27 Haziran 2015 Cumartesi

Karaca ile "Senin Sofran" eğitimi...


Bu yazıyı yazarken şunu belirtmeliyim ki sofra dizmek pek bana göre bir iş değil... Çünkü hiç anlamıyorum. Zira belki bekar olduğum için kendi düzenimin olmayışı. Belki malzemeleri temin etmemem güzel bir masa kurmamı hep engellemiştir. 6 yıldır blog yazıyorum bilenler bilir doğru düzgün masa fotoğrafım yoktur. Ya misafirliğe gitmişimdir ya da başkasının masası diye çeker paylaşırım. Davet edildiğim Karaca ile "Senin Sofran" eğitimi benim için en özel etkinliklerimden birisiydi. Çünkü sofra kurma eğitimi alacaktım. Çok yoğun tempolu bir günümde işyerimden özel izin alıp koştura koştura gittim. Antalya'dan katılımcı bloggerların olduğunu öğrenmekte onları göreceğim için ayrıca sevindirdi.

3 Haziran 2015 Çarşamba

Waffle House Bistrotheque blogger tadım etkinliği...

Herkese merhabalar :)
Deneyimlerimi her zamanki gibi sizlere aktarmak istedim. Yazıma başlamadan evvel söylemeliyim ki ben hiç waffle yemedim. O nedenle çok heyecanla etkinlik davetini kabul ettim. Mekan Akbatı AVM'de idi. Sağolsunlar bizi servis ile aldılar. Bu bizim ulaşımımız için çok güzel oldu. Bazı blogger arkadaşlarım Anadolu Yakası tarafından gelmişlerdi çünkü. Mekana gittiğimizde güler yüzlü bir ekip bizi karşıladı. Hemen bize ayrılan yere geçtik. Önce lezzetli bir kahve ile etkinliğimize başladık.

11 Mayıs 2015 Pazartesi

Karamelli Trileçe Tatlısı...

Bu tarifi yapmayan blog yazarı kalmamıştır sanırım. Ben sakin davranıp en iyi ve bizzat tattığım trileçe tarifini deneyimlemek ve takipçilerime doğru tarifi vermek istedim. Geçtiğimiz yaz Antalya Blog Yazarları toplantısına davet edilmiş ve gitmiştim Antalya'ya. Sevgili www.hunerlieller.net sitesinin sahibesi Hülya hanımın evinde tatmıştım. Bloğunda da tarifi aynen benim tarifteki gibi mevcuttur. Oradan da okuyabilirsiniz. Nicedir vakit bulamamıştım. Denedim ve ne denli pratik ve güzel bir tarif olduğunu daha da iyi anladım. Tarifi okumak ve deneyimlemek için tarifi sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim. :)

1 Mayıs 2015 Cuma

Çirişli Midye Börek...

borek, çirişli börek, etyemekleri, hamurişi, mayalihamurisleri, midye borek, midye börek, pratik börek tarifi, tavuklu borek, yoreselyemekler,
Erzincan'a abimin yanına gittiğimde yengem yapmıştı bana. Oldukça hafif geldi. Hiç duymamıştım çirişi. Ben güneydoğu kökenli olduğum için bizde ciriş bulgurun bir çeşidi olarak yemeklerimde kullanıyorum. Bknz: Yahudi Köftesi

Tarif ve lezzet çok hoşuma gitti. Hemen denedim. Hem çıtır çıtır oldu. Hem de lezzeti mükemmel... Oldukça pratik. Denemenizi tavsiye ederim. :)

19 Nisan 2015 Pazar

14 Nisan 2015 Salı

Asırlık Lezzetler Tadımı "Develi Florya Şubesi'nde"



Ben doğma büyüme Kocamustafapaşa'lıyım. Bilenler bilir Develi'nin sanıyorum ilk şubesidir Samatya meydanındaki mekanı. Babam restaurant işi ile uğraştığı için hep evde muhabbetimizin arasında geçerdi. Hatta bir dönem İkinci Bahar dizisi tam karşısında çekilmişti. Sevgili Özlem Mekik ve Funda Aydeniz'in daveti üzerine Develi'de blogger tadım buluşmasına katıldım.

7 Nisan 2015 Salı

Dönerci Şahin Usta...

Bağımsız çalışan, yaptığı iş sermayeden ziyade kol ve beden gücüne dayanan işyeri sahiplerini anlatmak için kullanılan bir kelime Esnaflık. Çalıştığım işyerine sahibinin ziyareti üzerine tanıştığım bir döner mekanını anlatmak isterim sizlere...

Popeyes'ten "Cajun" lezzeti ile hazırlanın yeni Popeyes ürünlerini tatmaya gittim...

