Malzemeler:
1,5 su bardağı yeşil mercimek (hasbe)
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine karabiber
Üzerine karabiber
Hazırlanışı:
Soğan, salça ve mercimeği ayıklayıp üzeri 3 parmak geçecek şekilde su ekleyerek bir tencerede kaynatırız. Su kaynadıktan 10-15 dk sonra pişip pişmediğine bakarız. Piştikten sonra suyu azalmışsa az su ekleyip üzerine önce tuzu sonra ayıklanmış bulguru tencereye ekleriz. Suyunu çekene kadar pişiririz. Üzerine ayrı bir kapta tereyağı eritiriz ve zeytinyağını da ısıtıp üzerine dökeriz.
Servise hazır. Yanına özellikle taze soğan ve taze sarımsak çok lezzet veriyor. Afiyet olsun. :)
eline sa[lik bende aradayaparim guzel ve besleyeci oluyor
YanıtlaSilKesinlikle çok besleyici. Teşekkürler canım. .)
SilYağmurcum; ben de çok severim ama mercimeğin bu adını ilk defa duyuyorum:) Ellerine sağlık ablacım :)
YanıtlaSilBizim yörede öyle söyleniyor canım ablam. :) Çok teşekkürler. Sevgiler.
SilBulgurun her hali ayrı bir güzel oluyor.Senin tarifinde ayrı bir güzel.Ellerine sağlık...
YanıtlaSilCanım benim, güzel arkadaşım çok teşekkür ederim. Sevgiler. :)
Silİşte benim e sevdiğim pilav, bayılıyorum, Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Ben de inanılmaz severim. Çok sağol. Sevgiler. :)
SilBen de çok severim Yağmur'cum. Ellerinize sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilCanım çok sağol. ;-)
SilEline sağlık tatlım mmmmm çok severim:))
YanıtlaSilEvet canım bende gerçekten çok seviyorum. Sevgiler. ;-)
Sil