9 Eylül 2009 Çarşamba

Şam Tatlısı...

Annemin anlatımı ile denediğim şerbetli tatlı sevenlere özel bir tarif. :)

Malzemeler:
2 Yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
çok az limon tuzu (mercimek kadar :)) annem öyle dedi...)

Yapılışı:
Önce şerbeti ocağa konup kaynatın.
Bir kabın içinde tüm malzemeler karıştırın. Bir tepsiye iyice yayın. Sonra sıcak fırına sürülüp pembeleşinceye kadar pişirin. Kaynayan şekeri soğumaya bırakın. Pişen şam tatlısını sıcak iken soğuk şerbeti üzerine döküp soğumaya bırakın. Üzerine isteğe bağlı olarak antep fıstığı veya hindistan cevizi döküp servis yapın. Ben antep fıstığı döküp hazırladım...

Afiyet olsun...

2 yorum:

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.