2 hafta evvel bir paket geldi... Baharatlık, otantik lezzetlerden oluşan enfes kokulu baharat ve bir basın bülteni ile 2 kişilik bir yemek davetiyesi geldi. Bizim eve yakın Kale Center'dan ara sıra yediğimi hatırladım ve akşam yemeye gittim annem ve erkek kardeşimle. Gittik mekana. Biraz derdimi anlatmak güç olsada elemanlar sağolsun çok ilgilendiler. Bir süre bekledikten sonra paketimizi aldık. 2 kişilik yemek fişi ile 3 kişi tadarız diye düşündüm. O kadar çok patates ve tavuk verdiler ki şaştım. 3 kişi yedik. Hatta biraz kaldı. :)

3 Nisan 2015 Cuma

Tarçın Events Organizasyonu ile B’IOTA Efsaneye Yolculuk...

Biota'ya bilmezdim eskiden. Tek bildiğim Bioder tüy azaltıcı kremlerdi. Sanıyorum ilk çıkan ürünüdür Biota'nın. Aldım kullandım. Memnun kaldım. Bir ara Bioblas şampuan çıktı. Çok fazla kullandım. Hatta 2 tane şampuan ile kasaya geldiğimde kasiyer "Gerçekten dökülmeyi engelliyor mu?" sorusuyla karşılaştım. Sanırım biz hanımlar için tüy azaltıcı ve saç bakım ürünleri en çok ilgimizi çekenler. Biota geçmişindeki bu başarı ile yeni ürünler ürettiler. Uzun bir süredir tanıdığım "Tarçın Pasta Evi" olarak blog dünyasında başarı gösteren Fatma Samsa Yılmaz şimdilerde "Tarçın Events" olarak marka organizasyon ve tanıtımları yapmakla bu işi ne kadar aldığını bizlere gösterdi.

29 Mart 2015 Pazar

Peynirli Poğaça

Mutfağımın tadına doyamadığımız lezzeti Teremyağ, yepyeni bir lezzet daha çıkarmış. Lezzeti ile eşsiz Teremyağ`a sütün en kıymetlisi kaymağı eklemişler. Kaymaklı olunca şaşırdım tabi ki ama hikayesini öğrenince işte #benimlezzetsirrim dedim. Anadolu’daki hamarat hanımlar yemeklerinde lezzeti arttırmak için yağ ile birlikte kaymak kullanırlarmış. Bu sır da pek bilinmezmiş :) Teremyağ Gurme Kaymaklı ile ben de bu sırrı keşfedenlerden oldum. Artık keklerim, poğaçalarım, pilavlarım ve de yemeklerim daha bir lezzetli olacak.

İşte bugün sizlere Teremyağ Gurme Kaymaklı ile hazırladığım nefis bir poğaça tarifim var. Poğaçamız kıyır kıyır, bol dereotlu, peynirli lezzeti bol nefis bir anne poğaçası. Teremyağ Gurme Kaymaklı`nın lezzet farkını hissedeceğiniz nefis bir poğaça. Kolay ve bol lezzetli...

Daha bir çok tarif ve püf noktaları için Teremyağ ile kıskandıracak lezzetler hazırlamak Teremyağ Facebook ve Instagram sayfalarını takip ederek hepsi denenmiş ve birbirinden leziz tariflere ulaşabilirsiniz. Hanımlar; siz de bu sırrı mutfağınıza taşıyın ve eşsiz lezzetler hazırlayın :)

Teremyağ`dan gelen hediye paketim. İçinde adıma özel bir tarif defteri, adımın baş harflerinin işlendiği önlük, eldiven ve ahçı başlığı, muhteşem Teremyağ Gurme Kaymaklı tarifleri, buzdolabı not defteri ve kalemi. Tabi ki bir de Teremyağ Gurme Kaymaklı..Çok teşekkürler Teremyağ Gurme Kaymaklı ailesi...

MALZEMELER
6 yemek kaşığı(200 gr.)Teremyağ Gurme Kaymaklı Margarin
2 tane yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine)
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı un(600 gr.)
1\2 demet incecik doğranmış dereotu
İÇİ İÇİN
200 gr.beyaz peynir
ÜZERİ İÇİN
çörekotu

YAPILIŞI

Teremyağ Gurme Kaymaklı`mızı ve hamurumuz için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırma kabımıza alıp, yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Daha sonrada 15 -20 dakika kadar dinlendiriyoruz.

Hazırladığımız hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler koparıp, avucumuzun içinde açıyoruz ve içine beyaz peynirimizden koyup yuvarlak şekilde kapatıyoruz.

Hazırladığımız poğaçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizip, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiyoruz.

Daha sonrada 180 derece fırında kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika kadar pişiriyoruz.

Bu ölçüden 1 tepsi poğaça çıkıyor.

Afiyet Olsun...

Bu içerik http://nurlumutfakta.blogspot.com/ tarafından hazırlanmıştır. 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

27 Mart 2015 Cuma

Gloria Jean's Coffees blogger eventi...

