24 Eylül 2012 Pazartesi

Semizotlu Semsek...

Semizotu çocukluğumdan bu yana en sevdiğim otlar arasında yer alır. Özellikle çiğden yenilmesini çok seviyorum. Bir süre önce cacık şeklinde yoğurt ile beraber yedim ama bugün bunu denedim ve oldu. Ben lezzetini beğendim. :)

Malzemeler:
1 bağ semizotu (ben otlak bir araziden topladım, kendiliğinden yetişenden :)
1 büyük baş soğan
1 yemek kaşığı isot
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı


Hamuru için:
1/2 kg un
1 çimdik tuz
Su



Yapılışı:
Semizotunu güzelce ayıklayıp 2-3 defa derin bir kapta su ile yıkarız. Suyundan süzerek elimizle veya bıçakla iri iri doğrarız. Öte yanda bir tencerede iri doğradığım soğanları zeytinyağı ile kızartırız. Pembeleşen soğanların üzerine semizotunu atarak yaklaşık 10-15 dk harlı ateşte pişiririz. Üzerine daha çabuk solsun diye tuzunu ilave ederiz. Ocağı kapatmadan az evvel üzerine isotu atarak tencereyi ocaktan alırız.

Unun içine bir çimdik tuz atarak su ile birlikte karıştırarak hamur haline getiririz. Bu hamuru küçük bezeler halinde parça ayırırız. Ayırdığımız parçaların her biri için yaklaşık 18 - 20 cm boyutlarında daire şeklinde un ile açarak tam yarısına kenarlarından 1,5 cm mesafe bırakıp iç malzemeyi kaşık veya el yardımı ile yayarız. Boş kalan yarıyı dolu olan tarafa doğru katlayıp kenarlarını yapışması için bastırırız. Teflon veya seramik tavayı ısıtıp yağsız bir şekilde üzeri kızarana kadar pişiririz.

Afiyet olsun. :)

19 Eylül 2012 Çarşamba

Fırında Mantarlı Sebzeli Et Yemeği...

Ben mantarı çok seviyorum. 15-16 yaşıma kadar hiç yememiş biri olmama rağmen özel bir lezzeti olduğunu düşünmüşümdür. Veeee herşeye yakışıyor. :) Geçtiğimiz gün evde baktım mantar, patates, patlıcan, biber ve domates var. Bir de buzlukta kuşbaşı etim. Bir zaman evvel bir restaurantta bunun patates, mantar ve tavuklusunu yemiştim. Öteki sebzelerinde gayet yakışacağını düşünüp hemen yapmaya koyuldum.
Malzemeler: (8-10 kişilik)
1/2 kg kuşbaşı et
1 adet büyük boy patlıcan
4 adet domates
1/2 kg mantar
4 adet büyük boy patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük baş soğan
1 baş sarımsak
250 gr taze kaşar
Karabiber
Tuz
Kekik
Yapılışı:
• Önce kuşbaşı etleri sıvı yağ koyarak düdüklü tencerede kızartırız. Soğanı iri iri doğrayıp kavurmaya devam ederiz. Sonra üzerine 4 bardak su koyarak düdüklüyü kapatıp biraz haşlarız. Ben az pişmiş et sevmiyorum. Eğer siz az pişmiş seviyorsanız kızartarak direkt fırına sürebilirsiniz...
• Mantarları yıkadıktan sonra bir tencereye büyükse 4'e veya 2'ye, küçükse direkt koyarak az yağ ile kızartırız.
• Öte yanda tüm sebzeleri güveç yapar gibi boyutlara doğrayarak pişireceğimiz fırın tepsisine dağıtarak yayarız. Sarımsakları da soyup üzerine atarız. Yaklaşık 20 dk pişen etleri düdüklüden çıkararak sebzelerin üzerine koyarız. Etin suyuna baharatları atarak sebzelerin üzerine yayarak dökeriz. En üstüne pişen mantarları da ekleyerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 1 saat kadar pişiririz.
• Piştikten sonra servis için 1 kişilik küçük güveçlere koyarız. Üzerine önceden rendelediğimiz kaşar peynirini üzeri kapanacak şekilde koyarak 5 dk daha (üzeri kızarana kadar) fırında pişirerek servis yaparız. :)

Afiyet olsun. 

7 Eylül 2012 Cuma

Kabaklı peynirli açma börek...

Daha evveldende kabaklı yemek tarifleri vermiştim. Hatta deneyimlerimde oldu kabak üzerine. Fakat börek deneyimim hiç olmadı. Annemin geçen gün bir tane kabak kalınca bana verdiği tarif oldukça hoşuma gitti ve hemen denedim. :) Çok lezzetli bir börek oldu. Tavsiye ediyorum. :)


Malzemeler:
Harcı için:
2 tane orta boy kabak
200 gr beyaz peynir
1 bağ dereotu
1 tatlı kaşığı tepeli pulbiber
Arasına sürmek için bir kaseye zeytinyağı ve yoğurt

Hamuru için:
4 - 4,5 su bardağı un (ben göz kararı yaptım)
1 tane yumurta
Tuz
1 pk kabartma tozu

Üzeri için susam.


