Malzemeler:
3 avuç erişte (veya 2 adet yufka erişte gibi doğranacak)
2 orta boy kabak rendesi
1 bardak ufalanmış beyaz peynir
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydonoz
3-4 dal taze soğan
6/7 dal taze nane (veya 1 tatlı kaşığı kuru nane)
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber (isot kullandım ben)
Üzeri için:
100 gr rende kaşar
Yapılışı:
Kabakları rendeliyoruz. Maydonoz, nane ve dereotunu ince ince doğruyoruz. Tüm baharatları atıp karıştırıyoruz ve üzerine yumurtayı kırıyoruz. Sıvıyağını ekliyoruz. Erişteyi sert kalmasın diye ben önceden 10 dk suda haşladım. Sonra bu malzemenin üzerine atıp karıştırıyoruz. Ben yağlı kağıt kullanmazdım. Yengemin tavsiyesi üzerine kullanmaya başladım. Yemeğin tepsiye yapışmasını önlüyor ve çıkarmak çok daha kolaylaşıyor. Fırın tepsimizin içine yerleştirdiğimiz yağlı kağıt üzerine takribi 25-30 dk. civarında 200 C ısınmış fırına koyarız. Pişmeye yakın önceden rendelediğimiz kaşar peynirini üzerine ekleyip kaşar peyniri eriyene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
sevgili ipek.bir ortak yanımız daha.ben de hiç kabak sevmem.mücver yapsam bile yemem.ama sen güzel oldu diyorsan bu tarifi denemem lazım.ellerine sağlık canım.ben de seni izlemeye alıyorum.çok sevgiler...
YanıtlaSilsevgili yağmur...affet adını bilmemem rağmen iparla ipek beynimde karıştı....
YanıtlaSil:)) evet yağmur. Mücver yani kabak tadı gelmiyor o nedenle bence de denemelisin. :) Sevgiler...
Silhem fırında oluşu hafif hemde içinde erişte olması güzel olmuş yağmurcuğum ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilSağolasın canım. :)
SilFırında olunca sağlıklı da oluyor. Mücverin her şeklini çok seviyorum. Elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim İlhan bey... :)
Sil