Malumunuz etkinliklere pek katılamıyorum, katılsamda iyi ve sevdiğim markaların davetlerine katılmayı tercih ediyorum. Gloria Jean's Coffees markası bildiğim fakat daha evvel hiç gitmediğim bir kahve markası. Davet gelince hem markayı daha iyi tanımak hem de ürünlerini tatmak ve kendi damak zevkime uygunluğunu anlamak için katıldım.
Ayrıntılar ve devamı için tık...

15 Mart 2015 Pazar

Cevizli Ev Baklavası...


Canım annemle birlikte küçüklüğümden bu yana baklava yaparız. Yaptığımız yemekleri arşivlemek amacıyla açtığım bu blogda tarifini yayınlamadan olmazdı. Ev baklavası ama çok hafiftir. Ağır şerbetli yapmıyorum. Tabi sizin damak tadınıza göre şerbetini az daha şeker ekleyerek koyulaştırabilirsiniz.

20 Şubat 2015 Cuma

"14 Şubat 14 Sevgi Kadını" etkinliğimiz....

2014 yılının son aylarından bu yana hazırlığına uzaktan / yakından şahit olduğum özel bir güne davet edildim. Özel organizasyonlara dahil edilmek sanırım herkes gibi benimde hoşuma giden ve özel hissettiren bir durum.

Bir önceki Garden Event etkinliğini de üstlenip güzel bir organizasyona imza atan sevgili Pınar Şenoğlu ve Nihal Yeşiltaç Oran arkadaşım sağolsunlar davet ettiler bu blog yazarları etkinliğine. Tabi özel bir gün seçmişler "14 Şubat".

Mekan Sürmeli Otel olarak seçilmişti. Gidişim biraz sıkıntılı oldu. Koştur koştur. Elimde afiş. Bu arada hanımlar etkinlik için kullanılabilecek logo ve tüm grafikleri kendim hazırladım, hem de büyük bir keyifle. :)

Mecidiyeköy'de buluşup Yasemin (biricit cons) ile birlikte mekanı bulduk.

"Paşabahçe Gurme Projesi" ile her çay için farklı bardak...

Paşabahçe bir süredir farklı tasarımları ile gözümüzü dolduruyor. Geçenlerde bu paket bana ulaştığında çok mutlu oldum. İçinde çeşitli çay için ayrı bardak tasarlamış...

Gelen basın bültenindeki yazı çok etkileyici. Sizlerle paylaşmak istedim. :)

"Moderatörlüğünü kimya mühendisi ve çay uzmanı Ece Erel'in yaptığı 'Çay Tadım Etkinliği"mize sommelier, çay ve kahve uzmanları, sektör profesyonelleri ve tasarımcılar katıldı. Bergsen Galeri'de düzenlenen ve yarım gün süren etkinlik dört kategoride yapıldı. Karadeniz siyah çayı, Karadeniz yeşil çayı, bitki çayı ve early grey poşet çayı farklı cam bardaklarda test edildi. Tadımlar yapıldı. Çay tiplerinin aroma ve gövdesiyle uyumu, ısıyı muhafaza edebilirlikleri, görsellikleri detaylı puantaj tablosu üzerinde değerlendirildi.

Değerlendirilmeler sonucunda, Karadeniz siyah çayı ince belli çay bardağı, Karadeniz yeşil çay için geleneksel uzakdoğu çay kasesini andıran cam bardak, bitki-ada çayı için kadeh tipli çay bardağı, Earl Grey poşet çay için ise büyük hacimli kulplu cam bardak seçildi."

9 Şubat 2015 Pazartesi

Capuccino Balkabağı Çorbası ve Türkmen Saçak Peyniri...

CookPlus etkinliğinden bir yemek tarifim daha. Tadını çok beğendiğim ve ilk kez denediğim bir çorba bu. Tam da zamanı. Mutlaka deneyin derim... :)

Malzemeler:
2-3 diş sarımsak
1 iri dilim balkabağı
1 baş kuru soğan
1/2 paket krema
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Az karabiber
Az tuz
500-750 gr tavuk suyu

Hazırlanışı:
Soğan ve sarımsağı çok ince boyutlarda doğrayın. Zeytinyağını derin bir tencereye koyup üzerine doğranmış soğan ve sarımsağı atıp kavurun. Balkabağını küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin. Tavuksuyunu verip kabak yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra blenderdan geçirin. Kremayı ekleyin ve karıştırın. Sonra kase ya da benim gibi fincana koyun ve üzerine peyniri ekleyip servis yapın.

Annem diyor ki çeçil peyniri de olabilir. :)

30 Ocak 2015 Cuma

www.kliksa.com "Sevgililer Günü"ne özel liste hazırlamış...

"Her sevgili, Sevgililer Günü’nde sevgilisine en güzel ve anlamlı hediyeyi almak ister. Ama bazı hediyeler ilişkilerde onarılmayacak hasarlar yaratabilir." diyen Kliksa "Sevgililer Günü" için özel bir liste hazırlamış...

Liste için tık..