Yapılışı:
• Dereotunu yıkayıp ince ince doğrarız. Kabağı rendeleyip üzerine 1 çay kaşığı tuz atarak karıştırırız. Bir müddet suyunu saldıktan sonra elimizle iyice sıkıp dereotunun üzerine koyarız. Pulbiber ve peyniri ekleriz.

• Un eleyip yoğurma kabına koyarız. Kabartma tozu, tuz ve yumurtayı üzerine sırayla atarak yoğurmaya başlarız. Biraz su veya süt ekleyerek hamurunu yoğurmaya başlarız. Kıvam aldıktan sonra açmaya başlarız. Benim ölçülerimle 2 tepsi yani 8 yaprak yufka çıktı. Fırın tepsisine fırın kağıdını koyduktan sonra her yufkaya yağlı yoğurt biraz sürdükten sonra fotoğraftaki gibi kabaklı karışımı koyarak yayarız. 4 parmak kalınlığında katlayarak tepsiye dizeriz. Üzerine yoğurt ve yumurta sürerek en üstüne susam koyarak orta sıcaklıktaki fırına sürüp pişmeye bırakırız. Üzeri kızarıncaya kadar pişmesi yeterli.

Afiyet olsun... :)

2 Eylül 2012 Pazar

Güveç...

Malzemeler:
1/2 kg kuzu parça et
2 tane patlıcan
1 tane orta boy kabak
3 tane patates
15 tane tatlı yeşil biber
3 baş soğan
2 baş sarımsak
1 kg domates
1 tatlı kaşığı pulbiber
1/3 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz


Hazırlanışı:
Parça etleri güvecin dibine koyarız. Soğanları ve sivri biberleri iri iri doğrayarak üzerine koyarız. Sarımsakları soyup doğramadan bütün atarız. Domateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayıp üzerine atarız. Üzerine bir su bardağı su ekleyerek orta ateşte güveç tenceresinde pişmeye bırakırız. Etler pişene kadar pişirilir. Patlıcan, kabak ve patatesi kuşbaşı boyutunda doğrayıp tencerenin kapağını açıp içine ekleriz. Sebzeler pişene kadar pişmeye devam edilir. Tüm baharatları atılarak ocak kapatılır...

Annem diyor ki; 2 dal reyhan da patlıcanlarla beraber eklenip pişerse lezzetine doyum olmaz... :)

Afiyet olsun.

12 Ağustos 2012 Pazar

Herbalife blogger workshopu...

Yoğunluk ve Ramazan ayı derken ancak vakit buldum yazmaya. Ramazan ayı bitince birbirinden lezzetli tariflerimle karşınızda olacağım yeniden inşaallah. :)

Bu workshopa davetli iken kuzenim Mersin'den gelmişti. Taksim'de dolanırken başıma bir sürü iş geldi. Ona rağmen tam başlama anına yetiştim şükür... ;)

Sizlere şimdiye kadar hiç bilmediğim bir üründen bahsetmek istiyorum... Bu ürün hem şişmanlatmayan içeriği ile hem de harika aromalarıyla enfes tatlar yapma imkanı veren bir zayıflama ürünü...

Herbalife ürünlerinin şişmanlatmayan özelliği sayesinde hem tok kalıyorsunuz hem de harika lezzetlere ulaşıyorsunuz. Toz halinde kutusunda bulunan bu karışım içecek olarak veya çeşitli malzemelerle birlikte lezzetli yemekler yapabiliyorsunuz.
Bu workshopta Herbalife ürünleri ile ilgili bilgiler aldık ve hatta toz karışımla EKS Mutfak Akademisi şeflerinin hazırladığı reçetelerde yemekler yaptık.
 Ben elmamı soyarken Nilay shake hazırlıyor... :)
Reçetemdeki tavuk ile yaptığım yemek... Çok sağlıklı ve lezzetliydi.

Haşlanmış elma ile Herbalife karışım ile pekmezli sos...


Sevgili Gülten hanıma güler yüzünü esirgemediği için çok teşekkür ederim... :)

Harika Herbalife shakeler.

 Yaptığımız yemekleri EKS' Mutfak Akademisi'nin bahçesinde çok şık bir masada yedik.
Veeee sertifikam... :)

O günü bizlere yaşatan sevgili Herbalife yetkililerine, kapısını bizlere açan EKS'ye ve beni bu workshopa dahil eden sevgili Senem'e çok teşekkür ediyorum. :)

11 Ağustos 2012 Cumartesi

Mantarlı Tavuklu Bulgur Pilavı...

