Malzemeler:
1,1 kg süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya,
1 paket kakao (50 gr)
1 paket krem şanti,
1 su bardağı süt (krem şanti için)
Hindistan cevizi
Yapılışı:
• Krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın ve buzdolabına koyun.
• Bu karışımı biz dikdörtgen büyük boy cam fırın kabında hazırlayacağız. Bu cam kabın içine hindistan cevizi serpin. Ama hindistan cevizini bol koyun.
• Muhallebi için tüm malzemeleri çelik bir tencerede karıştırıp ocakta pişiririz. Koyu bir kıvam alıyor. Çok koyu olmasın. Bu defada servis edilirken kırılması söz konusu. Ama kesinlikle gevşek bir kıvam olmayacak. Muhallebi piştikten sonra önceden hindistan cevizi serptiğimiz cam kaba tencereden yavaşta üzerinde gezdire gezdire dağıtırız. Kepçe ile her yöne eşit koyamayacağımı düşündüm. Belki siz kepçe veya kaşıkla daha rahat koyabilirsiniz. :)) İyice soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi ekleyip buzdolabında 2 saat kadar bekletiriz. Servis yaparken tepsinin kısa kenarından ikiye keseriz. Sonra uzun kenarından tepsiyi 4'e bölerek keseriz. Ben bir tanesini kenardan alıp çatal bıçak yardımıyla yuvarladım. Müthiş bir görüntü. Çok rahat rulo haline geliyor. Dışı hindistan cevizi içi krem şantili hoş bir muhallebi oluyor. :))
Şimdiden afiyet olsun...
ellerine sağlık şekerim,lezzetli bir tatlı olduğu belli..
YanıtlaSilellerinize sağlık harika görünüyor...
YanıtlaSilFevkaladeninde fevkinde bir sunum olmuş yapıciiimmm mutlaka
YanıtlaSilSevgili Yağmur, en sevdiğim atlıyı yapmışsın.Ama ben kakaosuz yapardım, birde böyle deneyeyim.Ellerine sağlık
YanıtlaSilYAPIYORUM BU TATLIYI ÇOK HOŞ TADI VAR.
YanıtlaSil