24 Ocak 2015 Cumartesi

Harikalar Mutfağı "Cookplus Harikalar Mutfağı Workshopu"

Uzun zamandır işlerimin yoğunluğu nedeni ile workshoplara katılamıyordum. Sevgili Ayşenur hanımın daveti ile bir hafta sonunu keyifle geçirme arzusuyla kabul ettim. İyi ki de etmişim. Uzun zamandır görmediğim blogger dostlarımın yanı sıra, takip ettiğim blog yazarları ile tanışma ve şehir dışından gelen blog yazarları ile tekrar bir araya gelme fırsatı buldum. Zaten Serkan Bozkurt (Chef's Table Mutfak Akademisi) benim için özgün bir marka. Ortamı sıcacık. Aşçılar ve tüm personel güler yüzlü. Benim için değerli ögeler bunlar...

17 Ocak 2015 Cumartesi

Tandır Baklava... (Yabani Kırmızı Meyveli Sos ile)

Cookplus markasının bizi davet etmiş olduğu workshopta deneyimledim bu baklavayı. İsmi ve görüntüsü baklava. Kendisi ise etli bir yemek. Oldukça hafif. Değişik bir tarif arayanlara hoş bir sunum olabilir...

12 Ocak 2015 Pazartesi

Kurutulmuş Frenkli Patlıcan Kızartması...

Yöremizin en nefis yemeklerinden. Çok seviyorum. Annem geçen yıl Mersin'e gidince oranın sıcağını kaçırmamış patlıcan ve domatesleri kurutmuş. Bizim memleket Urfa. Urfa'da domatese frenk deniyor. O nedenle yemeğin ismini öyle yazdım. E kışın taze patlıcan yiyeceğime kurutulmuşu çok hoş oluyor. :)

7 Ocak 2015 Çarşamba

Tarçınlı havuçlu kek...

Standart bir tarif midir bilmiyorum. Fotoğraf kursu sınıfımdan çok sevip saygı duyduğum sevgili İpek ablamdan aldım tarifi. Kendisi dönem sonundaki küçük partimize sağolsun hazırlayıp gelmiş. Hemen tarifini istedim beğendiğim için. Bir süredir saklıyordum tarifi. Ancak vakit bulup pişirdim. Yine çok sevdim. Yüreği güzel kendi güzel ablam. Tarif için teşekkür ediyorum. :)

3 Ocak 2015 Cumartesi

Domates Soslu Karnabahar Kızartması...


Çocukluğumdan bu yana en sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. Annem eskisi gibi yapmasa da geçen gün anneme söylendim. Dedim neden yapmıyorsun eskisi gibi. Ben de pratikten bilmiyordum tarifini. Sağolsun kış gelince karnabahar bolluğunda yaptık. Tarifini belki birçok kişi biliyordur. Bir de benden deneyin. :)

Malzemeler:
1 kg karnabahar
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası veya pulbiber
1 baş sarımsak
Bir çimdik tuz
1 su bardağı un
Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:
Karnabaharı belli boyutlarda (fotoğraflardaki gibi) parçalayın. Sarımsakları iyice dövün. Domates salçası, biber salçası, tuz ve sarımsağı iyice karıştırın. Üzerine yarım çay bardağı su ekleyip biraz sulandırın. Bir kaba unu koyun.
Yağı da geniş kızartma tenceresine koyun ve ocağı yakın. Karnabaharları önce salçalı sosa sonra una sonra da kızmış yağa atarak önlü arkalı pembeleşinceye kadar kızartın.

Afiyet olsun. :)

26 Aralık 2014 Cuma

Sarımsaklı Balık...

Güneydoğu kökenli olup İstanbul'da doğma, aile büyükleri bile İstanbul'da yetişme bir ailenin evladı olarak balığı çok seviyorum. Hele ki istavrit ve lüfer cinsi balıkları haftada bir mutlaka tüketmeye çalışıyorum. Hem ekonomik balıklar hem de lezzetli. Dip balığı yemiyorum. Mesela kefal gibi balıkları yemem. Denizin çöplüğünü yiyorlar. Hamsi, istavrit, lüfer dağlardaki keçiler gibi en lezzetli deniz ürünlerini yiyorlar. Babam balıkçılıkla uğraştı bir zamanlar rahmetlik. Oradan biliyorum... Annemlerin memleketi Şanlıurfa'nın kazası Birecik. Nasıl eti biberle terbiye etmişlerse balığı da soslu yapıyorlar. Ben bilmezdim. Ta ki annemin kuzeninde yiyene kadar. Bu akşam eve geldiğimde annem sarımsaklı marmara hamsisi yapmayı planlamış. Hemen mutfağa yardıma koyuldum... Öğrendiğim tarifi hemen sizinle paylaşmak istedim. :)

Malzemeler:
1/2 kg hamsi veya istavrit
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 baş sarımsak
Mısır unu
Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:
Balıkları ayıklayıp, bol suda iyice yıkayın. Sarımsağı iyice ezip, tuz, salçaları ekleyip iyice karıştırın. Üzerine sudan çıkarıp süzdüğümüz balıkları atarak karıştırın. Kızgın yağda tavaya dizerek kızartın.

