Malzemeler:
1 kg kıyma (1/2 kg dana döş, 1/2 kuzu boşluk) 1 defa çekilmiş.
2 kg patlıcan
Hazırlanışı:
Kıyma makinasından 1 defa çekilmiş kıymaları bir yoğurma kabının içerisinde iyice karıştırıp içine tuz atılır. Arzuya göre çok az karabiberde atılabilir. Ben pek karabiber kullanmamaya çalışıyorum. Tercih sizin. :) Patlıcanları yıkayıp 5-6 cm büyüklüklerinde parçalara ayırıp yaklaşık bir patlıcan çok büyük değilse 4 parçaya bölünüyor. Kıymayı yaklaşık bir ceviz büyüklüğünde iki patlıcan arasına koyarak pişireceğimiz fırın tepsimize yerleştiririz. Eğer istediğimiz gibi kuzu boşluk bulamazsak et çok kuru olacağından içine çok az zeytinyağı koyarız.
Fırında 250 C'de 50 dk kadar pişiririz. Patlıcan elle üzerinden bastırdığımız zaman yumuşak bir hale gelince fırından çıkarıp servis yaparız.
Afiyet olsun.
annemde çok sık yapar yağmurcuğum, çok lezetli ve hafif bir lezzet ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım. :)
SilGece yarısı bitirdin beni buralarda bitirdin..
YanıtlaSilNasıl severim anlatamam..
Ellerine sağlık canım..
Vallahi Meliha'cım elimden birşey gelmiyor. Maalesef çok lezzetliydi. Dayanamadım paylaşıverdim. Amannnnnn bitti zaten. Boşver... :)))))
Silyağmur varya çok fenasın yeminle sabahtan beri patlıcan kebap diye sayıklıyorum. Bu diyet olayına sinir olacam akşama tavuk salata var :(
YanıtlaSil:)) Salatan afiyet olsun canım. Yaptık ama 2 gün yedik koca tepsiyi 4 kişi. Öperim...
SilYağmur'cum ellerine sağlık canım.Çok severim karedenizli olmam bu durumu değiştirmiyor:)
SilDamaktan Kalbe'cim değiştirmiyor. Neden sevmeyesin. Yemek yemektir. :)) Yaşasın yemek yemek...
SilOff Yağmur, ben bunu yarın denerim.Eline sağlık, arkadaşım.
YanıtlaSilÇok basit ama bir o kadar lezzetli bir tarif. Ayrıca yanına kuru soğan ve yeşil biber. Açık lavaş ekmek. Of of ne gidiyor bilemezsin. :))
SilÇok severimmm:))ellerine sağlık yağmur harika görünüyor:) sevgiler...
YanıtlaSilSağol canım. :)
SilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilelinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler. :)
SilEski de olsa paylaşım için teşekkürler..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ziyaretiniz ve yorumunuz için.. :)
Sil