kıymalı olacaksa bu aşamada kıymayı kavuralım. Patlıcanları sıvıyağıyla 5 dakika kadar tavada çeviririz. 4 diş sarımsağı dövüp içine koyarız. Ocağın altını kapatıp tuzunu ekleriz. Servis tabağına ya da benim resimdeki koyduğum gibi ufak 2 tabağa patlıcanı koyarız. Eğer kıymalı ise üzerine kıymayı koyarız. Değilse az yağda biberimizi ısıtarak üzerine orta kısımlara doğru dökeriz. İsteğe göre yanına domates ve közlenmiş biberle beraber yenebilir...
Afiyet olsun...
10 Eylül 2011 Cumartesi
Gül Böreği...
Malzemeler:
Yapılışı:
Yoğurt, süt, yağ ve yumurtayı bir kapta çırparız. Yufkayı açıp üzerine bu malzemeleri süreriz. Bu yufkayı dörde böleriz. Kenar tarafına peynir ve kavrulmuş kıymayı ince şerit halinde yayarız. Sigara böreği gibi yuvarladıktan sonra döndürerek gül şeklini veririz. (açıkçası ben rahat yapabildim. :)) Buzdolabında 10-15 bekletip çıkarılan börekleri çıkarıp tepsiye yerleştirelim. Üstüne zeytinyağı ve yumurta sarısını sürelim. Susamı da en son ekleyerek 150 derecede, pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun. :)
2 yaprak yufka
2 yumurta
1 bardak süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
Peynir
Kıyma
Susam (aslında çörekotu koyulurdu ama kalmamış :)
Yoğurt, süt, yağ ve yumurtayı bir kapta çırparız. Yufkayı açıp üzerine bu malzemeleri süreriz. Bu yufkayı dörde böleriz. Kenar tarafına peynir ve kavrulmuş kıymayı ince şerit halinde yayarız. Sigara böreği gibi yuvarladıktan sonra döndürerek gül şeklini veririz. (açıkçası ben rahat yapabildim. :)) Buzdolabında 10-15 bekletip çıkarılan börekleri çıkarıp tepsiye yerleştirelim. Üstüne zeytinyağı ve yumurta sarısını sürelim. Susamı da en son ekleyerek 150 derecede, pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun. :)
8 Eylül 2011 Perşembe
Peynirli Baklava...
Bizim yörede künefe diye isimlendirilen bir tarif bu. Baklavalık hamur ile tuzsuz urfa peyniri ile yapılan harika bir lezzet. Bir öğretmen arkadaşımın bize geldiğinde yerken ağzını yaktığını hala unutamam. O denli lezzetli yani. :)
Malzemeler:
500 gr baklavalık un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı sıvı yağ
250 gr tereyağı
100 gr ayçiçek yağı
300 gr nişasta
1 çimdik tuz
1 çimdik şeker
250 gr tuzsuz peynir veya kaşar peyniri
Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon
Yapılışı:
Un elenir. Ortası havuz gibi açılarak içine 3 yumurtayı kırılır. Kabartma tozu, bir çimdik şeker, bir çimdik tuz ve yarım çay bardağı yağı eklenir. 1 çay bardağı ılık su ilave edilerek yoğurulur. Yoğurulduktan sonra hamur 22 eşit parçaya bölünerek yuvarlatılır. Tepsiye dizilerek 20 dk bekletilir. Üzerine nemli bez ile örtülür.
Şerbet ocağa konulur. Kaynadıktan sonra havadar bir yerde soğumaya bırakılır. Ilık hale gelinceye kadar bekletilir.
Şerbet soğurken hamur nişasta ile beraber açılır. Porselen tabak boyutuna gelinceye kadar açılıp tek tek katlanarak 5'er adet yapılıp üst üste yığılır. Arasına nişasta serpilerek yapışması engellenmelidir. 5'er 5'er üst üste katladığımız yapraklar konulur. Daha sonra merdane yardımıyla yukarı aşağı sağ ve sol yanlara doğru açılır. Tepsinin en altı çiçek yağı ile kuru kalmayacak şekilde kenarları ile birlikte yağlanır. Her kat arasına yağ serpiştirilir. 11 kat yaprak üst üste arası yağlanarak tepsiye dizildikten sonra daha önceden hazırlamış olduğumuz tuzsuz peynirimizi eşit miktarda yayarız.
Geriye kalan 11 yaprak yine araları yağlanarak üst üste dizilir. Baklava dilimi şeklinde ya da arzu edilen şekillerde bıçak ile kesilir. Tereyağı eritilerek kestiğimiz baklavanın üzerine eşit miktarda kaşık yardımıyla dökülür. Isıtılmış fırında orta derecede pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra daha önceden ılımaya bıraktığımız şerbeti hemen bekletilmeden üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)