24 Aralık 2014 Çarşamba

Kamkat (Kumkuat) Reçeli...

Verita markası tropikal meyveleri Türkiye'ye getiren bir marka. Geçtiğimiz günlerde etkinliğe davet ettiler. Daha yazısını yazamadım ama meyvesini hemen bir reçel yapıp sizinle paylaşmak istedim. Açıkçası diğer meyvelerini tükettim. Kumkuatları reçel yapanları çok işitmiştim. Mutlaka ben de yapmalıydım. Ve sonuç. Çok güzel oldu. Eğer turunç reçelini seviyorsanız turunçların en kalitelisi olan kamkatın reçeline bayılacaksınız.  :) Tarife geçmeden önce kısaca tarif etmek gerekirse kamkat ne kadarsa öteki malzemeleri de o kadar kullanacaksınız.

5 Aralık 2014 Cuma

Paşabahçe'den StoreMax saklama kapları...


Paşabahçe, hayatı kolaylaştıran inovatif çözümler sunma ilkesi doğrultusunda geliştirdiği “StoreMax” ile son teknoloji ürünü saklama kaplarını tüketicilerle buluşturuyor. Kullanıcılarına her açıdan “maksimum” fayda sağlamak üzere tasarlanan StoreMax saklama kabı serisiyle Paşabahçe, mutfaklarda bir devrime imza atıyor.
Dünyanın en büyük üç cam ev eşyası üreticisinden biri olan Paşabahçe, hayatı kolaylaştıran inovatif çözümler sunmaya devam ediyor. Sürekli, nitelikli ve özgün yeni ürün yaratma felsefesi doğrultusunda geliştirilen “StoreMax” serisiyle, son teknoloji ürünü kilitli kapaklı saklama kapları tüketicilerle buluşuyor.
Paşabahçe, kullanıcılarına her açıdan “maksimum” fayda sağlamak üzere tasarlanan StoreMax saklama kabı serisiyle mutfaklarda bir devrime imza atıyor. Doğası gereği en doğal ve sağlıklı malzeme olan cama katılan son teknolojiyle, hijyen seviyesi bir adım daha ileriye taşınıyor. Paşabahçe tarafından üretim esnasında özel bir teknik uygulanan StoreMax serisi, cam yüzeyin bakterilerin barınamayacağı şekilde pürüzsüz hale getirilmesiyle öne çıkıyor. Hava geçirmeyen ve koku sızdırmayan özel kapak sistemine de sahip olan StoreMax, böylece yiyeceklerin uzun süre taze ve lezzetli kalmasına yardımcı oluyor, tüketicilerin sağlığını maksimum seviyede koruyor.
StoreMax serisi; yiyecekleri saklamanın yanı sıra hazırlama, ısıtma ve sunumda da farkını ortaya koyuyor. StoreMax ile buzdolabında veya derin dondurucuda saklanan yemekler, mikro dalgada ısıtılarak StoreMax’in şık tasarımıyla sofralarda yerini alıyor. Hem bulaşık makinesinde hem de elde kolayca yıkabilen StoreMax, leke ve kir tutmuyor.
Ömür Boyu Garanti
Yeni saklama kabı serisinin dört tarafından kilitlenen kapağı için “ömür boyu açma-kapama garantisi” bulunuyor. StoreMax serisinin temperleme işlemi yapılan cam kasesi ise darbelere karşı normal camlardan daha dayanıklı olmasıyla da dikkat çekiyor.
Yuvarlak ve kare olmak üzere iki farklı formda, içiçe geçebilen üçer farklı boyuyla bu saklama kapları lezzet tutkunlarına dolaplarında yer tasarrufu sağlarken; hayatı kolaylaştırıp mutfaklara sağlık katıyor.
Paşabahçe, yeni saklama kabı serisi StoreMax’i ulusal marketlerde ve seçkin züccaciye noktalarında tüketicilerin beğenisine sunuyor.
www.storemax.com.tr

1 Aralık 2014 Pazartesi

Börülce Salatası...


Benim memleketimde bölüce nedir. Ben size güncel adı ile tarif edeceğim. :) Böyle hafif salatalar yapan bloggerlara bakıyorur ve özeniyordum. Geçenlerde annem almış sürekli alışveriş ettiği yerden. Kızım sen bilirsin. Bak bakalım dedi. Aklıma salatası geldi. Anneme tarif ettim. Ertesi gün işten geldiğimde baktım annem yapmış. Çok lezzetli geldi tadı. Artık bloğumda bununda tarifi olmalı dedim. Buyrun tarifine :)