Tavuk ve mantar eşliğinde bulgur pilavı. Lezzet on numara umarım siz de seversiniz. ;)
Malzemeler:
1 adet Keskinoğlu orta boy tavuk göğsü
250 gr kültür mantarı
1 su bardağı iri boy pilavlık bulgur
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz

Yapılışı:
Tavuğu suya koyup haşlamaya bırakırız. 20 dk sonra sudan çıkarıp biraz soğuduktan sonra didikleriz. Bir tencerede mantarı 4'e bölüp soteleriz. Sonra ayrı bir tencerede sıvıyağı koyarak üzerine bulguru atıp biraz dolandırırız. Üzerine haşladığımız tavuğun suyunu ekleyip tuzu da ekleyerek pişmeye bırakırız. Pilav piştikten sonra üzerine mantarı atıp üzerine de karabiber atarak kapağını kapatıp dinlemeye bırakırız. Servis yaparken didiklediğimiz tavuklardan biraz alarak -ben kase kullanıyorum- kasenin dibine tavuk üzerine mantarlı tavuğu koyup biraz bastırıp yenilecek tabağın üzerine ters çevirerek şekilli çıkmasını sağlarız...

Afiyet olsun. ;)

1 Ağustos 2012 Çarşamba

Kırmızı biber dolması...


Malzemeler:
1 kg dolmalık kırmızı biber
250 gr pirinç
3 domates
2 baş soğan
5-6 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tane küp şeker (1 çay kaşığı)

Yapılışı:
Biberleri teker teker yıkayıp başlarını dolma olacak biçimde dikkatlice kesiyoruz. Domatesleri, soğanları ve sarımsakları doğrarız. Derin bir kapta tüm malzemeleri doğradıklarımızla beraber ekleyerek karıştırırız. Sonra ayıklayıp yıkadığımız pirinçleri üzerine ekleyerek el yordamı ile karıştırırız. Tencere seçiminde geniş bir tencere seçmemiz gerekiyor -ki yan yana pişebilsinler... Biberleri tek tek içini doldurup tencereye yan yana gelecek şekilde yerleştiririz. Sonra içine yarım çay bardağı su koyarak ocağa yüksek ateşte koyarız. Kaynamaya başlayınca hemen kısmamız gerekiyor. Sonra kısık ateşte 40-45 dk. pişinceye kadar bekletiriz.

Afiyet olsun

26 Temmuz 2012 Perşembe

Taze Fasülye...

Yaz sebzelerinin bana göre en iyilerinden. Ağızda dağılmasıyla ve muhteşem lezzeti ile favori yaz yemeklerimden biri. :)
Malzemeler:
1/2 kg taze fasülye
100 gr yağsız kıyma
5 tane domates
1 baş kuru soğan
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı ulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe göre kırmızı taze biber

Yapılışı:
Önce fasülyeleri kılçığı ve uçları kalmayacak şekilde temizleriz. Bir tencerenin içine zeytinyağı ve kıymayı koyarak kıymalar rengi dönene kadar pişiririz. Üzerine ince ince kıydığımız soğanları atarak kavurmaya devam ederiz. Annem çok fazla kırmızı taze biber tercih ediyor. Hem etli bir biber. Hem de bir tanesi koca bir yemeğe yetebiliyor. :) Ben de çok seviyorum. Annem diyor ki; "Lezzet katar kızım, mutlaka koy yemeklerine." :) Bir kenarda domatesleri soyduktan sonra küp küp doğrarız. Onları da tencereye atarız. 5 dk kadar çevirdikten sonra yıkadığımız fasülyeleri üzerine süzgeçten geçirerek tencereye koyarız. Yaklaşık 15 dk kadar tüm malzemeler ile birlikte kavururuz. Üzerine fasülyeleri geçecek şekilde su ekleriz. Baharatlarını attıktan sonra tencereyi kapatıp pişiririz. Ben düdüklü tencere tercih ediyorum. 30 dk çok güzel pişiyor. Normal tencerede sanırım 50 dk bulur. Ayrıca normal tencerede pişirecekseniz biraz daha suyunu fazla koymanızda fayda var. Tabi suyunu bol ya da az sevenler bu tercihi isteğine göre şekillendirebilir...

