Malzemeler:İçi için:
1/2 kg ıspanak
1 baş kuru soğan
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Hamuru için:1/2 kg un
Tuz
Unun içine bir çimdik tuz atarak su ile hamur yoğurulur. Bu hamuru 18-20 cm çapında açarak yarı ortasına kadar malzemesi fazla olmamak kaydıyla konur. yatay bir biçimde katlanır.
1/2 kg ıspanak
1 baş kuru soğan
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Hamuru için:1/2 kg un
Tuz
Yapılışı:Önce soğan pembeleşinceye kadar kavurulur. Üzerine ıspanak atılıp solunca tüm baharatlar atılıp ocak kapatılır. Ben bazen beyaz peynirde koyuyorum. Çünkü beyaz peynir tuz atılmadan konursa tuzun vereceği lezzeti veriyor ve mükemmel bir tat oluşuyor. Ben peynirsiz tarif verdim. Ama tavsiye ederim. :))
Unun içine bir çimdik tuz atarak su ile hamur yoğurulur. Bu hamuru 18-20 cm çapında açarak yarı ortasına kadar malzemesi fazla olmamak kaydıyla konur. yatay bir biçimde katlanır.
Resimdeki gibi katlayıp teflon tavada yağsız bir şekilde pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
elinize sağlık :)
YanıtlaSil