30 Kasım 2014 Pazar

kliksa.com

Uzun bir süredir Kliksa'yı biliyorum. Geçtiğimiz bahar Garden Event etkinliğinde tanıştım Kliksa ile. Marka temsilcisi Kübra hanım bize Kliksa'yı ve Kliksa anlayışından bahsetmişti. Geçtiğimiz ay yoğurt makinası gönderdiler. Kendilerine çok teşekkür ederim. Kullanmak ile çeyize koymak arasında gidip geldiğim bir dönem yaşıyorum. En yakın zamanda Hilfe yoğurt makinası ile yoğurt mayalayıp sizinle sonucu paylaşmayı planlıyorum. Geçen günlerde yolda giderken 2 hanımın konuştuklarını farkettim. Biri ötekine kliksa memnuniyetinden bahsediyordu. Bu çok etkileyici. Sonuçta yaşayarak öğreniyor insan markaların gerçek yüzünü...
Tüm Kliksa çalışanlarına ve Kübra hanıma çok teşekkür ederim... :)

Pasta Kasri bloğunun doğum gününü kutladık...

Sevgili Tülin Kalkan ablam bloğunun yıldönümü nedeni ile Ali Baba Restaurant etkinliğinin bitiminde FruitFlowers sponsorluğunda kutlamak istedi. Mekan uygun olmadığı için başka bir yer ayarlandı. Çıkışta hoş bir tanıtım ile bloggerlarla az ilerde olan cafeye gittik.

29 Kasım 2014 Cumartesi

Kırmızı Pancar Salatası...


Geçenlerde annem pazardan 4-5 tane pancar almış. Baktım ne yapayım derken aklıma salatası geldi. Normalde turşusu oluyor ama turşuyu renklendirme dışında çok sevmiyorum tadını. Nefis oldu. Gelelim tarifine. :)

26 Kasım 2014 Çarşamba

Şişbelek...

yoresel yemekler, yoresel manti, birecik mantısı, yoresel yemekler, yoreselyemekler, urfa yemekleri, sanliurfa yoresi yemekleri, nohutlu manti, Şişbelek, sulu manti
Servis: Bernardo

Şişbelek benim için mantının kendisi... Ben kuru kuru, etli hamurun üzerine sarımsaklı yoğurt eklenip yendiğini hiç görmemiştim. Bizim evde şişbelek denir. Büyüdüm baktım adı mantı imiş ve farklı sunuluyormuş. Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinin yaptığı yemeklerdendir şişbelek. Ben mantıdan daha çok seviyorum. Belki damak tadım alışkın olduğu için belki sulu olduğu için daha rahat tüketiyorum diye olabilir, çok seviyorum. Bir süredir yapmamıştım. Yapsakta paylaşmayı unutuyordum. Bu defa oldu şükür... Bakalım tarifine... :)

25 Kasım 2014 Salı

Lezzet Tramvayı Sızma Zeytinyağı...

Geçtiğimiz hafta tadım etkinliğinde uzun bir süredir takip ettiğim Arzu Batur hanımla tanışma fırsatı buldum. Kendisi jest yapmış ve bana kendi ürettiği Lezzet Tramvayı Sızma Zeytinyağı getirmiş. Çok mutlu oldum. Açıkçası bilmiyordum. Etkinlik yapmıştı ve görmüştüm. Ama adını bir zeytinyağına vermiş olması harika bir fikir. Meğer şu an satış için gerekli tüm hazırlıklar üzerine çalışılıyormuş. Buna çok sevindim. Zira aynı yolda olduğum bir arkadaşımın başarısını kendi başarım sayar mutlu olurum.
İlk fırsatta denerim diyordum ki gece canım Cevizli Köfte çekti. Annemle hemen hazırladık. E tabi zeytinyağsız olmaz. Hemen deneyimledim. Gerçekten kokusu ve tadı ile gönlümde yer etti. İnanır mısınız bitmesin diye gıdım gıdım kullanıyorum. Seri üretime geçilip sanal veya marketlerden ulaşmak için sabırsızlanıyorum.
Bence siz de mutlaka deneyimleyin...

Sevgili Arzu arkadaşıma bu güzel zeytinyağı hediyesi için teşekkür ederim ve başarıları daim olsun dileklerimi sunarım.

Ali Baba Nargile & Restaurant blogger tadım etkinliği...

Geçtiğimiz hafta pazar günü bir tadım etkinliği gerçekleştirdik.

1 Kasım 2014 Cumartesi

"Kemik Arkadaşım" blogger buluşması...

Geçtiğimiz hafta sonu Fidan Başaran ablanın beni davet etmesi ile katıldım bu etkinliğe. Uzun zamandır etkinliklere katılamıyordum. Ama mevzu bahis sokak hayvanları olunca katılmadan edemedim.