Afiyet olsun. :)

11 Temmuz 2012 Çarşamba

Evde Karadutlu Dondurma Tarifi :)

Karadutlu tarifimi paylaşacağımı yazmıştım evvelden. Çileklinin ile benzer bir tarifi var. Çokta basit. Özellikle Tefal dondurmacım ile çok kolay ve kısa sürede hazırlanabiliyor. Buzluğa konmadan bile hemen yenilebilecek kıvamda. Özellikle çocuklar için. :))
Malzemeler:
500 gr karadut
8 yemek kaşığı pudra şekeri
300 gr krema

Hazırlanışı:
Karadutları yıkarız. Karadutları ve pudra şekerini mikser veya rondoya koyarız. Püre haline gelinceye kadar çekin. Kremayı mikser ile krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Karadut püresini kremanın üzerine dökerek el çırpma teli ile karışıncıya kadar çırpın. Dondurma makinesini çalıştırıp üzerine yavaş yavaş tüm malzemeyi dökerek 15-20 dakika kadar çalıştırın. Zaten yavaş yavaş katılaşmaya başladığını göreceksiniz. Spatula ile buzluğa atacağımız kaba atın ve -18 C'de donmaya bırakın. :)

Afiyet olsun.


9 Temmuz 2012 Pazartesi

Kızarmış Tavuk Biftek ve Patates Kızartması

Geçtiğimiz gün bir etkinlik çıkışı kuzenimle birlikte fast food ürün satan bir yemek firmasına girdik. Beni bilirsiniz fast food ürünler yemekten pek hoşlanmıyorum. Sağolsun dayıoğlu aldı menü vs. Öyle böyle yedim. Düşündüm bunu evde yapmak hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı olacaktı. Ben hiç yemiyorum çünkü. Bu konuda ciddi prensiplerim var. Eminim bir çoğunuz yapıyorsunuzdur bu tarz yemekler. Kendimce yorum katarak sizlerle paylaşmak istedim. :)
Malzemeler: (Kişi başı)
1 Keskinoğlu tavuk biftek
1 büyük boy patates
2-3 adet sivri biber
1/2 baş kuru soğan
Kızartmak için sıvı yağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı isot
Tuz
Kekik

Yapılışı:
Patatesleri ince ince doğrayıp suda bırakırız. Öte yandan tavuk parçalarını baharatlayıp yağlarız. Yapışmaz tavada tavukları yağsız bir şekilde önce kısık ateşte pişiririz. Yalnız kuru olmasın diye tava kızmadan atmayın. Kızartma tenceresinde sıvı yağ iyice ısındıktan ve içine bir çimdik tuz attıktan sonra patatesleri atarak kızartırız. Tavuklar ve patatesler kızardıktan sonra servis tabağına alırız. Biberleri de az bir şey pişirdikten sonra tabağa doğranmış soğanlarla birlikte koyarak servis yaparız. İsteğe göre mayonez ve ketçap ile yenebilir. Ama ben tavsiye etmiyorum. Bir de ben yanına kola, meyva suyu vs yerine ayran veya şalgam içiyorum. Fotoğrafta şalgamı tercih etmiştim. Tercih sizin.

Afiyet olsun. :)

Tursil Jel ile Çiçek Atölyesi...

Geçtiğimiz hafta Tursil ile ilgili bir etkinlik daveti aldım Müge Akay hanımefendiden. İçeriğinde Ege Soley ile aranjman ve saksıda çiçek tasarımı workshopu yazıyordu. Bu beni oldukça heyecanlandırdı. Workshopları çok seviyorum ama hiç çiçekle ilgili bir etkinliğe gitmemiştim. :)) Görsellerle desteklenen bir tanıtım konuşması yapıldı. Ben evde toz deterjan kullanan birisiyim. İlk kez sıvı deterjan konusunda bilgi aldım ve ne denli kolaylıklar sağladığını öğrendim. Özellikle renkli çamaşırlarda toz deterjanların tam çözünmemesi benim bir defa daha durulamamamı gerektiriyordu. Bazen çıkarıp elde bile yıkıyordum. Öğrendim ki sıvı deterjanlar zaten çözünmüş olduğu için su ile temasında hemen işleme koyuluyor ve gereken temiz sonucu sağlıyordu.

Tanıtım konuşmasından sonra çiçekler ve aranjman yapımı konusunda uzman isimlerin başında gelen Ege Soley, leylak ve kır çiçeği kokularının Tursil Jel ile temizliğin sembolü olduğunu ifade ederken bizlere çiçek aranjmanı yapmayı öğretti. Şimdi elime alsam çiçekleri yine yaparım. Onun kadar başarılı olamam ama işe yarar buketler ve aranjmanlar yapabileceğime inanıyorum. :))

Alışmışım yemekli etkinliklere. Böyle bir workshop benim açımdan oldukça faydalı ve değişik bir durum oldu. :)


Eski Türkiye ve Avrupa Güzeli Neşe Erberk’i marka yüzü olarak seçen Tursil Jel, “Yuvanızın Baş Tacına Yakışan Mis Gibi Temizlik” sloganı ile yola çıktığı tanıtım organizasyonlarında bulunmaktan çok mutlu oldum.

