Malzemeler:
1.5 su bardağı ince bulgur
100 gr iç ceviz
1 baş sarımsak
1 baş soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 bağ maydanoz
1/2 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı kimyon
1,5 tatlı kaşığı pulbiber
Hazırlanışı:
Öncelikle tüm malzemeleri hazırlarız. Sarımsak, maydanoz ve soğan ufak doğranır. Öteki malzemelerle beraber bir kaba konulur. Sonra suyu ısıtırız. Çelik bir çiğköfte tepsisinin içine bulguru koyarız ve ısıttığımız su ile bulguru ıslatırız. Hiç beklemeden ceviz ve maydanoz hariç tüm malzemeleri içine koyup yoğururuz. Cevizleri el yordamıyla büyük parçalara ayırırız. Ufak bir tavada zeytinyağının üzerine cevizi koyarak kavururuz. Yalnız şu da var cevizi kavurmaktan kastım sadece yağ ısınana kadar. Fokurdamaya başlayınca hemen kapatmak lazım. Yoksa cevizler hemen kızardığı için kavruk bir lezzet ağza gelir. Hoş olmaz. Maydanozu atarız, elimizle ufak bir karıştırmadan sonra üzerine cevizi yağı ile birlikte koyarak yoğururuz. Sonrasında yanında yeşillikler, turp vs her ne olursa yakışır beraber servis edilir...
Afiyet olsun. :)
Nefis... Ellerinize sağlık. Bende sayfamda beklerim. Sevgilerimle...
YanıtlaSilYorum için teşekkür ederim. Tabi ki gelirim. Selamlar. :)
SilBu tarif tam benlik,elinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim. :)
Silgercekten cok guzel :)ben urfaliyim annemden sonra yedigim en guzel kofte ))) tesekur ederim
YanıtlaSilgercekten cok guzel:)ben urfaliyim memleketimin lezetini hissetim,tesekurler.
YanıtlaSil