25 Ekim 2014 Cumartesi

Tarsus Lahmacunu...

yoresel yemekler, yemeksohbetleri, food blog, yoreselyemekler, tarsus lahmacunu, lahmacun, pratik lahmacun, evde lahmacun nasil yapilir, dogu yemekleri, güneydoğu yemekleri, urfa yemekleri, yoresel lezzetler, şanlıurfa lahmacunu
Geçenlerde dayımlar bize geldi. Kendisi Mersin'de oturuyor. Sana Tarsus lahmacunu öğreteceğim dedi. Orada öyle yapılıyormuş. Ben de nasıl dedi ise öyle yaptım. Tabaktaki sunum bakımından çok şık, ayrıca da çok lezzetli oldu. :)

23 Ekim 2014 Perşembe

PREMIOS DARDOS dart ödülü aldım. :)

Merhabalar dostlar;
Benim gibi bilemeyenler için arkadaşımdan aldığım bilgiyi paylaşayım. Bu uluslararası bir blog keşif etkinliği. Takip ettiğiniz okuduğunuz blogları ödüllendiriyorsunuz.
Sevgili dostlarım Vanilins ve Hüzün Sarısı bloğu beni yani bloğumu bu ödüle layık görmüşler. Kızlar ne diyeyim süpersiniz. Teşekkür ederim. :)

22 Ekim 2014 Çarşamba

Kuru Kayısı Tatlısı...

Annem Erzincan'daki abimin yanına gittiğinde kuru kayısı almış. O kadar çok almış ki güvelenecek. Ne yapayım diye düşünürken kaynatıp yumuşatmak geldi aklıma. O da olur bu da olur derken... bir baktım tatlı yapmışım. Ev ahalisi beğendi. Damak zevkinize uygunsa yapmanızı tavsiye ederim. :) Kahvaltılık olarakta tüketilebileceğini düşünüyorum.

16 Ekim 2014 Perşembe

Neşe Erberk ile Buluştuk, Tursil Power Jel ve Temizlik Hakkında Konuştuk…

Geliştirdiği yeni formüller ve inovatif ürünlerle hanımların ev işlerindeki en büyük yardımcısı konumundaki Henkel, yeni nesil çamaşır deterjanı Tursil Power Jel’i blogger’lara tanıtmak üzere, marka yüzü Neşe Erberk ile birlikte keyifli bir organizasyona imza attı. 15 Ekim 2014 Çarşamba günü, Neşe Erberk’in sahibi olduğu Etiler’deki Özel Neşe Erberk İlköğretim Okulu’nda düzenlenen etkinlikte biz blogger’lara, Tursil Power Jel’in hem renklilerde hem de beyazlarda ortaya koyduğu güçlü performans anlatılırken, çocuk sağlığı ve hijyen konularında da bilgiler verildi.
İstanbullu blogger’lar olarak Tursil’in marka yüzü Neşe Erberk ile keyifli bir organizasyonda bir araya geldik. Tursil markası ile birlikte bizleri son derece iyi ağırlayan Neşe Erberk, 3 çocuk annesi bir kadın ve Joyfull House Yetenek Geliştirme Merkezleri’nin sahibi deneyimli bir eğitimci olarak Tursil markasının hayatını nasıl kolaylaştırdığını anlattı. Erberk; “Çamaşırların temizliği ve hijyeni benim için çok önemli. Evde olduğu gibi eğitim verdiğimiz okullarda da bu konuya büyük özen gösteriyorum. Bir iş kadını, aynı zamanda ev işlerini kendisi yapan bir anne olarak Tursil Power Jel’in gücünü hem evde hem de işte yanımda hissediyorum. Tursil Power Jel, renklilerde ve beyazlarda harika sonuç veriyor.” dedi.
Etkinlikte söz alan Tursil Marka Müdürü Pırıl Unutkan ise “Temiz ve mis gibi kokan çamaşırlar, tüm hanımların gurur kaynağı… İster ev hanımı ister çalışıyor olsun, hanımlar çamaşırda kusursuz temizlikten ve temizliğin çiçek kokusundan vazgeçmiyor. Henkel, olarak biz de Tursil Power Jel ile hanımların çamaşırda tüm beklentilerine cevap veriyoruz.” şeklinde konuştu.
Kendisinin doğum günü idi dün. Doğum gününü bizlerle kutladı. Böyle bir güne denk gelmesi çok hoştu. :) Olgun yaşına rağmen oldukça hoş bir hanım. İnşaallah o yaşlarda ben de öyle güzel olurum.
Bu şirin hediyeye bayıldım... :)

Ev sahipliği yapan ve güler yüzünü esirgemeyen sevgili Neşe Erberk'e, beni de bu özel güne dahil eden Müge hanıma teşekkür ederim.
:)

9 Ekim 2014 Perşembe

"Hüzün Sarısı" mimlemiş ki beni...

Bugüne dair çok mimlendim. Ne yalan diyeyim sevmediğim için hiç yanıtlamadım. Ama bu defa hevesle yanıtlıyorum. Sanırım sevdiğim kişilerden mimlenince hevesleniyor insan. :) Hüzün Sarısı bloğunun sahibi Nihal Oran arkadaşım beni mimlemiş. Bakalım ne yanıtlar vereceğim.


