21 Mart 2012 Çarşamba

Pazı sarması...

Pazının boranıdan başka en sevdiğim yemeği. Özellikle yapraklarını sarma için saplarını boranı için kullanırım. Hafif hoş bir lezzet bence.
Malzemeler:
2 bağ sarmalık pazı
250 gr pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
2 baş soğan
5-6 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:
Pazıları yaprakların bittiği yerden keserek ayıklar ve yıkarız. Sonra bir tencereye içine biraz su koyarak kaynayan suya atarak 2-3 dk haşlarız. Çıkardıktan sonra bir kaba koyarız. Sonra soğanları ve sarımsakları doğrarız. Derin bir kapta tüm malzemeleri doğradıklarımızla beraber ekleyerek karıştırırız. Sonra ayıklayıp yıkadığımız pirinçleri üzerine ekleyerek el yordamı ile karıştırırız. Bana tek yaprak hep bir sarma için büyük gelmiştir. İkiye bölüp yapıyorum. Küçük küçük sevdiğim için. :) Ortada büyük bir damar oluyor. Onu ben havan tokmağıyla veya büyük bıçağın sapıyla hafif döverek yumuşatıyorum. Zaten hemencecik dümdüz oluyor. Hepsi bittikten sonra üzerini kapatacak şekilde su koyarak ocağa yüksek ateşte koyarız. Kaynamaya başlayınca hemen kısmamız gerekiyor. Sonra kısık ateşte 30 dk. pişinceye kadar bekletiriz.

Annem diyor ki bulgur bir avuç pirinç yerine kullanılırsa daha lezzetli ve daha tane tane içi olurmuş.

Afiyet olsun.

11 yorum:

  1. dün bizde de etlisi vardı ama foto çekmeyi unuttum ben:(((
    ellerine sağlık çok güzeller canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fotoğraf çekmek için çok yemeklerimi soğuttum maalesef. Senin gibi yeme arzusu ile oturduğumda ancak bitince fotoğraf aklıma geliyor. :))

      Sil
  2. çok güzelll yağmur bende istiyorum. Bak ben hasta ve gureba bir insanım bir koşu getirsene :))

    YanıtlaSil
  3. ben çok severim pazı sarmasını yumuşak ve damarsız olur ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Sarma yapmak her zaman hanımlara zor gelir ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilmem ben çok keyif alıyorum. saatlerce sarabilirim :))

      Sil
  5. ohh mıss ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.