18 Aralık 2011 Pazar

Muzlu İrmik Helvası...


Çok basit bir tarif. 10 dakikada tatlı hazırlanıyor. :))

Malzemeler:
1 su bardağı Selva muzlu irmik
2 çay bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
1 adet dilimlenmiş muz
İsteğe göre ceviz

Yapılışı:
Bir tencereye önce sütü sonra içerisine irmiği ve şekeri ilave edip önce kuvvetli ateşte sonra da kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca içerisine margarini ekleyip iyice çırpın. Karışım, boza kıvamına gelince tatlının tamamını suyla ıslatılmış tepsiye dökün. Tepsiyi hafifçe sallayıp düzleştirin. Yüzeyini muz dilimleri ile süsleyin. Kurumaması için tatlının üzerini folyo veya film ile kapatın. Kolay dilimlenebilmesi için oda sıcaklığına geldikten sonra en az 4 saat buzdolabında bekleterek servis yapın.

Afiyet olsun. :)

2 yorum:

  1. Küçük oğlumun en sevdiği tatlıdır..
    Ellerine sağlık canım..
    Bol muzlusundan alırım bir tabak..

    YanıtlaSil
  2. Canım istediğin muzlu tatlı olsun. Daha iyilerini yaparım. Bu tarz tarifler hem pratik hem de sağlıklı oluyor. O nedenle bende yeğenim için tercih ediyorum... :)) Yorum için çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.