Bugüne beni dahil eden sevgili Müge Akay'a, bizlere aranjman ve saksı çiçeği tasarımı yapmasını öğreten sevgili Ege Soley'e ve organizasyonu yapan Tursil'e çok çok teşekkür ederim... Başka etkinliklerde görüşmek dileği ile. :)


6 Temmuz 2012 Cuma

Activar AC-11 blogger etkinliği...

"Eski dost düşman olmaz." diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Ben küçükken denize gittiğimiz zaman plajdaki insanların güneşlendiğini görürdüm. O dönemler bildiğimiz güneş yağı ve kremleri kullanılırdı. Ve insanlar güneşte kalmanın etkilerinin çok iyi olduklarını söylerlerdi. Ben zaten kumda oynarken onlar kadar yanıyordum. Büyümeye başladıktan sonra yok efendim ozon tabakası delindi, yok güneşin kötü etkileri derken neredeyde sokağa çıkma yasağı uyguluyorum kendime öğle vakitleri özellikle. :) Cilt hastalıkları da aldı başını gidiyor malumunuz.

Kozmetik ürünleri satan mağazalara gittiğim zaman herkes kendi ürününün en iyisi olduğunu ve şu kadar bu kadar koruyucu faktörler diyerek benim kafamı karıştırıyorlar ve hiç almıyordum. Belki de hayatımda tek yaptığım krem el kremi kullanmaktı. Geçtiğimiz sene tatile çıktığım zaman ilk kez güneş lekeleri ile tanıştım. Doktora veya bu konulardan sıkıntısı olan insanlara danıştığımda bana bu tarz ürünlerin sonuç vermeyeceğini ve sadece bundan sonra gelebilecek lekelere karşı küçük bir oranla koruyucu olabileceklerini söyledi. Canım bu konuya çok sıkıldı fakat yapabilecek birşey de yoktu. Zaten etkisi olmayacak bir ürünü almamın ne manası vardı. Şapka kullanmaya başladım. :) Bir süre önce bir arkadaşım bana Activar kullandığını ve tedavi gördükten sonra ne denli sonuçlar aldığını uzun uzadıya anlatmıştı. Kullanmaya ilk kez heyecan duyduğum bir ürün oldu Activar cilt bakım kremi.
30 Haziran cumartesi günü Activar AC-11 blogger etkinliği için bir araya toplandık. Sn. Dr.Yaman Er beyefendinin ve Sn. Yeşim Terzioğlu'nun yönetimindeki etkinliğimizde Yaman bey bizlere güneşten korkmamamız gerektiğini bu etkilerin cilt bakım kremleri yardımıyla güneşin faydalarını vücudumuza alabileceğimizi anlattı.

AKILLI FORMÜL
İçindeki Cuivridon® sayesinde cildi besleyen sebumu incelterek yüzün kuru ve yağsız bölgelerine de yayılmasını, o bölgelerin de beslenmesini, böylece yüzün yağ dağılım dengesini sağlar.

Hem yağlı hem de kuru ciltlere uygun tek formülde etkilerini birleştiren “AKILLI FORMÜL” özelliğine sahiptir. Hassas ciltlere de uyan bir formül içerir.

Aynı formülde gözaltı morlukları, göz altı torbaları ve ifade kırışıklıklarını azalmak için geliştirilmiş mükemmel bir Göz Çevresi formuna da sahiptir.

Anti-oksidan etkiler gösterir, ACTIVAR®’ın formülünde C Vitamini, E vitamini, Co enzim Q-10, alfa lipoik asit, beyaz çay ekstresi gibi çok güçlü anti-oksidanlar vardır. Buradaki C vitamini bir çok anti aging formülden farklı olarak yağda erir forma dönüştürülmüştür. Bu sayede diğer formüllerden farklı olarak cilt altına inebilir.
Formülünde hiçbir anti-aging üründe olmayan bir ekstre (AC-11®) bulunur. ACTIVAR® anti-oksidan korumanın ötesine geçerek, DNA hasarlarını azaltmayı hedefleyen tek anti-aging üründür. Bu nedenle "YENİ NESİL" anti-aging ürün olarak sınıflandırılır. AC-11®’in hücredeki doğal DNA onarıcı sistemin kapasitesini artırdığı gösterilmiştir. DNA hasarları: yaşlanma ve dejenerasyonun sebebidir. Yani yaşlandıran zaman değil, onarılamadan biriken DNA hasarlarıdır. ACTIVAR® anti-oksidan korumanın ötesine geçerek, vücudun doğal DNA onarımını artırmayı hedefleyen tek anti-aging üründür. Bu nedenle “YENİ NESİL” anti-aging ürün olarak sınıflandırılır. ACTIVAR® her biri tek başına kullanıldığında bile marka olmuş çok iyi kozmetik maddelere aynı anda sahipken,
ayrıca içerdiği AC-11® ile bu gün var olan tüm cilt bakım ürünlerinin önüne geçer. AC-11® Japonya’da ilk piyasaya verildiği 2009 yılında en çok kullanılan ilk 10 kozmetik madde içine girmiştir.
                                                 
