2 Haziran 2011 Perşembe

İrmik helvası...


Malzemeler:
2 su bardağı kalın irmik
3/4 su bardağı sade yağ
2 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su ya da süt
1/2 kahve fincanı çam fıstığı

Yapılışı:
Bir tencereye tereyağı koyarak hafifçe eritiriz. Ondan sonra kızdırılmış bu yağın içine yarım kahve fincanı çam fıstığı ile 2 bardak kalın irmik katarak, fıstıkları hafifçe pembeleşip de irmiği fazla esmerleşmeden kıvamında pişinceye kadar bunları ortadan daha az ısıdaki ateşte 40-50 dakika hiç durmadan karıştırarak kavururuz. İrmiğin dediğim kıvama gelince buna 3.5 bardak kaynar bir halde su ya da süt katmalı ve iyice karıştırdıktan sonra bir 3 çeyrek bardak da toz şeker katarak tekrar karıştırmalı, sonra da tencerenin kapağını hafifçe kapatarak hafif bir ateşte 20 dakika kadar demlendirilir.
Bundan sonra tencereyi ateşten alınarak, yarım saat kadar soğumaya bırakmalı. Ilık bir hale gelince helvayı iyice bir karıştırdıktan sonra tabağa alıp ve servis yaparız.

Afiyet olsun. :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.