Pazının boranıdan başka en sevdiğim yemeği. Özellikle yapraklarını sarma için saplarını boranı için kullanırım. Hafif hoş bir lezzet bence.
Malzemeler:
2 bağ sarmalık pazı
250 gr pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
2 baş soğan
5-6 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Annem diyor ki bulgur bir avuç pirinç yerine kullanılırsa daha lezzetli ve daha tane tane içi olurmuş.
Afiyet olsun.
2 bağ sarmalık pazı
250 gr pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
2 baş soğan
5-6 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Pazıları yaprakların bittiği yerden keserek ayıklar ve yıkarız. Sonra bir tencereye içine biraz su koyarak kaynayan suya atarak 2-3 dk haşlarız. Çıkardıktan sonra bir kaba koyarız. Sonra soğanları ve sarımsakları doğrarız. Derin bir kapta tüm malzemeleri doğradıklarımızla beraber ekleyerek karıştırırız. Sonra ayıklayıp yıkadığımız pirinçleri üzerine ekleyerek el yordamı ile karıştırırız. Bana tek yaprak hep bir sarma için büyük gelmiştir. İkiye bölüp yapıyorum. Küçük küçük sevdiğim için. :) Ortada büyük bir damar oluyor. Onu ben havan tokmağıyla veya büyük bıçağın sapıyla hafif döverek yumuşatıyorum. Zaten hemencecik dümdüz oluyor. Hepsi bittikten sonra üzerini kapatacak şekilde su koyarak ocağa yüksek ateşte koyarız. Kaynamaya başlayınca hemen kısmamız gerekiyor. Sonra kısık ateşte 30 dk. pişinceye kadar bekletiriz.Annem diyor ki bulgur bir avuç pirinç yerine kullanılırsa daha lezzetli ve daha tane tane içi olurmuş.
Afiyet olsun.
dün bizde de etlisi vardı ama foto çekmeyi unuttum ben:(((
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzeller canım
fotoğraf çekmek için çok yemeklerimi soğuttum maalesef. Senin gibi yeme arzusu ile oturduğumda ancak bitince fotoğraf aklıma geliyor. :))
Silçok güzelll yağmur bende istiyorum. Bak ben hasta ve gureba bir insanım bir koşu getirsene :))
YanıtlaSilistediğin sarma olsun canım, ayıp ettin. Hemen. :)
Silben çok severim pazı sarmasını yumuşak ve damarsız olur ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilaynen öyle canım. :) sağol.
SilSarma yapmak her zaman hanımlara zor gelir ellerinize sağlık...
YanıtlaSilbilmem ben çok keyif alıyorum. saatlerce sarabilirim :))
Silohh mıss ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilçok sağol canım :)
Silcanım çok sağol. :)
YanıtlaSil