Aynı formülde hem anti-aging hem de günlük cilt bakım özelliklerine sahiptir.
Makyaj malzemeleri ve güneş koruma ürünleri ile geçimlidir.
Ayrıca:
- Güneş koruyucu ürünlerin etkilerini artırır.
- Yapılan kozmetik uygulamaların etkinliğini ve kalıcılığını artırır.
- Göz çevresinde tek formülde üçlü etki sağlar.
- Makyaj ürünleri ve güneş koruyucularla geçimlidir.

ACTIVAR NEDEN TEMEL CİLT BAKIM ÜRÜNÜDÜR?
Çünkü: Aynı formülde hem anti-aging hem de günlük temel cilt bakım özelliklerine sahiptir. Makyaj malzemeleri ve güneş koruma ürünleri ile geçimlidir. Bu nedenle ACTIVAR® “TEMEL CİLT BAKIM” ürünüdür. Cilde zarar veren; özellikle UV ışınların ve kimyasal ajanların o anda verdikleri zararları azaltıp, sonrasında da oluşan hasarların onarımını destekler. Cildi ve cilt altı dokuyu onaran, cilt altını kalıcı şekilde destekleyen vücudun kendi kollajenini ürettiren, içerdiği AC-11® ile yaşlanmayı geciktiren benzersiz bir formüldür. Üç formu ile anti-aging etkilerin yanısıra, çok iyi ve kalıcı bir nemlendirme sağlar,Kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur,Doğum lekeleri de dahil cilt lekelerinin azalmasına yardımcı olur,Cilt altı dokuyu destekler, güçlendirir. Gözaltı morlukları, torbalarını ve ifade kırışıklıklarını tek ürünle azaltmaya yardım eder.

TEMEL CİLT BAKIM Ürünü olma farklılığını aşağıdaki temel özelliklerden alır;

• Güneş koruyucu ürünlerin koruyuculuğunu artırır, güneş koruyucularla birlikte uygulandığında, güneşin zararlarından ve yaşlandırıcılığından koruyucu etkilerini artırır.
•Makyaj ürünleri ile kullanılabilir akma yapmaz,
• Yapılan kozmetik uygulamaların etkinliğini ve kalıcılığını artırır,
•Artan kollajen sayesinde cildi taşıyan ve sarkmalara karşı duran cilt altı matriks yapısını güçlendirir.
•Aynı zamanda içerdiği MDI kompleks sayesinde oluşan yeni ve güçlü kollajenin parçalanmasını yavaşlatır. MDI kompleks balık kıkırdağından elde edilen bir koruyucu enzimdir.
•Bu sayede kullanım ve kozmetik uygulamaların sonuçları daha belirgin ve kalıcı olur. 
Cilt bakım kremleri şöyle:
Gündüz Kremi
Gece Kremi
Göz Çevresi Kremi
Activar AC-11 Kapsül


Bu bilgiler ışığında kullanmaya başladım ürünleri. Kapsülü de en yakın zamanda kullanmaya başlayacağım. Cilt kremlerinde Yaman Bey demişti geceden sabaha etkisi görünmeye başlar diye. Gerçekten hakkı varmış müthiş bir ürün. Gece uyumadan yüzümü yıkayıp kuruladıktan sonra göz çevresi kremi ve gece kremini sürüp uyuyorum. Bebek gibi kalkıyorum sabah. Sabah uyanınca da yine gece çevresi kremi ve gündüz kremi birlikte. Tüm gün yüzüm ışıl ışıl. Sihirli değnek değmiş gibi. :)
Dr. Yaman Er ve Yeşim Terzioğlu'na çok teşekkür ederim. Ayrıca bu etkinliğe beni dahil eden Senem'e çok teşekkür ederim. :)

26 Haziran 2012 Salı

Kuşbaşı Etli Havuçlu Bulgur Pilavı

Bir yarışmadan bahsetmek istiyorum sizlere. Maggi Bulyon ile Pilav Festivali'nda pilav yarışması var. Bunu farkettim ve hemen bir pilav düşünmeye başladım ve aşağıdaki tarif çıktı ortaya. Umarım siz de beğenirsiniz.

