20 Mart 2012 Salı

Kuru Patlıcan Dolması Urfa Usulü...

Yöresel yemeklerde sevdiğim bir lezzet. Özellikle memleket patlıcanı olursa süper lezzetli oluyor benim için. :)

Malzemeler:
12 tane kurutulmuş patlıcan
250 gr kıyma
250 gr pirinç
3 baş soğan
5-6 diş sarımsak
1 tepeli yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tane küp şeker (1 çay kaşığı toz şeker)
1 çay kaşığı tarçın
1/2 tane limon

Yapılışı:
Patlıcanları kaynayan suda 3-4 dk haşlarız. Soğanları ve sarımsakları doğrarız. Derin bir kapta tüm malzemeleri doğradıklarımızla beraber ekleyerek karıştırırız. Sonra ayıklayıp yıkadığımız pirinçleri üzerine ekleyerek el yordamı ile karıştırırız. Patlıcanları tek tek içini doldurup tencereye yerleştiririz. Sonra içine suyu dolmanın hizasına gelecek şekilde koyarak ocağa yüksek ateşte koyarız. Üzerine limonu sıkarız. Kaynamaya başlayınca hemen kısmamız gerekiyor. Sonra kısık ateşte 45-50 dk. pişinceye kadar bekletiriz.

Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. TANIŞTIĞIMA MEMNUN OLDUM CANIM
    MMM MİS OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK
    ÜYENİM CANIM
    HADİ BANA MÜSADE BEKLERİM
    :))

    YanıtlaSil
  2. Bayılırım Yağmurcum, ama ben tek ilave sumak ekşisi koyarım.Dene canım, çok yakışıyor.

    YanıtlaSil
  3. bende cok severım anteplı bır arkadasım evden donuste getırıdı cok guzel yaparlardı ellerıne sağlık canım nefıs gorunuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende çok seviyorum. :) fırsat buldukça yaparım. Çok sağol. Öptüm.

      Sil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.