1) Müzik denildiğinde aklınıza gelen tek kelime
Keyif

2) Hiç müzikten bıktığınız oldu mu? Veya dinlemeye ara verdiğiniz?
Sanırım hiç bir zaman. Çünkü 2 tane walkmanim var hali hazırda. Hatta havuzda yüzdüğüm zaman dinlemek için su geçirmeyen olanından alacağım. Liseden bu yana vaçgeçemiyorum müzik dinlemekten. :)

3) Hayatınız boyunca hayranı olduğunuz bir ses sanatçısı oldu mu? Posterlerini odanıza astığınız fan dediğimiz türden yani?
Lise yıllarımın başında Tarkan çıkmıştı. Onun posterlerini astığım oldu ama annem evde sevmediği için ve odam olmadığı için pek poster asamadım. Ama yıllar oldu Tarkan'a hala hayranım. :)

4) Kitap okurken müzik dinler misiniz?
Kitap okurken, ders çalışırken, yolda giderken, her daim müzik dinlerim. :)

5) Çok klasik ama yine de sormak istiyorum. Sizin türünüz hangisi?
Türkçe ve yabancı pop ve rock müzik ağırlıklı. Birazda fantazi, halk ve arabesk karışık. :)

6) Asla dinlemem dediğiniz bir tarz var mı?
Opera...

7) Size bir şarkıcı olsanız kim olmak isterdiniz desem?
Sezen Aksu

8) İmkanınız olsa ülkemizde müzikle ilgili neyi veya neleri değiştirmek isterdiniz?
Parayı verenin değil gerçekten sesi güzel olanlardan şarkıcı olacağını düşünüyorum. Olmayanları piyasadan elerdim. Tabi imkansız. :))

9) "Bu şarkı benim!" dediğiniz bir şarkı var mı?
Mustafa Ceceli'den BEKLE şarkısını çok seviyorum. Sanırım o şarkı benim. :)

10) TV lerde bol bol yayınlanan Talk Show programları hakkında ne düşünüyorsunuz? Özellikle sunucusunun ses sanatçısı olduğu programlardan bahsediyorum.
Açıkçası İbrahim Tatlıses'in show programını izliyordum her hafta ayrı sanatçı çıkıyordu. O da işi bırakınca şu an da yapan kimseyi takip etmiyorum...

11) Kim şarkı söylemesin sorusuna vereceğiniz ilk isim kim olur?
Bir sürü kişi var aslında. Fakat ilk aklıma gelen Serdar Ortaç olabilir...
Yanıtlarım işte böyle. Kimseyi mimlemiyorum. Arkadaşlarımı takipteyim. Okuyanlara teşekkürler. :)

Twitter hesabım: @yagmuripar
İnstagram hesabım: @yagmuripar
Facebook sayfam: www.facebook.com/yemeksohbetleri

13 Eylül 2014 Cumartesi

10 Eylül 2014 Çarşamba

Hakiki Lezzetlerle Namet Mutfak”ta...

Namet birçoğumuzun sevdiği ve mutlaka mutfağından geçmiş bir marka. Yıllardır birçok ürününü severek tükettim. Hatta abim sucuk alırken mutlaka "Namet al." diye uyarır. Sanırım lezzeti damak tadımıza uygun olduğu için. :) Ben seviyorum. Mutfak Sanatları Akademisi ortamını çok sevdiğim bir yer. Namet ürünlerini deneyimlemem için beni orada yapılacak workshopa davet etti. Yeni işe girmeme rağmen tereddütsüz geliyorum dedim. Belki işte sorun olacaktı ama bu fırsatta kaçmazdı. :)

6 Eylül 2014 Cumartesi

Kuşbaşı Kebabı...

Bir Urfa'lı olarak yine bir kebap tarifi ile karşınızdayım. Ekmeği, soğan salatası ile herşeyi evde hazırladığım için benim evimde yapılan kebabı en lüks lokantada yapılana bile değişmem. Evet kebap yapacaksanız bu tarifi mutlaka deneyin. Tabi bol sumaklı soğan salatası ve közlenmiş biber eşliğinde. :) Eğer seviyorsanız benim gibi kuyruk yağı da ekleyebilirsiniz.sanliurfa yoresi yemekleri, guneydogu mutfagi, yoreselyemekler, kebap tarifi, kusbasi kebabi, yoresel kebap tarifi, kebaplar, yoresel kebaplar, urfa kebabi, urfa usulü kusbasi kebabi

4 Eylül 2014 Perşembe

Hamsili Pilav...

Ben 3-4 yıl evvel Kocamustafapaşa'daki bir Karadeniz restoranında yedim. Ve bayıldım. Ben yapacağım dedim ama yapamadım. Malum Urfa'lı bir aileyiz biz. Evde kimseye kabul ettiremedim yapmayı. Herkes kızartma, buğulama derken geçen balık sezonunun başında yapma imkanım oldu. Fakat zamansızlıktan ve unuttuğumdan yeni paylaşıyorum. Ben çok lezzetli buldum. Eminim sevenler ya da yeniden denemek isteyenler için nefis bir lezzet olacak.