Senem'in bloğunda paylaştığı yazıyı sizlere paylaşmak istedim. Siz de bu yarışmaya dahil olmak isterseniz az zaman kaldı. Ayrıntılar aşağıda. :)

Maggi Bulyon ile Pilav Festivalinde son hafta.Havuç ile bir pilav yapın ve seni destekleyen yemek yazarı ben olayım. Beraber bir takım olalım ve muhteşem bir yarışma gerçekleştirelim. Pİlavına güvenen, en güzel pilavı ben yaparım diyen. Eeee tabii birde benim gibi kimse sunum yapamaz en yaratıcı sunumuda ben yaparım diyorsan. Bu yarışma tam sana göre. Çok güzel hediyeler veriliyor. Her kategoride 50 kişiye toplamda  200 kişiye Maggi mutfak seti veriliyor. Ayrıca tarifiniz finale kalırsa 
 1. Finalist ve eşlik eden Yemek Yazarı : 1000’er TL Hediye Çeki
2. Finalist ve eşlik eden Yemek Yazarı : 500’er TL Hediye Çeki
3. Finalist ve eşlik eden Yemek Yazarı : 250’şer TL Hediye Çeki kazanıyor.

Ayrıca EKS Mutfak Akademisinde Sahrap Soysal ile barber güzel bir gün geçirmiş oluyoruz.( Hatıra resimleri bol bol çekeriz artık :D )
Yarışma detayları için burayı tıklayın. Bu arada tadı kadar sunumda önemli olduğunu unutmayın. 

 Bunlarda yarışmaya katılan yarışmacılardan bir kaç resim. Dahada iyisini yaparım diyorsan bekliyorum tarifi.
Malzemeler:
2 orta boy havuç
150 gr kuşbaşı et
1 iri boy kuru soğan
1 kase iri boy bulgur
1 tane yeşil biber
1 tane orta boy kırmızı biber
1 tane Maggi et bulyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı isot
1 yemek kaşığı safran
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
5 iri diş sarımsak
Su

Yapılışı:
Önce kuşbaşı etleri minik küpler halinde doğrarız. Bir tencerede zeytinyağı ile kuşbaşı etleri atarak iyice pişmesini sağlarız. Ben biraz su dökerek haşladım. Sonra soğanları normal, biberleri ve havuçları ise jülyen doğrarız. Suyu az kaldığında soğanı, havucu ve biberi etin üzerine atarız. Güzelce kavururuz. Pembeleştikten sonra üzerine safranı, tereyağını ve tuzu atıp suyunu ekleriz. En son bulgurumuzu atıp 2-3 dolandırırız. Maggi et bulyonuda ekleyerek yüksek ateşte pişmeye bırakırız. Suyun yarısını çektikten sonra isotu atarız ve suyun tamamını çektikten sonra bulgurlar ocağı kapatıp dinlenmeye bırakırız pilavımızı. :) 

20 Haziran 2012 Çarşamba

Köfteli erişte çorbası...

Ben yazın çorba içemiyorum. Neden bilmiyorum sanki içince çok sıcaklayacakmışım gibi geliyor. O nedenle eğer çorba yapacaksam yoğurtlu çorbaları tercih ediyorum. Bu da benim en sevdiğim yapılışı kolay ve lezzeti çok güzel bir çorba çeşidi. İnşaallah siz de beğenirsiniz. :))
Malzemeler:
1 kase erişte
100 gr kıyma
1,5 kase yoğurt
Takribi 1 avuç pirinç unu
Nane
Tuz

Hazırlanışı:
Kıyma ile pirinç ununu elimizle yoğururuz. Nohut büyüklüğünde elimizin ayasında ufak ufak yuvarlak köfte haline getiririz. Bir tencereye su koyup kaynatırız. İçine bir tatlı kaşığı (tepesiz) tuz atarız.  Kaynayan suyun içine erişteyi atıp az pişiririz. Sonra üzerine köfteleri atıp yaklaşık 10-15 dk pişene kadar kaynatırız. Bir kenarda kasede yoğurdu iyice çırparız. Bende pek olmuyor ama yoğurt kesilmesin diye isterseniz yumurta sarısı ile önceden çırpın. Ben tenceredeki yemeğin suyundan azar azar alıp kasedeki yoğurda karıştırıyorum. Bayağı bir ekledikten sonra bu defa yoğurdu azar azar bir yandan da tenceredeki yemeği karıştırmak kaydı ile tencereye döküyoruz. Hızlı ateşte yaklaşık 5 dk kaynadıktan sonra ocağı kapatıp üzerine nane ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun. :)

Evde Çilekli Dondurma...

