1 su bardağı nohut
1/2 kg bamya
1 kg domates
250 gr kuşbaşı et
2 tane büyük kuru soğan
2 baş sarımsak (1'i piştikten sonra eklenecek)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tane kapya biberi (Kırmızı biber)
1 yemek kaşığı kuru nane
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tane büyük limon
Varsa nar ekşisi 1 yemek kaşığı (Eğer yoksa bir tane daha limon sıkarız.)
1 çay kaşığı pulbiber
Hazırlanışı:
Nohutu geceden ıslarız. Ertesi gün yapacağımız zaman kuşbaşı etleri zeytinyağı ile birlikte tencerede kavururuz. Üzerine soğanları, kırmızı biberi doğrayarak ekleriz. Öte yanda domateslerin kabuklarını soyup doğrarız ve tencereye atarız. Domatesleri iyice solduktan sonra tuzu atarız. Nohutu ıslattığımız sudan çıkarıp üzerine ekleriz. 1 baş sarımsağı ayıklayıp doğramadan bütün olarak düdüklü tencereye koyarız. Üzerine su ekleriz. En son pulbiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatıp 1 saat kadar pişiririz. Onlar pişene kadar bamyaların üzerini çizgiden keserek ayıklarız. Biraz büyükse ikiye üçe eninden keseriz ve yıkarız. Tencerenin havası çıktıktan sonra kapağını açıp sıktığımız limonu ve nar ekşisini atarız. Üzerine bamyayı atarız. Bu aşamada karıştırılmaz. Kaynadıktan sonra bir defa çeviririz. 15 dk pişirin. Üzerine kuru naneyi ve ikinci baş sarımsağı dövdükten sonra tencereye ekleyip ocağı kapatırız...
Annem diyor ki; "Bu tarif kesinlikle sünmez..."
Afiyet olsun. :)
Nohutu geceden ıslarız. Ertesi gün yapacağımız zaman kuşbaşı etleri zeytinyağı ile birlikte tencerede kavururuz. Üzerine soğanları, kırmızı biberi doğrayarak ekleriz. Öte yanda domateslerin kabuklarını soyup doğrarız ve tencereye atarız. Domatesleri iyice solduktan sonra tuzu atarız. Nohutu ıslattığımız sudan çıkarıp üzerine ekleriz. 1 baş sarımsağı ayıklayıp doğramadan bütün olarak düdüklü tencereye koyarız. Üzerine su ekleriz. En son pulbiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatıp 1 saat kadar pişiririz. Onlar pişene kadar bamyaların üzerini çizgiden keserek ayıklarız. Biraz büyükse ikiye üçe eninden keseriz ve yıkarız. Tencerenin havası çıktıktan sonra kapağını açıp sıktığımız limonu ve nar ekşisini atarız. Üzerine bamyayı atarız. Bu aşamada karıştırılmaz. Kaynadıktan sonra bir defa çeviririz. 15 dk pişirin. Üzerine kuru naneyi ve ikinci baş sarımsağı dövdükten sonra tencereye ekleyip ocağı kapatırız...
Annem diyor ki; "Bu tarif kesinlikle sünmez..."
Afiyet olsun. :)
ilk kez izmirde yemiştim çok lezzetli oluyor senin tarifinde harika ,ellerine sağlık canım
YanıtlaSilÇok sağol çanım. :)
SilNohutsuz yiyemiyorum maalesef. Çok teşekkürler yorum için.
YanıtlaSil