Malzemeler:
2 kg Keskinoğlu kuşbaşı tavuk
1 tatlı kaşığı tepeleme kekik
1 tatlı kaşığı pulbiber
1/4 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
3-4 diş sarımsak
Yapılışı:Sarımsak ayıklanıp ince doğranır. Tüm baharatları ve sarımsağı önceden karıştırırız. Yıkayıp süzdüğümüz kuşbaşı tavukları üzerine atıp iyice karıştırırız. Mangalı yapmadan bir gece evvel veya 5-6 saat evvelden yapmamız gerekiyor. Ağzı kapalı bir kapta buzdolabının alt gözünde bekletip yapacağımız zaman şişlere saplayarak mangalda pişiririz. Benim ete karşı biraz mide problemim var. O nedenle iyi pişsin diye biraz küçük doğruyorum. Siz kendi isteğinize görü büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz. :)
Yanına soğan ve maydanozla yapılan salata tavsiye ederim.
Afiyet olsun.
Ellerine sağlık.Mangal zamanı da geldi.Sevgiler:)
YanıtlaSilEvet geldi, ara sırada olsa gidip yapıyoruz. Selamlar... :)
SilBu tam Çeşme'lik olmuş, yazın harika gider.Yağmur'cum,Çeşmeye bekleriz.sevgilerle
YanıtlaSilGeçtiğimiz yaz geldim oraya. Polisevinde kaldım yaklaşık 1 hafta... Çok beğendim plajlarını vs. Bu sene niyetim var. :)) bakalım kısmet. :) Öpüyorum...
YanıtlaSil