Ben ekşi yani meyvalı dondurmaları çok severim. Bir dondurmacıya gittiğim zaman çilek, limon, karadut, böğürtlen diye sıraladığım yöresel deyimle mayhoş lezzetleri isterim servise. :) Dondurma makinasını aldığımdan bu yana en çok yapmak istediğim lezzet çilekli dondurma oldu. Ve hemen yapmaya koyuldum. Çok hızlı ve az malzeme ile yapılan bu tarifi benim gibi meyve dondurmalarını sevenlerin ve özellikle çocukların çok seveceğini umarım. Yarında karadutlu dondurma yapıp tarifini sizlerle paylaşacağım. :)


Malzemeler:
500 gr çilek
8 yemek kaşığı pudra şekeri
300 gr krema

Hazırlanışı:
Çilekleri yıkayıp ayıklayın. Çilekleri ve pudra şekerini mikser veya rondoya koyarız. Püre haline gelinceye kadar çekin. Kremayı mikser ile krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Çilek püresini kremanın üzerine dökerek el çırpma teli ile karışıncıya kadar çırpın. Dondurma makinesini çalıştırıp üzerine yavaş yavaş tüm malzemeyi dökerek 15-20 dakika kadar çalıştırın. Zaten yavaş yavaş katılaşmaya başladığını göreceksiniz. Spatula ile buzluğa atacağımız kaba atın ve -18 C'de donmaya bırakın. :)

Afiyet olsun.

16 Haziran 2012 Cumartesi

Keskinoğlu ile harika bir workshop gerçekleştirdik...

Keskinoğlu'nun daveti üzerine MSA Mutfak Sanatları Akademisi'nde workshopa katıldım. Workshopa katılmanın verdiği heyecanla tüm arkadaşlarımızla yerlerimizi aldık. Keskinoğlu firmasının halkla ilişkiler müdürü Eylem ŞENEL ve sosyal medya danışmanı Selin EGELİ bizleri karşıladı. Bir süredir kendisiyle Keskinoğlu twitter ile iletişimde idik. Tanımaktan çok memnun oldum. Tüm şeflerimiz sağolsunlar güler yüzünü esirgemediler bizden.


Chef Hakan Şen bize hamurun açılma yöntemi hakkında bilgi veriyor. :)



  El yapımı fettuccine, kremalı yaban mantar sos ile.


Ricotta kek, vişneli sos ile...



Keskinoğlu'nun birçok ürününü kullanır ve beğenirim. Fakat bu etkinlikte hiç bilmediğim ürünlerini kullanma ve tatma fırsatı buldum. Öncelikle Selin Hanıma güler yüzünü esirgemeyen Şef Hakan Şen beyefendiye ve Halkla ilişkiler müdürü Eylem hanıma herşey için ve günün sonunda bizlere hediye edilen Keskinoğlu organik yumurta, Ravika zeytinyağlı sabun ve favori yiyeceğim soğuk sıkma zeytinyağı Ravika için çok teşekkür ederim.

Geçtiğimiz yıl yaptığımız Keskinoğlu workshop fotoğrafları. :)

Cevizli dondurma tarifi

Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurmayı yapmak bir süre önce saatlerimi alan bir şeydi. Tefal'in yeni çıkardığı bu ürünü alıp denemek istedim. Gerçekten yaparken hem çok pratik hem de çok hızlı bir şekilde katkısız ve istediğimiz çeşidini yapmak artık çok kolay. :)) Ayrıca yeğenim var ve malum çok dondurma seviyor. Bu dondurma ile en azından onun istediği gibi lezzetler uygulayarak onu katkı maddelerinden bir nebzede olsa korumuş olurum. :)
evde cevizli dondurma tarifi
Malzemeler:
500 gr süt
6 adet yumurtanın sarısı
170 gr şeker
240 gr krema
200 gr toz ceviz


Hazırlanışı:
Süt ve kremayı bir tencereye alıp kaynatırız. Yumurtanın sarılarını bir kapta aklarından ayırdıktan sonra şeker ile mikser yardımı ile beyazlaşıncaya kadar çırparız. Kaynattığımız sütü azar azar kepçe ile yumurtalı karışıma ilave ederiz. Yalnız süt ilave ederken el çırpma teli ile karıştıracağız. Sonra bu karışımı tencereye alıp kısık yanan ocakta çırpma teli ile hiç durmadan karıştırırız. Karışım muhallebi kıvamına gelmeden ocaktan alırız. Bir kenarda cevizi mikser yardımı ile toz haline getiriz. Yalnız ben fazla toz haline getirmedim. Biraz bütün kalsın istedim. Tercih size ait. Sonra bu toz cevizi tenceredeki karışıma ekleyip bir kaba aktarıp soğumaya bırakırız.

Soğuyan karışımı Tefal Dondurmacım'a hareket halinde iken dökeriz ve yaklaşık 15-20 dk kıvam alana kadar yani biraz donmasını bekleriz. Plastik spatula ile başka bir kaba alarak buzluğa atarız. Yalnız dondurmayı yumuşak sevenlere o anda servis yapabilirsiniz. Özellikle yeğenimin buz gibi dondurma yemesini istemiyorum. İlk servis ona yapılıyor. :))

Herkese afiyet olsun. :)