26 Şubat 2012 Pazar

Cevizli Köfte...

Yine yöresel bir lezzet tarifi vereceğim. Tabakta çok şık ve ağızda muhteşem bir lezzet için buyrun tarifime... :)

Malzemeler:
1.5 su bardağı ince bulgur
100 gr iç ceviz
1 baş sarımsak
1 baş soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 bağ maydanoz
1/2 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı kimyon
1,5 tatlı kaşığı pulbiber

Hazırlanışı:
Öncelikle tüm malzemeleri hazırlarız. Sarımsak, maydanoz ve soğan ufak doğranır. Öteki malzemelerle beraber bir kaba konulur. Sonra suyu ısıtırız. Çelik bir çiğköfte tepsisinin içine bulguru koyarız ve ısıttığımız su ile bulguru ıslatırız. Hiç beklemeden ceviz ve maydanoz hariç tüm malzemeleri içine koyup yoğururuz. Cevizleri el yordamıyla büyük parçalara ayırırız. Ufak bir tavada zeytinyağının üzerine cevizi koyarak kavururuz. Yalnız şu da var cevizi kavurmaktan kastım sadece yağ ısınana kadar. Fokurdamaya başlayınca hemen kapatmak lazım. Yoksa cevizler hemen kızardığı için kavruk bir lezzet ağza gelir. Hoş olmaz. Maydanozu atarız, elimizle ufak bir karıştırmadan sonra üzerine cevizi yağı ile birlikte koyarak yoğururuz. Sonrasında yanında yeşillikler, turp vs her ne olursa yakışır beraber servis edilir...

Afiyet olsun. :)

6 yorum :

  1. Nefis... Ellerinize sağlık. Bende sayfamda beklerim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkür ederim. Tabi ki gelirim. Selamlar. :)

      Sil
  2. Bu tarif tam benlik,elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. gercekten cok guzel :)ben urfaliyim annemden sonra yedigim en guzel kofte ))) tesekur ederim

    YanıtlaSil
  4. gercekten cok guzel:)ben urfaliyim memleketimin lezetini hissetim,tesekurler.

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.