16 Eylül 2011 Cuma

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı...

Pilavların en lezzetlisi ve yemeklerin yanına en yakışan pilavı bana göre. :)

Malzemeler:
1 su bardağı arpa şehriye (ben arpa şehriyeyi seviyorum.)
100 gr tereyağı
1 çay bardağı kadar sıvı yağ (ben zeytinyağı ile yapıyorum.)
2 bardak pilavlık iri bulgur

Hazırlanışı: 
Arpa şehriye yağ ile kavururuz. Rengi koyulaşınca bulguru ilave edip, biraz daha kavurmaya devam ederiz. Üzerine 4 bardak su ilave edilerek pişmeye bırakılır.

Afiyet olsun. :)

1 yorum:

  1. Hiç denemediğim bir tarif ellerinize sağlık nefis görünüyor...Mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.